Tallinban már 2013 óta utazhatnak ingyen a városlakók. Július elsejétől Észtország a regionális buszokra is kiterjeszti az intézkedést. Észtország kormánya a világon úttörőként bevezeti az ingyenes tömegközlekedést: napi 24 órában, a hét minden napján lehet majd ingyenesen buszozni az ország teljes területén, július 1-től.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A három balti ország, Észtország, Lettország és Litvánia felzárkózása az Európai Unió átlagához rendkívül látványos volt az elmúlt években más országokkal összevetve - mutat rá az Európai Központi Bank friss elemzésében. Az ország jelenlegi gazdasági teljesítőképessége az EU28-ak átlagát 100%-nak véve 72%-on áll, ugyanez az érték Magyarországon 67% az Eurostat 2014 júniusi adatai szerint. A két ország tehát jelen pillanatban nagyjából azonos szinten áll, azonban dinamikájában érdemes észrevenni, hogy Észtország úgy teljesít most egy picivel jobban, hogy 2002-ben ők az EU fejlettség átlagának alig 50%-át tudták magukénak, míg Magyarország ugyanebben az évben 61%-on állt. Az eltelt 12 évben (elmúlt 8év+4év) az észtek az EU átlagához mért hátrányuk kis híján felét ledolgozták, Magyarország mindössze 6%-ot tudott javítani úgy, hogy a balti ország már nem csak beérte, hanem le is hagyta hazánkat. Nominálisan dollárban kifejezve az egy főre jutó bruttó hazai össztermék Észtországban 23.000 dollár körül van, ugyanez az érték Magyarországon 20.000 dollár körül alakul az IMF 2014 áprilisi adatai szerint. Itt is tehát az látszik, hogy az észtek egy picivel előttünk vannak. A fidesz banda meg tovább dübörög.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.