Visszaadta az olasz államfőnek a kormányalakítási megbízatást Giuseppe Conte vasárnap este, mivel az államfő nemet mondott az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az Északi Liga pénzügyminiszter-jelöltjére, Paolo Savonára.

Giuseppe Conte rövid nyilatkozatban megköszönte az M5S-nek és a Ligának a jelölést. Az M5S politikusai közösségi bejegyzései szerint az államfő "megvétózta" Paolo Savonát.

Nincs kompromisszum: szakértői kormányt állíthatnak fel Olaszországban

Az elnöki palota közleménye szerint az államfőnek nincsen vétójoga, a pártok ragaszkodtak mereven jelöltjeikhez. Az euroszkeptikus nézeteiről ismert közgazdász Paolo Savona a Liga jelöltje volt, és a párt nem kívánta senki mással helyettesíteni.

Olaszország Sergio Mattarella államfő nyilatkozatára vár. A köztársasági elnök következő lépésként szakértői kormányt állíthat fel a következő választásokig, amelyeket akár már a nyár végén vagy ősz elején megtarthatnak.

(MTI)

Fotó: Facebook/Prof. Paolo Savona

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Förtelem ez a sok politikai kalandor. Nyilván a korrupció és a könnyű meggazdagodás lehetősége vonzza a nép szolgálatába.
simmering73
Na nálunk ez a hülyeség elő nem fordulhatna. Még hogy szakértői kormány. Az ember esze megáll, mennyi hülyeséget kitalálnak ezek a romlott imperialisták.
RonaGyuri
Már megint az a fránya „déjà vu”

bár az igazat megvallva most nagyon másról van szó

Azt írja/mondja a derék matyar média … na jó nem egészen ezt, mert csak azt harsogja, hogy „Visszaadta az olasz államfőnek a kormányalakítási megbízatást Giuseppe Conte vasárnap este”. Pedig a valóság ennél sokkalta keményebb. Na jó bár a cikkekben elrejtve ott a teljes igazság, sőt olyan is akad, a melyik el is magyarázza, egy-kéz esetben ott a lényeg „Sergio Mattarella államfő vétózott”!
Nos a dolog úgy áll, hogy az olasz törvények, hasonlóan a magyarhoz, egy kissé lazán veszik a dolgot és csak annyit mondanak, hogy az államfő nevezi ki a minisztereket a KE javaslatára. Jó-néhány dolgot nem tisztázva.
Mint tudjuk hasonló balhé volt nálunk is a 90-es évek elején a TV és rádió elnökök körül! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.