Kiszivárgott a felzárkóztatási támogatásokra vonatkozó, kedd délutánra ígért bizottsági javaslat, a kelet-közép-európai tagállamok számára lesújtó hírekkel.

Brüsszel durva lépést tervez, az eddigi támogatások negyedét bukhatja az Orbán-kormány

Több mint 30 milliárd euró kohéziós támogatást venne el Brüsszel a kelet-közép-európai országoktól, a pénz egy részét Görögországba, Olaszországba és Spanyolországba irányítaná át – írja a Financial Timesra hivatkozva a hvg.hu.

Az uniós ügyekben jól értesült lap az Európai Bizottság 2020 utáni költségvetés kedden ismertetendő javaslataival kapcsolatban kiemeli: ez az összeg a teljes kohézióra szánt keret – a tervek szerint hét év alatt 330 milliárd euró – mintegy tíz százalékát teszi ki. Ehhez pedig hozzá kell tenni, hogy reálértékben már maga a keret is 10 százalékot meghaladó mértékben csökken, ha a tagországok elfogadják a brüsszeli terveket.

Ez azonban nem minden: a lap a bizottsági munkadokumentumokra hivatkozva azt írja, hogy a támogatások odaítélésének kritériumai is változnak, így az eddig legnagyobb kedvezményezettek – köztük Magyarország – veszíthetnek sokat. A végleges számokról várhatóan keddi ülésén dönt a bizottság, és a tervek szerint a délutáni órákban közlik majd az illetékes biztosok. A pénzügyi lap mindenesetre úgy tudja, a bizottság a mostani keretnél 23 százalékkal kevesebb pénzt kínálna Lengyelországnak, ahová a legtöbb forrást helyezik ki, és ennél is többet, 24 százalékot vonna el Magyaroszágtól, a csehektől, az észtektől és a litvánoktól.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Na b+ gadzso, hogy lesz így újabb alkotmányos költség?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Na b+ gadzso, hogy lesz így újabb alkotmányos költség?
nezelodo
Na, megint megnyert a Nemzeti Kormányunk egy csatát a rothadóékkal szemben! Hamarosan a háborút is megnyerik nekünk, hogy csupasz legyen a hátsónk is.
tulipan
Hajrá Európa, hajrá Brüsszell! Lopott már éppen eleget aTőletek narancsos pókhasú és piszkos hrodája!!!
vladimir putin
@nevemnick: az alkotmányos költség ugyanannyi lesz, csak most 1000 forint helyett 1240 forint lesz a térkő ára, a különbözetet meg a benzinárba fogják beleépíteni.
Indoklás: Az autók tönkretehetik a térkövet, ha ráhajtanak.
Sámannus
No nem sajnálom ezt a csirkefogót, akár hogyan veri a nyálát, mert mindenkivel kibasztak aki számított rájuk.Leállítottak egy csomó energiamegtakarítási programot, a romák felzárkóztatását, és lezüllesztették a nemzet egyesszámú sportját a futballt. Ez utóbbi furcsa lehet, de a lopás szó miatt válik érthetővé mi történik. Visszanyal a fagyi ha meg is nyerték a választást. A becsapott emberek most kaphatnak észbe, mit veszítettek ezzel a kupcihérrel.
nevemnick
@vladimir putin: ez igaz, de a kevesebb lóvéból, kevesebbet lehet szétosztani, és ha a vállalkozói maradék kevesebb lesz, akkor nem biztos, hogy sokan marakodnának a megbízásért...
wagabund
mijalófasz történik abban a nyavalyás unijós vezetésben, illetve bizottságokban?

a képen látható tébolyult szemüveges alkesz még ott rontja a levegőt? de meddig? mert lételeme a károkozás...persze, ha ezért jól megfizetik..
szép új világ
Na ettől nem fog a csuti genyó megijedni. Neki és a csókosainak ugyanúgy teli lesz a zsebe, legfeljebb majd kevesebb jut arra, amire eddig is alig jutott.
dodóka
@Shikari: Te mindíg ennyire hülye vagy kisköcsög ? Az oroszok is, meg a Kínaiak is csupán egy kis darab szarnak tekintenek bennünket. Ezt jól mutatja a külügyminiszterünk személye is. Komolytalan ez az ország sajnos.
Nessy
Lehet Oroszország és Kína felé nyitni! Egy a differencia, hogy onnan csak és kizárólag magas kamatozású, rossz kondiciójú hitelt kapunk, mint az eddigi példák is bizonyítják! Nincs ilyen - olyan támogatás!
Viszont Putyin részéről mindenbe beleszólás lesz!
Igaz, ez Orbánt nem nagyon zavarná! Hiszen már eddig is hű fegyverhordozója Putyinnak.
papa.49
@Nessy: Az oroszoknak, meg a kínaiaknak addig vagyunk érdekesek míg bent vagyunk az Unióban teljes ogú tagként !!!
Ha megnyirbálják a szavazati jogunkat már nem leszünk érdekesek semennyire sem !!!
papa.49
No csutigörény nyílik a ,,pofonzsák,, tartsd a pofád jönnek a sallerok !!!
36
Hát, ha így vagyunk, akkor arányában kevesebb támogatást kell adni az itt befektető német stb. cégeknek. Így is mi fizetjük ki a magyar ember foglalkoztatását az idetelepülés állami támogatásával. A gyenge forint miatt pedig, óriási hasznuk van rajtunk, amit kivisznek az országból. Nem kell annyi stratégiai partner és kész.
36
Merkel pedig, fordítsa csak a kecskepásztoraira és a bantu négerekre a már ma kiszámolt 43 milliárd euro többletét a német gazdaságnak a 2020 utáni költségvetésükből. Biztos sok Mercedest, Audit, VW-t stb. fognak neki összerakni német földön.
Nessy
@36:
Ami meg a itt marad azt pártunk és kormányunk zsebre teszi!
A magyar nagy vállalatok profitjából meg lesz TAO és CÖF támogatás!
A plebsnek is járna, de nem jut!
Eriksson
@Nessy: "Viszont Putyin részéről mindenbe beleszólás lesz! "
Dehogy. Legfeljebb cseberből vederbe kerülnénk. Bár Putyin az uniónál többet semmiképpen se tudna beszólni, ha megfeszül, akkor se. Viszont visszakapnánk egy tágas piaci lehetőséget, amit az unió oly gondosan elzár előlünk.
colibri
@Sámannus: 08:20 Sajnos, a becsapott emberek még most sem kapnak észbe, mert nincs eszük. Nincs mivel gondolkozniuk. Nekik így jó orbán és rendszere, ahogy van. Sőt! Láthatod itt az oldalon is, vannak, akik tűzön-vizen kiállnak érte. ...és nem akárhogy reagálnak arra, aki más véleményen van.
Sámannus
@colibri: Azért a fizetetteket nem nevezném becsapottnak.
36
@Nessy: A bérek növelésére, nyugdíjemelésre valóban áldozni kellett volna eddig is és kell/ene ezután is. Reménykedem.(Az hal meg utoljára)
36
@Eriksson: Merkel és Macron, a napokban egymás után, mégis elrohantak Putyinhoz gázért.

Tojnunk kellene az embargóra és kereskedni az oroszokkal.
Eriksson
@36: Nekik lehet, mert az unió nekik nem dirigál. :)))
36
@Eriksson: Hát ez az. Juncker ezért válaszolta azt a túl magas francia hiányra, hogy az azért nem baj, mert Franciaország.

A magyar pedig válaszolja csak nyugodtan, hogy ez Magyarország.
cikicakk55
Attól tartok ennek is mi a nép isszuk meg a levét. Majd kitalálnak egy csomó új adót,emelik az Áfát,meg sokkal kevesebb emberre fog jutni sokkal több munka. A csüngőhasú potrohos tele van lóvéval neki nem lesz rezsi és kenyér gondja. Legfeljebb pár udvaronc repül majd valami ál mende-mondával.Azt nem értem miért várnak olyan sokáig. 2020-ra Orbán még ugyan annyit lenyúl mint eddig a 8 év alatt,mert szorítja az idő. Már most el kéne kezdeni vissza fizettetni velük az elcsalt EU-s pénzeket.
papa.49
Azért a sok ,,hozzáértőnek,, nem ártana tudni azt az aprócska tényt a magyar gazdaság azért áll úgy ahogy áll mert itt vannak a német gyárak, ha összecsomagolnak és elmennek máshová lesz nagy sírás,rívás miatta !!!Úgyhogy nem ártana a kontároknak tudomásul venni nem a csutigörény fújja a passzátszelet, sőt SOHA NEM IS FOGJA Ő FÚJNI, legfeljebb a putyin valagát nyalni, amíg hagyja, mert ha nem hoz már semmit a konyhára nem kell a csutigörény tovább !!!
nezelodo
@Eriksson: A rendszerváltó elitünknél nagyobb kárt a keleti piacelvesztésében senki nem tudott tenni külhonban sem. Elegen voltak ezek akkor is, amikor Bős-Nagymaros projektet futtatták zátonyra.
Commenter
@papa.49: ki kellene ütni csak a totális gazdasági k.o. végezne vele.De az egy pillanat alatt.
Commenter
@papa.49: ne hasonlítsuk már a görényekhez. Van lejjebb is.papucsállatka?
tulipan
@papa.49: Sokan, pl. nem kevés alkatrészgyártó, máris csomagolnak és Ukrajnába és Romániába költöznek!!!
tulipan
@Commenter: Szerintem csótány, az életvitele alapjén...
papa.49
@tulipan: Ezek a kontárok semmihez nem értenek, semmit meg nem tudnak érteni, ezekkel csak az erőszak nyelvén lehet ,,társalogni,, abból értenek csupán !!!
papa.49
@Commenter: @tulipan: Rendben igazatok van a görény egy okos állat, nem piszkol még a fészkébe sem, ez viszont meg beleszarik a társadalom pofájába, és elvárja, hogy még örüljünk is neki !!!
Hamarosan kötelező lesz a tapsolás, és a zokogás is, mit Észak-Koreában !!!
tulipan
@papa.49: Igy iGAZ! Ennyi agyatlan, műveletlen, buta képzetlen ember még Horhyék, vagy Rákosiék alatt sem, került ennek a szerencsétlen ORSZÁGNAK az élére!! Ez pedig nem semmi, aból ítélve, amiket meséltek a régiek, meg olvastam róla!!!
tudode
Sok a FELTÉTELES MÓD!
.
A NAKI, VALAKI-nek két füle van, egyiken ki, a másikon be még a TÜNTETÉSEK HANGJA sem jut el hozzá!
.
Úgy tűnik, hogy TÚLJÁRTAK az EU eszén, mivel
.
-------Csak a magyarok álltak rá az uniós padlássöprésre a régióban
g7.24.hu/allam/20180226/csak-a-magyarok-alltak-ra-az-unios-padlassopresre-a-regioban/
.
""""Magyarország eszeveszett tempóban hívja le az Európai Unió által biztosított fejlesztési támogatásokat. Ha ennyire kapkodva ítélik oda a pénzt, akkor vajon milyen hatékonysággal fognak azok hasznosulni?
Az EU hétéves költségvetési ciklusokat határoz meg, a 2014-2020-as időszakban Magyarország 8923 milliárd forintnyi uniós támogatást költhet el fejlesztési célokra. Miután az első két év még a projektek véglegesítésével telt, lényegében 2016-tól indult el a pályázatok többsége. Már ebben az évben az egész ciklusra érvényes források felére győztest hirdetett Magyarország, majd tavaly év végére a támogatások 94 százalékát odaítélték."""
.
Előfordulhat az, hogy a PÁLYÁZATOKKAL ELNYERT EU-s pénzeket KÜLPIACRÓL előlegezik meg, és az EU-tól csak akkor tudják lehívni a lóvét, ha BIZONYOS KÉSZÜLTSÉGI fokot elért a .. k ö z .. p é n z é b ő l, v. hitelből megelőlegezett pályázat!
tulipan
@Shikari: Persze tudjuk! Hitler is igy pusztitotta el Európát, miközben szétrabolta!!!
tulipan
@Shikari: Megint ez a narancsos légből kapott, ábrándozás!! Hahaha!
Commenter
@papa.49: arról nem tehet a görény hogy büdös.Ez viszont tehet arról amilyen.Faragatlan, tanulatlan, műveletlen tapló. Nincs az a stylist vagy dietetikus imidzs építő vagy bárki aki ennek normális külsőt adna, az marad ami. Hiába adnak rá Armanit abban is bunkó marad lásd a vasárnapi "csörtéjét" az index riporterével a kastélyavatáson. Az a lime-neon színű nyakkendő...ízlést sem tud sem lopni, sem venni. Az ízlésrendőrség ha lenne, már elvitte volna...
tulipan
@Shikari: HAHAHA
Hitlerről tudott ismereteim, messze ne,m igazolják a Te viccses, mondhatnám TRÉFÁS,"elméleteidet"!!! T.i.pl. Hitlertől ez a hazug semmirkellő, aligha TUDOTT volna ennyi milliárdot
papa.49
@tulipan: A Horthy, meg a Jáni Gusztáv lelkén szárad a II. magyar hadsereg dicstelen vége, meg az ember vesztessége !!!Tetű volt mindkettő lószer nélkül papírtalpú csizmában az igazi muszka télben, és még van aki piedesztára emelné ezt a két gyilkost, na ez az igazi hányinger !!!
papa.49
@Commenter: Egyetlen szóval lehet jellemezni a faszit ,,cigány,, a szó legszorosabban vett értelmében, abból is a legalja még a putris népének is !!!
tulipan
@Shikari: olyan simán LENYÚLNI, mint az EU-tól!!!

Ábrándozzál csak seggnyaló Féreg! _:-)
csak úgy....
@Shikari: "Hamarosan Orbán lesz az EU meghatározó politikusa! " :) álmodik a nyomor ,tibim?
csak úgy....
@csak úgy...: ...eselleg akkor ha a lovas szobor lépést vált ;)
tulipan
@tulipan: Kár, hogy TE annyire narancsos hülye vagy, hogy jó narancsos szokás szerint, mindig másra akarod elterelni a témát! Most hogy kerül ide,a háborús bűnös Jány Gusztáv, sok sok tizezer magyar katona feldáldozója???
papa.49
@Shikari: Na idefigyelj te lángész az én Apám ott volt és ő mesélte el ezeket , és valamiért jobban hiszek neki mint neked te senki BUGRIS !!!
És leszarom a Jáni neve végén az ,,y,, t tudod miért mert akkor se volt ember, csak egy szarházi mint te !!!
tulipan
@Shikari: A TIED? NAHHÁÁÁT! Hűha!! Melyik játszóteret bérelted ki??? :-)

Kár, hogy TE annyire narancsos hülye vagy, hogy jó narancsos szokás szerint, mindig másra akarod elterelni a témát! Most hogy kerül ide,a háborús bűnös Jány Gusztáv, sok sok tizezer magyar katona feldáldozója???
papa.49
@Shikari: Szóval nem írtad te senki hazug tetű, akkor vajon kiírta a te nevedben a 13.01 hozzászólást ???
HAZUDJÁL MÉG !!!
Azt mondod nem nekem címezted de igen mert én írtam a Jániról (direkt nem ,,y,, ) senki más nem említette ennek a tetűnek nevét csak én, és most végezetül borulj rá a csutigecire !!!
csak úgy....
@Shikari: hülyegyerek! a schulz már nincs is az eu parlamentben a merkel meg sosem vót...,ki a faxxal akarsz te kegetözni ? ;)
papa.49
@csak úgy...: A démonjaival ))))))))))))
vladimir putin
@Shikari: te egy okádék cigány vagy, az biztos.
Nagyjából annyit tudtál hozzátenni az egészhez, hogy
'Kabbefaszom, aggyá lóvét, mer' kipicsázlak éééé! Essen kijamájjad az ászfálrá!"

Csökött cigány.
vladimir putin
@Shikari: Lopós cigány geci, húzzál vissza Pakisztánba!
justhpeter
@Shikari: Vitéz Jány Gusztáv vezérezredest nagyszerű magyarnak nevezni felháborító pofátlanság. (www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/doksi/k30124.html)
Idézet
"294/2. hds. I. a. 43. I. 24. szám.

HADSEREG PARANCS

1. A 2. magyar hds. elvesztette becsületét, mert kevés – esküjéhez és kötelességéhez hű – ember kivételével nem váltotta be azt, amit tőle mindenki joggal elvárhatott.
Állásainkból ellenséges túlerő kivethetett még akkor is, ha a csapat kötelességét meg tette. Ez nem szégyen. Ez szerencsétlenség. De becstelenség az a lelkeveszített fejnélküli gyáva menekülés, mit látnom kellett, miért most a szövetséges német hds. és az otthon mélységesen megvet bennünket. Ehhez minden oka meg is van.
2. Vegye tudomásul mindenki, hogy innen sem betegség, sem sebesülés, sem fagyással el nem engedek senkit. Azon a területen, hol gyülekezésünket elrendelték, hol az újjászervezést végrehajtjuk, ott marad mindenki, míg meg nem gyógyul, vagy el nem pusztul.
3. A rendet és a vas fegyelmet a legkeményebb kézzel, ha kell a helyszínen való felkoncolással, de helyre kell állítani. Ennél kivétel nincs, legyen az tiszt, vagy rendfokozat nélküli honvéd, aki parancsomnak nem engedelmeskedik, az nem érdemli meg, hogy nyomorult életét tovább tengesse, és nem engedem, hogy szégyenünket bárki is tovább nagyítsa.
4. Minden még a legmagasabb pság. is addig marad a gyülekezésre kijelölt helyén, míg útbaindulásra parancsom meg nem kapja.
5. A gyűjtő és irányító állomások pk-ai Bjelgorod és Prochowkaról a kijelölt területekbe meneteltetik zárt rendben a gyülekeztetett csapat és vonat részeket a D. körletbe a 19. hop., az É. körletbe a 10. hop-hoz, kik felelősek azért, hogy annak Ny. határát 1 ember vagy jármű át ne léphesse, aki megkísérli, azt fel kell koncolni, ha egység kísérli meg, meg kell tizedelni."

A hadseregnek alig maradt fegyvere, nehézfegyverzete teljesen megsemmisült.
A hadsereg parancsnoka Jány volt.
justhpeter
Brüsszel lépésétől a mi csoda Viktorunk meg fog őrülni - már nem sok kell hozzá - és eszeveszett harcot fog indítani az Unió ellen. Az uniós választásokig ez a harc lesz "a nemzet harca", amibe bele lehet ölni megint tízmilliárdokat.
csak úgy....
@Shikari: bezzeg tibim te ismered a történelmet! ;) kívülröl fújod a sok vesztes háborút és csatát..., elözö életedben pósta galamb lehettél a fronton a II. csim-bumm ba ;)
tulipan
@vladimir putin: Legalább végre megtudtam, honnan is szárrmazhat ez a melldöngető álmagyar Shikari! Szóval Pakiztán! KöszI!!! :D
tulipan
@Shikari: MI ismerjük, de Te csak a propaganda anyagát sajtítottad el ! :-)
tulipan
@ Shaaki! Szóval Pakisztán! Akkor, ott igy taníták magyar történelmet!!!
nezelodo
@Shikari: ma 14:18. És nem omlott össze a front azon nagyszerű hadparancs ellenére? Ha apád is részese lett volna annak a nagyszerű hadvezetésnek, és a nemzetvédő háborúnak, akkor valószínűleg nem élvezhetnénk a nagyszerű szösszeneteidet.
evacica
Már éppen itt az ideje! Engem nem nagyon zavar, ugyan is az EU pénzek Orbánhoz és haverjai zsebébe vándoroltak. Majd kevesebbet fognak lopni, ennyi és nem több! Orbán ezt magának kereste, elég sokat mocskolta az EU és vezetőit, csak bomlasztotta az egységet a hülye kivagyiságával! Mi meg megérdemeljük, mert nem zavartuk el fenébe ezt a velejéig romlott kormányt a vezetőjükkel együtt!
Sámannus
@Shikari: Az ésszterű parncs az lett volna, ha ki sem küldik őket.hogy össze ne omoljon.
A katonák helytálltak míg volt muníció, Amikor az oroszok megindították a rohamot a parancsnokság leállította a zárótüzet a legkényesebb szakaszokon, mert elfogyott a lőszer !!!javadalmazás!!!. Bakegér ki volt az az áruló, aki ilyet tesz és lövés nélkül adják át a fegyverüket az ellenségnek? Ki volt az a szarházi aki lőszer nélkül puska nélkül küldte a katonákat a frontra. Mija faszt kerestek ott fegyver nélkül?
Hogyan hőböröghet egy parancsnok, amikor nincs ellátmány. Ezek öngyilkosságot vártak el a katonáktól!!!
papa.49
@Sámannus: Szó szerint, a meleg parancsnoki irodából nem is volt olyan veszélyes a helyzet, főleg hogy 500 km nyugatra volt az iroda !!!
Eriksson
Egy hírportálon ez a cikk olvasható:
"Junckerék megfúrták az olasz kormányt

Római hírek szerint Soros György üzent: szó sem lehet egy migráns-ellenes kormányról! Ha mégis, Itália számítson a pénzpiacok összeomlására."

Tud valaki hozzászólni valamit ehhez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.