Kampányfinanszírozási és szexbotránya miatt lemondott az amerikai Missouri állam kormányzója, Eric Greitens.

Greitens kedden este jelentette be, hogy pénteki hatállyal lemond a posztjáról, elkerülendő az eltávolítását célzó alkotmányos eljárás (impeachment) megindítását.

A tengerészgyalogosból lett politikust a Republikánus Párt egyik emelkedő csillagaként tartották számon. A kétgyermekes családapa az első kormányzói ciklusát tölti, és a 2016-os választási kampányban a többi között példásnak mondott családi életét és konzervatív elveit hangsúlyozta.

Korrupciós ügyeibe és szexbotrányaba bukott bele Missouri kormányzója

Elmozdítását a missouri törvényhozásban többségben lévő republikánusok fontolgatták. A 44 éves kormányzóról az elmúlt hónapokban ugyanis kiderült, hogy

házasságon kívüli nőügyei vannak, a múlt hónapban pedig vádat emeltek ellene azért, mert a 2016-os választási kampányban saját politikai céljai érdekében belenyúlt egy veteránok számára létrehozott alapítvány adományozóinak számítógépes nyilvántartásába.

Jelenleg vizsgálat folyik ellene abban az ügyben is, amelyben felmerült: törvényellenesen egyeztetett volna egy nonprofit szervezettel, hogy azon keresztül – fiktív cégek nevén – kampányadományokat juttassanak a kampányához.

Keddi sajtóértekezletén – amelyen bejelentette a visszavonulását – Eric Greitens tagadta, hogy bármilyen ügyben is törvényt szegett volna. „Emelt fővel hagyom el a csatamezőt” – fogalmazott a helyi lapok tudósításai szerint.

Cikk- és címlapkép: Michael Thomas / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."házasságon kívüli nőügyei vannak,"...

lásd: "Ügyféllista"..amerikai film.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.