A brüsszeli Molenbeek negyed polgármestere beperli a Fox News amerikai televízió egyik munkatársát rágalmazás miatt, amiért rossz hírét keltette a kerületnek egyebek mellett azzal, hogy azt "a dzsihadizmus európai fővárosának nevezte" – jelentette csütörtökön a belga sajtó.

"Megbocsáthatatlan, amit az újságíró állít" – mondta Françoise Schepmans polgármester, aki szerint a muzulmánellenes kijelentéseiről ismert brit Katie Hopkins "meg akarja törni Molenbeeket".

Beperelt egy újságírót Molenbeek polgármestere, mert a kerület rossz hírét költi

Place Communale Molenbeekben

Fotó: wikipedia CCO

Hopkins pár nappal ezelőtt megszólította Schepmanst az utcán, és kérdőre vonta amiatt, hogy a helyi hatóságok nem tudták hamarabb elfogni Salah Abdeslamot, a 2015. november 13-i párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét, miközben a férfi már korábban is ismert volt a bűnüldöző szervek előtt.

A polgármester – aki állítólag nem tudta, hogy egy újságíróval beszél, szavait pedig rögzítik és később közzéteszik – azt válaszolta, hogy ez nem a helyi, hanem a szövetségi rendőrség feladata lett volna.

A riporter másnap a Twitteren közzétett egy videót egy másik kerületben kigyulladt raktárról, és azt írta alá, hogy robbanás történt Molenbeekben, amelynek köze van az iszlám böjti hónap (ramadán) kezdetéhez.

"Az újságíró a dzsihadizmus európai fővárosaként hamis képet fest Molenbeekről. Támadást intézett a negyed minden lakosa ellen, és nem hagyhatjuk, hogy ez tovább folytatódjon" – mondta a polgármester a La Derniere Heure című belga napilapnak.

Schepmans a per megindításának ügyét pénteken az önkormányzati képviselők elé kívánja terjeszteni, véleménye szerint azonban teljes egyetértés lesz a kérdésben.

Molenbeek azután került a nemzetközi érdeklődés középpontjába, hogy kiderült, hosszabb-rövidebb időre többen is megfordultak a negyedben a 2015-ös párizsi és az azokat követő brüsszeli merényletek elkövetői közül.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Egy percig nem sajnálom őket...nekik kellett ez a koszos söpredék,hát akkor ne óbégassanak...a polgármester meg egy idióta...ennyi!!
cs.n.
A Pesti Srácok is kiutazott rettegni pár hónapja. Vicces összefoglaló volt.
https://kolozsvaros.com/2018/03/12/az-agyam-f...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél