A Szentlélek az az isteni erő, amely megváltoztatja a világot – mondta Ferenc pápa a Szent Péter bazilikában bemutatott pünkösdi misén vasárnap.

Ferenc pápa: a világnak és az embereknek is változásra van szükségük

Fotó: Claudio Peri – MTI/EPA

Az egyházfő homíliájában kijelentette, sokan ígérnek változást, újrakezdést, szenzációs megújulást, de semmilyen földi próbálkozás nem képes az emberek szívét kielégíteni. Az élet nehézségeiben igazi "erősítőt" Isten tud adni.

Ferenc pápa hangsúlyozta, a Szentlélek az az isteni erő, amely képes megváltoztatni a világot. Fuvallathoz hasonlította, amely meleget fúj a hidegben, enyhülést ad a forróságban, vizet a szárazságban. Megváltoztatja a szíveket is: megmozdítja, azokat, akiket a félelem bénít meg, a Szentlélek leküzdi az emberek belső ellenállását, továbblépteti azt, aki félmegoldásokkal akar megelégedni, újraindítja azt, ki úgy érzi, célba érkezett, álmokat ad a bátortalannak.

A Szentlélek nem oldja meg helyettünk a problémákat, de bizalmat ad, segít, hogy ne fáradjunk bele az életbe, fiatalon tartja a szívünket – mondta Ferenc pápa.

Megjegyezte, mindenkinek szüksége van változásra az élet terhe alatt, amikor nehéznek sőt lehetetlennek tűnik előre lépni. Nemcsak az egyének, a közösségek, még a keresztények is átélhetnek "rosszabb" periódusokat, amikor a nyugalmat választják az Isten kínálta változtatás helyett. "Az önfenntartásért élni nem vezet sehova" – jelentette ki Ferenc pápa.

A misén a pünkösdkor piros színű miseruhát viselő bíborosok és püspökök koncelebráltak a pápával. Kínaiul az egyházért, az indiai malayalam nyelven a békéért, franciául az evangelizációért, vietnámiul az üldözött keresztényekért, a közép-afrikai sango nyelven a szenvedőkért és magányosokért imádkoztak.

Pünkösd hétfő nem piros betűs ünnep Olaszországban az 1969-es liturgiai naptárreform óta. Római hagyomány szerint pünkösd vasárnap délben a római Pantheon tetején levő nyílásból több tonna vörös rózsaszirmokat hullajtottak alá a Szentlélek alászállását jelképezve.

A szombaton tartott konzisztórium bíborosi tanácskozását követően Ferenc pápa bejelentette az egyházat 1963 és 1978 között vezető VI. Pál és az 1980-ban meggyilkolt San Salvador-i Oscar Romero érsek szentté avatását. Mindkettőjüket a pápa emeli a szentek közé október 14-én a Szent Péter téren.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Ez a pápa a kereszténység szégyene és árulója.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
"Az önfenntartásért élni nem vezet sehova"
Ez a mondata nagyon tetszik...ha komolyan gondolja ,akkor hülyébb mint gondoltam...könnyen dumál a befogadásról migráns ügyben is,mert testőrök garmada védi minden lépését!!!hiteltelen ember ez...
36
@Shikari: A pápa mostanság, a globális világhatalom egy arca. I. Jánost megölték, mert a maffia kapcsolatokat pedzegette. Viszont kapóra jött, II. János Pál, mert lengyel volt és a 80-as éveknek arról kellett szólnia, hogy kicsinálják Oroszországot. Fedősztori a kommunizmus ellenes küzdelem volt. Aztán XVI. Benedeket állították félre, mert gondolom, nemet mondott a tömeges migrációra. Ferenc viszont mindenben megfelel. Jezsuita, globál, toleráns(legalább is azt hirdeti.)
Shikari
@36: Hasonlóan látom a globáltőke és a háttérhatalom összeesküvését a fehér ember ellen.
Rockxy
Marhaságot mondott a pápa.
Lehet hogy szándékosan, a megtévesztés szándékával.
durbincs
Krisztus eme szolgája ? Volt példa már reá ? tán csak mint Júdás ?Júdás valóban forradalmat tervezett az árulásával ?
durbincs
cselezget itt a szentatya? a baj csak az ,hogy vaksin-akarattal ? mindezt a saját kapuja felé ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél