Bulgária június végéig szeretne áttörést elérni az európai menekültpolitikai vitában, és ennek érdekében kompromisszumos javaslattal állt elő, mondta el Liljana Pavlova, az EU-elnökségért felelős bolgár miniszter a dpa német hírügynökségnek adott vasárnapi interjújában.

A menekült-kvóta megszüntetését javasolják a bolgárok

A bolgár javaslat lényege:

Ne legyenek kötelező menekültkvóták, azaz a már Európában lévő menekülteket ne osszák szét a tagországok között. Erre csak akkor kerüljön sor, ha a 2015-öshöz hasonló, nagyobb áradat érkezik a kontinensre.

Kisebb számok esetén egy olyan rendszert alkalmaznának, amely fokozott támogatást nyújt az áradattal szembesülő uniós határországnak.

Ezzel egy időben lehetőség lenne arra is, hogy a tagállamok önkéntes alapon menekülteket fogadjanak be, és ezért uniós többletforrásokat kapjanak.

A menekültek áthelyezése csak egy pontja a javaslatcsomagnak, amely a hatékonyabb határvédelmet és a menedékre nem jogosultak gyorsabb kitoloncolását is tartalmazza.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."a tagállamok önkéntes alapon menekülteket fogadjanak be, és ezért uniós többletforrásokat kapjanak."...

ennek a bolgár javaslattevőnek fingja sincs, hogy az anyagi forrásokon kívül még számtalan probléma van...például a kezelhetetlen, neveletlen, erőszakos bevándorlók, akik sem írni, sem olvasni, sem dolgozni nem tudnak/nem akarnak..csak a verekedés, élősködés...

ezt a problémát uniós pénzzel nem lehet megoldani...talán merkel, meg junker szűkebb környezetébe kellene óriási befogadókat építeni, ahol merkel osztja az ételt...junker meg tanít..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@fergeteg: jó a hasonlat...csak az a baj, hogy a jövő évi választásokig a mézesüveget üresre nyalják..mert tudják, hogy nekik bukta.
Donáld Tramp
@fergeteg: @Pálinkás Pál: Tegyük hozzá ! Csak a Nyugati fele... A volt Kelet tisztában volt mindennel, már három éve is...
Equus1
@wagabund: van megoldás, csak keresni kell. A bulgároknál a törököktől átvett komoly hagyományai vannak a kertészkedésnek. Ennek az elsajátítására kell megtanítani a vándorokat. Biztosítani kell erre a célra táborokat, amiket megfelelő kerítéssel, őrökkel kell ellátni, nehogy a termékeket vki is ellopja. Első évben az érkező nyelv- és szakmai tanulása ingyenes, utána abból él, amit megtermel. Nőknek a második gyerek után semmilyen kedvezmény nem jár.
Élelmezésben elsődleges a sertérhús.
1magyar
Addig kell lépni amíg Európa nem iszlamizálódik. Ezek a nyulak" teleszülik a kontinensünket és aztán már kérhetünk.
Equus1
@1magyar: két isten lesz: egyik Allah, másik a Devla. Államforma: dikkmáncsia..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.