A magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi – mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap egy televíziós interjúban.

Merkel: a magyar kerítés Németországot is védi

Magyarország "bizonyos értelemben nekünk végzi el a munkát" uniós külső határa védelmével – mondta a kancellár az ARD német országos köztelevízióban késő este sugárzott interjúban.

Hangsúlyozta: veszélyezteti az Európai Uniót, hogy a tagállamoknak még nem sikerült közös álláspontra jutniuk a migráció kezeléséről, ezért minden erejével dolgozik egy új uniós menekültügyi rendszer felépítésén.

Létre kell hozni egy közös menekültügyi hivatalt, és egységes szabványokat kell bevezetni a menekültügyi eljárásokban, a közösségen belüli mozgás szabadságának megőrzéséhez pedig fel kell állítani egy

igazi, európai határvédelmi rendőrséget,

amely akkor is tevékenykedhet, ha fellépése "nem tetszik" az érintett, uniós külső határral rendelkező tagországnak – mondta Angela Merkel.

Arról is beszélt, hogy a menekültügyi rendszer megújításával együtt erősíteni kell a nemzetközi fejlesztési együttműködést, hogy az EU sikeresebb legyen a menekülésre kényszerítő okok felszámolásában.

Azzal kapcsolatban, hogy Horst Seehofer belügyminiszter készülő menekültügyi reformcsomagjában várhatóan szerepel, hogy meg kell tagadni a belépést a határon a papírok nélkül, vagy más EU-tagországban már regisztrált menedékkérőktől, elmondta, hogy a kormányon belüli egyeztetések még nem értek véget.

Hozzátette, hogy az uniós jog a nemzeti jog felett áll, és tartózkodni kell az egyoldalú, nemzeti szintű lépésektől. Mint mondta,

csak az európai megoldás az igazi megoldás.

A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) történt visszaélésekről szólva kiemelte, hogy valóban megrendült a lakosság bizalma az állami intézmények jogszerű munkájában, és a hatóságnál történtekért ő viseli a politikai felelősséget. Hozzátette, hogy sokkal korábban el kellett volna kezdeni a BAMF fejlesztését, mert a hatóság nem volt felkészülve a 2015-ben elmélyült válság kezelésére.

Azonban így is sok változást véghezvittek, amikor például kiderült, hogy nemcsak menedéket remélő, hanem terrortámadást tervező szíriaiak is érkeznek, szakítottak azzal a gyakorlattal, hogy a polgárháborús országból származó emberek menedékjogi kérelmeit személyes meghallgatás nélkül, egy kérdőív alapján bírálják el – mondta a kancellár.

A német sajtóban Susanna néven azonosított 14 éves lány megerőszakolásával és meggyilkolásával, és a kettős bűncselekmény iraki menedékkérő gyanúsítottjával kapcsolatban kiemelte, hogy ennek a "tragikus, szomorú, szörnyű" esetnek is az a tanulsága, hogy előre kell vinni a német menekültügy reformját, ki kell alakítani a belügyminiszter terveiben szereplő új típusú befogadóközpontokat, amelyek révén gyorsabban le lehet folytatni a menedékjogi eljárásokat. Utána a védelemre nem jogosult kérelmezőket következetesen vissza kell juttatni a hazájukba, a menekülteket pedig be kell illeszteni a társadalomba – fejtette ki Angela Merkel.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
Propeller-MTI hír eredeti forrás nélkül.
wagabund
..."A magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi – mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap egy televíziós interjúban."...

..."Magyarország "bizonyos értelemben nekünk végzi el a munkát" uniós külső határa védelmével"...

nos kedves mutti, tessék szólni a pénztárba, hogy megyünk a pénzért, meg hát ugye a sérelmi díjért is...
...ha kérhetném igyekezzen, ha már végre felébredt...
Csizmás Kond
...erre kell gombot varrni...mostanig az ellenkezőjét hangoztatta...
1magyar
Ezt rajta kívül mindenki tudta eddig is. Illetve az árló csapatot talán sarokba szorították?
lópicigáspár
@Shikari: Én a kerítés ellen vagyok! Semmi értelme, csak a vadak szabad mozgását gátolja és hatalmas kaszálásra ad lehetőséget a kerítésgyártó haveroknak! Továbbra is fenntartom azon véleményem, hogy rendeltetésszerűen kellene használni a meglévő őrtornyokat! Rövid sorozat a láb elé, ha netán nem áll meg egy vonással feljebb célozni!
Eriksson
Nocsak, Merkel mutti megvilágosodott. Vagy megszűnt az anyagi inspiráció?
libellle
@emerencia: pontossan. meglehetne hallgatni amit mondott.
libellle
@wagabund: Mi is megyünk a pénztárba oda. A 450 ezer regisztralaltlan menekült költségét 2015 szeptemberétöl tessek fizetni. 10 nap alatt ennyi érkezett Magyarországról.
tudode
Azért maradjunk a .. r e a l i t á s .. t a l a j á n!
.
1./ A történelem folyamán MINDIG is volt és lesz NÉPVÁNDORLÁS!
.
2./ Árpád fejedelem a HONFOGLALÁSKOR a Kárpát-medencébe tanyázott le, amely következtében .. t r a n z i d o r s z á g .. lettünk, és a TÖRTÉNELEM VIHARÁBAN minden náció átment rajtunk, ha akart, ha nem.
.
Az a mókás, hogy ha Európa .. m e g v é d é s é é r t ... Európa térképéhez viszonyítva az SS:
.
----- Két színes ceruzával és egy térképpel megsemmisítették Orbán legnagyobb hazugságát
.
b1.blog.hu/2017/12/15/ket_szines_ceruzaval_es_egy_terkeppel_megsemmisitettek_orban_legnagyobb_hazugsagat
.
Lassan mi is eljuthatunk oda a.. k l i m a v á l t o z á s .. következtében, hogy Északabbra kell költöznünk, hiszen ÉVEK ÓTA tél után a nyár következik.
.
Angela Merkel, ha ELISMERÉSSEL adózik akkor szembemegy önmagával, vagy KIFORGATTÁK azt amit nyilatkozott!!!

.

.
libellle
"Magyarország "bizonyos értelemben nekünk végzi el a munkát" absolut nem mondott ilyet. Azt mondtsa végzi a feladatát mint EU-s külsö határ.Ez a kijelentés kapcsolódott ahhoz, hogy egy EU-s hivatalt kell létrehozni aki minden határvédelmi hatalommal elvan látva, mert a migráciot a normális mederbe kell terelni. Amennyiben szükség van arra, akkor a külsö határokat is védig azok a katonák akik ebben a systemben foglalkoztatva vannak, még akkor is amennyiben egyes országoknak ez nem tetszik. ( Magyarország) mindent eröfeszitést meg tesz arra, hogy egy ilyen hivatal létrejöjjön.
kereső
MTI= fake news???,,bár nem ez lenne az első eset.Most akkor mi is az igazság?Mit mondott a Bundeskanzlerin?
terlasz
A kerítés a magyar határőrség számára jelent kényelmi szempontokat, de a németeket nem védi csak szomszédos országokra tereli át a migránsokat. Úgy tűnik, Merkel nem szeretné, ha a fideszt kizárnák a néppártból, ezért vette szárnyai alá Orbánt.
new kid on the block
Jó zsaru, rossz zsaru?
Ezért hagyják hallgatólagosan dúlni Orbánt?
Nagyon is jól tudják a németek, hogy mennyit lop Orbán, de hagyják neki.
Orbán a kerítésfelirat: "A kutya harap"

Veszett világ!
emerencia
@libellle: Kezdem érteni. Merkel szeretné, ha a külső határokat (pl. a magyarországi szakaszt) az EU közössége védje ne csak az orbáni magyarok. Ha Merkel összevész orbánnal, akkor orbán nem fogja ideengedni az EU-s szövetségeseket. Az orbáni Magyarország viszont egymagában, úgynevezett nemzetállamként képtelen lesz az EU külső magyarországi szakaszát egyedül megvédeni, ezért egy nagyobb bevándorló krízis esetén mi leszünk a rés az EU-s pajzson! Merkel azért, hogy orbánnal jóban legyen és rá tudja venni az EU-s határvédelmi összefogásra, inkább hagyja, hogy orbán tovább tegye a disznóságait. (Nagyrészt úgyis mi, nem orbánista belmagyarok szenvedünk emiatt, mi pedig kevesen vagyunk az egész EU létszámához képest.) Merkel az EU egész lakosságát védi, így kénytelen orbánt eltűrni. (Na és a néppártban is jól jönnek az orbáni szavazatok.) Jól gondolom?
libellle
@emerencia: Nem egészen. Merkel eléggé egyértelmüen igaz diplomatikusan azt mondta, hogy mindent megtesz azert, hogy létrejöjjön egy EU-s védelmi csoport. Ugyanis ez a csoport védené a hátárt a felsö Schengeni határt. (Katonák, rendörök). Merkel egyértelmüen megüzente orbánnak, hogy a náppártban csak akkor maradhat, amennyiben teljesiti a pontokat. Pont ezert akar Merkel egy védelmi csoportot létrehozni mert 2015 Januar- Februarban már jelezték orbánnak, hogy el fog a Magyar határ felé indulni egy nagyobb menekült csoport. Megkinaltak minden segitséget és azt többször ellenben orbán mindig elutasitotta. Nos amennyiben egy ilyen védö csoport létrejön nem lényegese, hogy orbán mit akar. Ezert mondta az, hogy igy védhetö lesz a felsö Schengeni határ meg akkor is amennyiben ez valamelyik országoknak ( diplomatikusan ) nem tetszik. Magyarországot értette ez alatt a kijelentése alatt.Igy az EU kivedene minden ellenvetését orbánnak. Ezt mindenki tudta ugyanis honapokon keresztül kinalt az EU a Franciak, Austria és mi segitséget orbánnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.