Kiengedték a kórházból Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynököt, aki március elején a délnyugat-angliai Salisbury városában idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést.

Lányát, a 33 éves Julia Szkripalt, akit szintén megmérgeztek, már április 10-én kiengedték a kórházból.

Kiengedték a kórházból Szergej Szkripalt

Fotó: AFP

Pár napja arról írt a sajtó, hogy a német titkosszolgálat birtokába jutott az 1990-es években egy minta a Szkripaelék elleni márciusi nagy-britanniai merényletben használt Novicsok idegméregből. A német hírszerző szolgálat (BND) az 1990-es évek első felében tett szert az idegméregre egy orosz disszidens révén, aki a Novicsok-mintáért cserébe a német hírszerzéstől védelmet kért saját maga és a családja számára .

A brit kormány gyilkossági kísérletnek tartja a megmérgezésüket, amiért hivatalos szóhasználat szerint „nagy valószínűséggel" Oroszországot terheli a felelősség. Oroszország tagadja ezt. Az ügy miatt 28 állam utasított ki orosz diplomatákat, amire Moszkva azonos módon válaszolt. Magyarország is kiutasított egy orosz diplomatát, és ugyanígy jártak el az oroszok velünk szemben is.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Szkripalnak és lányának nagy szerencséje volt, hogy ezt túlélték. Volt aki nem élte túl mert radioaktív anyaggal mérgezték meg. Talán ki kellett volna nekik is próbálni a kásler féle 10 parancsolatos "ráolvasást."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.