Az Egyesült Államok és Észka-Korea külügyminisztere már egyeztet a találkozóról. 

Trump a Twitterre azt írta, ha megtartják a tervezett csúcstalálkozót az észak-koreai vezetővel, akkor arra valószínűleg az eredeti időpontban és helyszínen, azaz június 12-én Szingapúrban kerül sor.

„De ha szükséges, akkor ezen időpont után is megtarthatjuk”

– utalt a várható csúcsra az amerikai elnök.

Pénteken bizakodónak mondta magát a csúcs megtartását illetően James Mattis védelmi miniszter is, aki a dán védelmi miniszterrel tartott washingtoni megbeszélései után újságírói kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy a diplomaták egyeztetéseinek köszönhetően a csúcstalálkozó talán mégis megtartható.

Összejöhet a Donald Trump-Kim Dzsong Un találkozó

Az amerikai külügyminisztérium pedig közleményben tudatta, hogy Mike Pompeo külügyminiszter és Kang Kjung Va dél-koreai külügyminiszter szintén arról egyeztetett, hogyan lehetne megteremteni

„a párbeszéd folytatásához szükséges feltételeket”.

A hírre reagálva Dél-Korea is szerencsés fejleménynek nevezte, hogy újból remény támadt Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csúcstalálkozójára.

„Szerencsés, hogy a párbeszéd szikrái Észak-Korea és az Egyesült Államok között nem aludtak ki teljesen, s újra feltámadnak.”

– mondta a szóvivő, aki szerint Szöul szorosan figyelemmel kíséri a fejleményeket.

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
hát a póker Texasban ismeri a blöffföt... Ázsiában meg kíváncsiak rá, mi van a lapok mögött...
Milyen jó is lenne egy szabadon vadászható Kim-Dzsong-Un, legyilkolásával egy közvetlen határ a tagadhatatlanul félelmetes ellenféllel, Kínával... Ez felérne, ha nem több lenne, mint Ukrajna annektálása a NATO-ba törivel.. Csúnya BRICS, nem szereti a countryt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.