Magyar idő szerint hajnal három órakor a történelem során először találkozott egymással hatalmon lévő amerikai elnök és észak-koreai diktátor.

Megtörtént a történelmi kézfogás

Donald Trump és Kim Dzsongun a szingapúri Sentosa szigetén üdvözölte egymást. A két vezető első kézfogása úgy 12 másodpercig tartott, váltottak pár szót, majd pózoltak egyet. Az ingatlanmágnás többször is megérintette az észak-koreai rezsim teljhatalmú emberét, aztán besétáltak a szállodába.

A tárgyalás kezdete előtt a két államférfi rövid sajtótájékoztatót tartott, melyen Trump arról beszélt, kétsége nincs afelől, hogy hatalmas siker lesz és hogy csodálatos kapcsolatot tudnak majd kiépíteni. Kim Dzsongun pedig azt mondta, nem volt egyszerű eljutni idáig, a berögzült előítélek sok akadályt állítottak eléjük, de túljutottak rajtuk és ma itt vannak.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/The Straits Time/Kevin Lim

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A szájkaratén kívül nem várok semmit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
színjáték az egész, ami amúgy baromi sokba kerül ez a műsor...ebben a pávatáncban csak a kiskövér nyerhet, mert érzi, hogy otthon egyre többen morognak..és most keresi a menekülési lehetőséget...
lampa laz
Kíváncsi leszek, h ebből a két ízléstelen frizurával megáldott fejből, meg ami azon belül van, milyen korszak formáló megoldás fog kipattanni. Történelem íródik belőle, vagy csak mellékesen megemlítik majd a krónikák, h volt 1x ilyen is.
wagabund
Hogy miért van akkora felhajtás, és fegyveres védelem?

régi vicc, a nép találta ki..

szóval Brezsnyev integet a tribünön a tömeg felé, egy májusi felvonuláson...egyszercsak lövedékek csapódnak be körülötte, de ő megússza sérülés nélkül...
...a fedett ügynökök azonnal el is kapják a menekülő merénylőt, beviszik kihallgatni..
- Vologya! itt valamennyien tudjuk rólad, hogy kiváló mesterlövész vagy, sosem hibáztál...most meg öt lövés is mellé ment...miért?
-tudja ezredes úr, most sem hibáztam volna, egy lövés is elég, ha békén hagynak...de most...amikor céloztam, tucatnyian lökdöstek, hogy -lőjj már!...lőjj már!...így képtelenség pontosan lőni..
csipetke
A világ két leglabilisebb,legkiszámíthatatlanabb vezetője.Mint ilyen,már csak orbán hiányzik onnan,bár ő túl kicsi emberke minden tekintetben...
justhpeter
A szájkaratén kívül nem várok semmit.
RonaGyuri
Egy árnyalattal szkeptikusabb a hangnem

A legtöbb szakértő, na jó véleményező, a fenntartásait/kétségeit hangoztatja, de a derék matyar média ebben élenjár

Igen a Trump – Kim találkozó és környéke fogadtatásáról van szó. Igaz, hogy nem ritka az olyan megfogalmazás sem, hogy „Ha a diplomáciai tárgyalások Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke és Kim Dzsongun észak-koreai diktátor között nem hoznak semmilyen eredményt a harcias kis ország nukleáris arzenáljának felszámolásával kapcsolatban, akkor a washingtoni vezetés hajlamossá válhat arra, hogy újra napirendre vegye a katonai akció lehetőségét”.
Azonban a hazai visszhang ennél – legyünk elegánsak – szkeptikusabb! Meglátásom szerint ennek egyszerű oka van (mint azt egy szakértő kifejtette): „van valami, amiben Peking és Moszkva kéz a kézben jár: mindketten elejét akarják venni, hogy az USA domináns hatalommá váljon Ázsia északi részén.”
Jozefina
Trumnak lenne a leg nagyobb szüksége egy ici pici kis sikere, mert nagyon rühellik már az usa-ban a hisztis kirohanásait, bohóckodásait!!!
karma1
Az egyik cikkhez mar beirtam: fraszt kaptam mind a ket kezfogasuktol: mindket esetben a dagadt hulye unoka keze volt FOLUL!, a trumplie meg alul!! Ez sajnos nagyon is nyilvanvalo testbeszed, amit ok talan fel sem fogtak...

Na, majd az elemzok,...:o((((
advocat
Szerintem Kimnek előbb el kellett távolítani az összes régi komcsit, hogy ne legyen ellenfele. Utána már lehet békét kötni. Túl sokat élt nyugaton. Láthatta, hogy a szabadság mennyit jelent. De csak egyedül semmire nem ment volna. Jó, egy kicsit felértékeltett magát, hiszen így lehet tárgyalni. Vagy nagyon okos, vagy csak játék volt. Majd kiderül.
desiro57
Viktorkának még gyúrni kel a Trumpi kézfogáshoz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.