Jobbnak bizonyult a Szingapúrban tartott amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó, mint arra bárki számított – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a két delegáció keddi munkaebédjét követően, hozzátéve, hogy még közös dokumentumot írnak alá Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Trump és a véreskezű diktátor valami dokumentumot írnak alá

Az ebédet követően a két vezető rövid sétát tett, majd Trump mondott néhány szót a sajtónak. Egyebek között kijelentette, hogy fantasztikus találkozó volt, komoly haladást értek el.

Az amerikai elnök nem részletezte, hogy milyen jellegű dokumentumot írnak alá, de később egy amerikai illeték megerősítette: a megállapodásban rögzítik, hogy előrelépés történt és elkötelezik magukat a folytatás mellett.

A másfél órás plenáris tárgyalás után a két küldöttségvezető, munkatársainak kíséretében, ezután munkaebéden vett részt. A hírügynökségi jelentések szerint az ebéden az előétel rák- és avokádósaláta volt. Ezt marhaborda követi burgonyával, sertéshús édes-savanyú mártással és chilis rizzsel vagy tőkehal zöldséggel, a vendégek választása szerint. A desszert Haagen-Dazs fagylalt és más édességek.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Evan Vucci

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szasza2
A címből hiányzik a "másik" szó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.