Újabb rejtélyes megbetegedések történtek különös hangok miatt a dél-kínai Kantonban lévő amerikai főkonzulátuson, többeket hazaszállítottak az Egyesült Államokba – közölte szerdán este Heather Nauert amerikai külügyi szóvivő.

Különös hangokat hallottak, majd rosszul lettek amerikai diplomaták Kínában is

A szóvivőnő nem közölte, hogy hány amerikai állampolgár betegedett meg, de annyit elmondott: valamennyien a kantoni főkonzulátuson dolgoztak, jelenleg a Pennsylvania Egyetemen vizsgálják őket. A The New York Times című lap értesülései szerint legalább két amerikai lett rosszul, miután különös hangokat hallottak. Egyikük szerdán este a feleségével és két gyermekével együtt hagyta el Kínát. A kantoni konzulátuson májusban történt az első megbetegedés. Az amerikai külügyminisztérium akkor arról tájékoztatott, hogy a kantoni főkonzulátus egyik munkatársa látási és hallási zavaroktól, enyhe agykárosodástól szenved, miután különös hangokat észlelt.

Az amerikai külügyminisztérium azonnal Kantonba küldött egy orvoscsoportot, amely jelenleg is a dél-kínai nagyvárosban tartózkodik.

A titokzatos kór szinte teljesen azonos tünetekkel jár, mint amelyekkel az Egyesült Államok havannai nagykövetségén tavaly megbetegedett diplomaták és családtagjaik küszködnek: fejfájás, szédülés, hallásvesztés, enyhébb agykárosodás, kognitív zavarok. A Kubában megbetegedettek azt mondták, hogy a tünetek jelentkezése előtt többször is furcsa hanghatásokra lettek figyelmesek, s bár a betegség okát egyelőre nem sikerült megfejteni, az amerikai orvosok "akusztikus támadásról" beszélnek.

Kedden Mike Pompeo, az amerikai diplomácia irányítója közleményben jelentette be, hogy a minisztériumban – más tárcák szakembereivel közösen – munkacsoportot hoztak létre a külföldön történt rejtélyes megbetegedések kivizsgálására. A külügyminiszter ismételten hangsúlyozta: még nem sikerült megállapítani a tünetek okát.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Ha az ügy kapcsán amcsik nem is ,a hazai libsik csak eljutnak Orbánig...
36
Szerintem az Amerikaiak a saját embereiket áldozzák be a saját hangfegyverükkel.
kakambuki
Én megvizsgálnám hogy milyen kondicionáló, hangulatjavító szereket szedtek az érintettek és szednek rendszeresen ma is. Nagy divat ez az USA-ban csak mélyen hallgatnak róla miként a kártételéről is. Ezen belül vizsgálnám a beszedett szerek minőségét eredetét és mellékhatásait. (Fura hogy ezt a szálat nem is vizsgálták még, pedig lehet eredményt hozna!)
36
@kakambuki: Én a vezető politikusokkal kapcsolatban gondolkodtam el ezen. Ők sose betegek?
Azt tudom, hogy Kennedy-t az orvosok tartották egyben legtöbbször drogokkal hogy mindig fittnek nézzen ki, pedig óriási fájdalmai voltak. De Churchill is nyomta a hangulatjavítót keményen.
babp1982
@jancsipapa: kiskancsóka ez most hogy jutott eszedbe barna nyelvű macika?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.