Észak felé kell gondolkodni. 2013 óta Észtországban a tallini lakosoknak már ingyenes a tömegközlekedés, de idén júliustól az egész országra kiterjesztik ezt, hogy csökkenjen az autóforgalom és javuljon a levegőminőség is - hívja fel a figyelmet az Euronews. Mivel Magyarországgal szemben is indult a napokban uniós kötelezettségszegési eljárás a levegőminőség javítása terén tett kevés erőfeszítés miatt, így az észt modell ebből a szempontból is érdekes lehet nekünk.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na ez málunk nem menne

S nem csak azért, mert sokam, nagyon sokan jól keresnek a dologgal

Az euronews számolt be róla, hogy „2013 óta Észtországban a tallini lakosoknak már ingyenes a tömegközlekedés, de idén júliustól az egész országra kiterjesztik ezt”.
Nos persze a hivatalos indoklás, hogy jó eszköz arra, hogy „csökkenjen az autóforgalom és javuljon a levegőminőség ” persze nehezen vitatható. Sőt tegyük hozzá jelentős mértékben csökkentené a tömegközlekedés költségeit is.
No de ez kicsiny hazákban elenyészik a hátulütőkkel szemben:
Kezdve attól, hogy a fizetés és ellenőrzés maga sokaknak buli. Nem, nem a meglehetősen nagy és sokba kerülő apparátusról van szó, hanem a kapcsolódó estközök és szolgáltatások nyújtóiról. Akik igazán jól keresnek ezen a bulin is!
Fontos szempontként kell felemlíteni a derék matyar „ingyé van Wazze” mentalitást, ami nem csak a jótékony átülőket inspirálja, hanem teljesen indokolatlan igényeket is generál. S ráadásul a dolog megbecsültsége is erősen csökken.
1magyar
Szerintem nagyon jó dolog lenne. Ádernek érdemes lenne erre törekednie ha valóban akar valamit tenni a környezetszennyezés ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.