A szakértő szerint a válságba került török gazdaságot úgy akarja Erdogan megmenteni, hogy ráengedi az EU-ra a menekülteket, majd kiegyezik az unióval.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a legújabb menekülthullám nem Szíriából indult, mert aki tudott, onnan jobbára már eljött, inkább a Törökországból Görögországba érkező migránsok jelenhettek meg a Balkánon mostanában.

Törökországból indulhatott meg az újabb menekülthullám a Balkán irányába

Fotó: pixabay.com CCO

Gyarmati István az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta: úgy tűnik, a török hatóságok mintha kicsit lazítanának az ellenőrzésen, több embert engednek át, és ezzel Görögország nem tud megbirkózni.

A görögöknek pedig nincs elég pénzük és intézményük sem ahhoz, hogy regisztrálják őket, de "nem is igazán strapálják magukat" – tette hozzá.

Jelezte: a 2016-os EU-Törökország-megállapodásnak van olyan része is, hogy ahány embert visszatoloncolnak, annyit át is kell vennie az uniónak; ez eddig nem nagyon működött, és szerinte nem is annyira akarja egy ország sem, hogy működjön.

Kitért arra is, hogy lát kapcsolatot a június 24-i törökországi elnök- és parlamenti választás, valamint a menedékkérők növekvő száma között. Mivel mélyül a török gazdasági válság, szerinte arra készülhet a török elnök, hogy újabb "üzletet" kössön az EU-val a migráció ügyében, így megmutathatja, hogy ha Brüsszel nem elég együttműködő, több lesz a menekült – fűzte hozzá.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Törökország rájött, hogy EU tagság nélkül is hozzá lehet jutni a strukturális és kohéziós alapokhoz.
Eladott Ország
Törökország rájött, hogy EU tagság nélkül is hozzá lehet jutni a strukturális és kohéziós alapokhoz.
magyarbakancs
az első világháború előtt azt mondták Törökország Európa beteg embere.
Hát azóta sem gyógyult meg.
Csizmás Kond
...és tessenek mondani Törökországba honnan menekültek annyian ,...hacsak nem az ámerikai és jizráeli szarakodások következtében...és amit európával próbálnak lenyeletni...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Az amerikaiak meghozták az arab tavaszt. „Ez minden, csak nem arab és nem tavasz. Nem arab, mert nem arabok tervezték és nem csak arabokra hatott ki."
mandiner.hu/gallery/2015/Flickr_-_DVIDSHUB_-_Iraqi_Police_Build_Relationships_in_Basra.jpg
nezelodo
Illiberálisék egymástól tanulnak, aztán majd meggyanúsítják vele az egykori vallási vezetőjüket, (az ő Sorosukat), hogy az tehet mindenről.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 06:12; Ausztráliában a dingók ellen építették fel a világ leghosszabb kerítését, meg az olyan Shikari féle vadaszkutyák ellen. A migránsok ellen ők sem húztak kerítést, csak a tengeri határőrizetet szervezték meg.
www.erdekesvilag.hu/dingok-ellen-epitettek-fel-a-vilag-leghosszabb-keriteset/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.