Hosszú egyeztetések után végre megszületett a megállapodás.

Ennél többe nem kerülhet az EU-n belüli telefonhívás
Fotó: Pixabay

Megállapodásra jutottak az Európai Unión belüli telefonhívások percdíjainak maximalizálásáról a főbb uniós intézmények, a még hivatalos elfogadásra váró egyezség értelmében

a tagállamok közötti hívások percdíja legfeljebb 19 eurócent (nagyjából 60 forint) lehet

- jelentették be szerdán Brüsszelben.

Az Európai Parlament és a tagállami kormányokat tömörítő tanács tárgyalói hosszú egyeztetések után szerdán megegyeztek a távközlései szabályok módosításáról.

A megállapodás értelmében a jövőben 19 centes felső korlátja lesz az unión belüli percdíjaknak, SMS-enként pedig legfeljebb 6 eurócentet (körülbelül 20 forintot) számolhatnak majd fel a szolgáltatók.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
19 eurocent szemtelenül alacsony a rothadó nyugati bérekhez képest, a fejlett Magyarországon az a 60ft/perc nem annyira vonzó opció.
simmering73
19 eurocent szemtelenül alacsony a rothadó nyugati bérekhez képest, a fejlett Magyarországon az a 60ft/perc nem annyira vonzó opció.
Rockxy
Nem akarok dicsekedni, de kénytelen vagyok.
Itt, Magyarországon cirka 5 forintos percdíjakon beszélek mobilon, kb 2 forintért vezetékesen.
Mondjuk, Ausztrália 12 ft/perc mobil, de az sem olyan rossz.
Csevegés ingyé van, de ne raboljuk egymás idejét! :)
KisGenyo2
@Rockxy: Én is kénytelen vagyok. Forgalomtól független havidíjamat a cég fizeti. Kvázi ingyen beszélek és írok SMS-t. Külfölddel meg sohasem beszélek. XD
Rockxy
@KisGenyo2: Élhetetlen ez a' ország.
El kell innen menni! :D
Jozefina
Külföldre szóló telefonbeszélgetésekről van szó!! És ez a maximum megállapítható díjszabás. Senki nem tiltja, hogy a szolgáltatók ennél alacsonyabb díjjal számoljanak!!! Persze az internetes WhatsApp, Viber, Skyep, stb. hívások ingyenesek, de ahhoz viszont mindkét félnek internet kapcsolattal kell rendelkeznie. Ez a díjszabás, amit bevezetnek nem rossz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.