Kiszivárgott a felzárkóztatási támogatásokra vonatkozó, kedd délutánra ígért bizottsági javaslat, a kelet-közép-európai tagállamok számára lesújtó hírekkel.

Brüsszel durva lépést tervez, az eddigi támogatások negyedét bukhatja az Orbán-kormány

Több mint 30 milliárd euró kohéziós támogatást venne el Brüsszel a kelet-közép-európai országoktól, a pénz egy részét Görögországba, Olaszországba és Spanyolországba irányítaná át – írja a Financial Timesra hivatkozva a hvg.hu.

Az uniós ügyekben jól értesült lap az Európai Bizottság 2020 utáni költségvetés kedden ismertetendő javaslataival kapcsolatban kiemeli: ez az összeg a teljes kohézióra szánt keret – a tervek szerint hét év alatt 330 milliárd euró – mintegy tíz százalékát teszi ki. Ehhez pedig hozzá kell tenni, hogy reálértékben már maga a keret is 10 százalékot meghaladó mértékben csökken, ha a tagországok elfogadják a brüsszeli terveket.

Ez azonban nem minden: a lap a bizottsági munkadokumentumokra hivatkozva azt írja, hogy a támogatások odaítélésének kritériumai is változnak, így az eddig legnagyobb kedvezményezettek – köztük Magyarország – veszíthetnek sokat. A végleges számokról várhatóan keddi ülésén dönt a bizottság, és a tervek szerint a délutáni órákban közlik majd az illetékes biztosok. A pénzügyi lap mindenesetre úgy tudja, a bizottság a mostani keretnél 23 százalékkal kevesebb pénzt kínálna Lengyelországnak, ahová a legtöbb forrást helyezik ki, és ennél is többet, 24 százalékot vonna el Magyaroszágtól, a csehektől, az észtektől és a litvánoktól.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Na b+ gadzso, hogy lesz így újabb alkotmányos költség?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@ Shaaki! Szóval Pakisztán! Akkor, ott igy taníták magyar történelmet!!!
nezelodo
@Shikari: ma 14:18. És nem omlott össze a front azon nagyszerű hadparancs ellenére? Ha apád is részese lett volna annak a nagyszerű hadvezetésnek, és a nemzetvédő háborúnak, akkor valószínűleg nem élvezhetnénk a nagyszerű szösszeneteidet.
evacica
Már éppen itt az ideje! Engem nem nagyon zavar, ugyan is az EU pénzek Orbánhoz és haverjai zsebébe vándoroltak. Majd kevesebbet fognak lopni, ennyi és nem több! Orbán ezt magának kereste, elég sokat mocskolta az EU és vezetőit, csak bomlasztotta az egységet a hülye kivagyiságával! Mi meg megérdemeljük, mert nem zavartuk el fenébe ezt a velejéig romlott kormányt a vezetőjükkel együtt!
Sámannus
@Shikari: Az ésszterű parncs az lett volna, ha ki sem küldik őket.hogy össze ne omoljon.
A katonák helytálltak míg volt muníció, Amikor az oroszok megindították a rohamot a parancsnokság leállította a zárótüzet a legkényesebb szakaszokon, mert elfogyott a lőszer !!!javadalmazás!!!. Bakegér ki volt az az áruló, aki ilyet tesz és lövés nélkül adják át a fegyverüket az ellenségnek? Ki volt az a szarházi aki lőszer nélkül puska nélkül küldte a katonákat a frontra. Mija faszt kerestek ott fegyver nélkül?
Hogyan hőböröghet egy parancsnok, amikor nincs ellátmány. Ezek öngyilkosságot vártak el a katonáktól!!!
papa.49
@Sámannus: Szó szerint, a meleg parancsnoki irodából nem is volt olyan veszélyes a helyzet, főleg hogy 500 km nyugatra volt az iroda !!!
Eriksson
Egy hírportálon ez a cikk olvasható:
"Junckerék megfúrták az olasz kormányt

Római hírek szerint Soros György üzent: szó sem lehet egy migráns-ellenes kormányról! Ha mégis, Itália számítson a pénzpiacok összeomlására."

Tud valaki hozzászólni valamit ehhez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.