Újabb iskolánál volt lövöldözés péntek este egy amerikai középiskolánál, Georgia államban. Egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült.

A Clayton megyei rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözés a Mount Zion nevű gimnázium parkolójában történt, de sem az elkövető, sem az áldozatok nem oda jártak. A gyanúsított és a meggyilkolt, illetve sérült áldozat is a szomszédos Perry Oktatási Központ évzáróján vett részt.

A hatóságok úgy tudják, hogy a lövések azt követően dördültek el, hogy a gyanúsított és áldozatai összeszólalkoztak.

A texasi Santa Fében, Houstontól mintegy 50 kilométerre pénteken 10 embert lőtt agyon egy 17 éves diák, tíz másikat pedig megsebesített. A gyanúsított robbanószerkezeteket is elhelyezett a létesítményben és környékén.

Cikk- és címlapkép: Twitter

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Tramp a hibás, mert nem korlátozza a fegyvertartást!!! Minden egyes elkövetett lövöldézés után neki is járna emlékül egy golyó??!!! A vitrinjében nézegetve néhe emlékezhetne a szörnyű cselekedetekre!!!
human
Kíváncsi vagyok Trump ezek után mit fog mondani. Kétségem nincs, hogy ki fog tartani a szabad fegyvertartás mellett.

Az egyik mészárlás túlélői egy nagy csarnokban találkoztak az NRA képviselőjével. Érdemes az egész felvételt is megnézni. Ez a rész amit belinkeltem arról szól, hogy az NRA álláspontja szerint a lövöldözőnek nem lett volna szabad fegyverhez jutnia. És itt jön az érdekes rész ahogy a felelősséget eltereli magukról.

Az NRA képviselője hangsúlyozza, hogy őrült embereknek nem lenne szabad fegyverhez jutnia. (ekkor sokan bekiabálták, hogy nem voltak őrültek) Arra tért rá, hogy több esetben szociális munkások látogatták már az elkövetőket. Gondolom itt arra utalt, hogy nekik kellett volna észlelniük, hogy az illetők "őrültek". Elmondta még, hogy több esetben osztálytársaiknak küldtek olyan üzeneteket, hogy "meg foglak ölni". Itt pedig a szülőkre, rendőrségre, szociális szolgálatokra hárította a felelősséget.

Itt a rendőr átveszi a szót. Először is az elsődleges felelős az elkövető és nem más. Három dolgot sorolt fel ami növelné a biztonságot:
1. Az iskolák épületének szerkezeti átalakítása, hogy nehezebben lehessen egy támadást elkövetni
2. Bővíteni kell a rendőrség jogkörét, hogy akik magukra vagy másokra veszélyesek azokkal szemben határozottabban járhassanak el. Például elvehessék a fegyverükés ÖRÖKRE, ha a pszichológiai vizsgálat ezt indokolja.
3. De végül és nem utolsó sorban igenis korlátozni kell a fegyvertartást. 18 évesnek nem szabad fegyvert eladni. Az automata fegyvereket és az arra átalakító eszközöket be kell tiltani.

Itt a kiemelt rész, de érdemes az elejétől is meghallgatni.
www.youtube.com/watch?v=4AtOU0dDXv8&t=502s
sokanvagyunk
Trump a párizsi merényletekkel kapcsolatban tett felháborodást kiváltó kijelentéseire, miszerint "enyhébb fegyvertartási szabályok mellett a támadókat előbb meg lehetett volna állítani" - a franciák tegyenek most javaslatot neki minden amerikai iskolás tini kötelező fegyverviseléséről, hogy előbb állítsák meg a lövöldözőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.