Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök videóüzenetében a fejlett izraeli vízgazdálkodási technológia átvételét ajánlotta fel a környezeti gondokkal és vízhiánnyal küzdő iráni lakosságnak – jelentette a helyi média hétfőn.

Netanjahu izraeli vízgazdálkodási technológiát ajánlott az iráni lakosságnak

Fotó: MTI/AP/Reuters/pool/Ronen Zvulun

A Youtube videómegosztó portálra feltöltött angol nyelvű üzenetben az izraeli kormányfő bejelentette, hogy országa – szemben az általa kegyetlennek és elnyomónak nevezett teheráni rezsimmel – az iráni nép oldalán áll, és segíteni szeretné neki. Netanjahu az izraeli csepegtetős öntözési technológiát ajánlotta fel, és azért csak interneten keresztül, mert – mint mondta – sajnos az izraeliek személyesen nem utazhatnak a perzsa államba. A Netanjahu által ajánlott új, perzsa nyelvű honlapon a szennyvíz visszaforgatási technológiájának részleteit, valamint korszerű öntözési eljárásokat mutatnak be szakemberek, hogy ezzel segítsenek az irániakon.

A videóüzenetre hamar felfigyeltek a nemzetközi diplomácia köreiben is, s elsőként Ri Jong Ho észak-koreai külügyminisztert késztette megnyilatkozásra, amit megrökönyödéssel fogadtak Izraelben. Az észak-koreai politikus Twitter-üzenetében bűnözőnek és "büdös cionistának" titulálta az izraeli kormányfőt, akit azzal vádolt, hogy a Gázai övezet lakóit öli.

Irán vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah szintén a Twitteren válaszolt a segítségnyújtásra a Jediót Ahoronót című újság honlapja, a ynet szerint. Hamenei a "cionista rezsim gyerekgyilkos miniszterelnökének" nevezte Netanjahut, aki szerinte bűncselekményeket követ el a Gázai övezetben és Jeruzsálemben.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Ha nem kell a technológia, hát nem kell.
Marad a vödör .
csak úgy....
ez a pötsch is más iránba politizál min köne! oszt kórházat épített-e már vietnámba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.