Párizs 10. kerületében legalább két embert ejtett túszul egy fegyveres férfi, a rendőrség a helyszínen van.

Pizzafutárként érkezhetett egy informatikai céghez a túszejtő

A Magyar Távirati Iroda (MTI) francia hírtelevíziók helyszíni tudósításaira hivatkozva arról ír, hogy "a túszejtő egy épületben barikádozta el magát egy belvárosi ház földszintjének belső udvarán, egy informatikai cég irodájában, azt állítva, hogy robbanószerkezet van nála és legalább két túszt ejtett. A rendőrség szerint a férfi azt közölte, hogy az iráni nagykövettel szeretne beszélni.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a férfi délután fél négy órakor pizzafutárként érkezett a Párizs X. kerületében található Petites-Ecuries utca 45-ös számú házához, ahol benzint öntött egy férfira és arcon ütötte, mielőtt annak sikerült elmenekülnie. Ezután a támadó bement az épület földszintjén található egyik irodába. Egyes értesülések szerint egy kifele menekülő terhes nőt is megütött.

Túszokat ejtett egy fegyveres Párizs 10. kerületében

Fotó, címlapi kép: EPA/Yoan Valat

A Le Monde című napilap úgy tudja, hogy a rendőrséget 4 óra előtt tíz perccel riasztottak szemtanúk, az elitalakulatok fél 5 órakor érkeztek a helyszínre, ahova a tűzoltók is nagy erőkkel vonultak ki.

A rendőrségnek sikerült kapcsolatot kialakítani a túszejtővel, s jelenleg is tárgyalnak vele. A férfi azt állítja, hogy van egy tettestársa az épületen kívül.

A rendőrség egyelőre nem tudta megerősíteni, hány ember lehet a túszejtővel, illetve az épületben, mert elképzelhető, hogy többen is elbújtak.

A túszejtő személyazonosságról semmit nem közölték a hatóságok.

A helyzet "nagyon zavaros" a tájékoztatás szerint, a helyszínt a rendőrség elitalakulatai biztosítják, a környéket lezárták a forgalom elől.

A sűrűn lakott belvárosi kerültben minden üzlet és kávéház bezárt.

Rendőrségi források szerint a férfi indítékai egyelőre ismeretlenek, de a jelek nem terrortámadásra utalnak." (MTI)

Az AFP videója a helyszínről:

Korábban írtuk:

A The Local francia kiadása szerint Párizs 10. kerületében kedd délután a Rue des Petites Ecurities egyik udvari lakásában egy férfi legalább három túszt ejtett, a rendőrség lezárta a környéket és mindenkit elküldenek onnan, vagy pedig arra kérnek, hogy maradjanak bent a házakban.

A hírek szerint a férfi egyedül van, állítása szerint fegyver és bomba is van nála, és sajtóhírek szerint két férfit és egy terhes nőt ejtett túszul. A hírek szerint az egyik túsz súlyosan megsérülhetett.

Túszokat ejtett egy fegyveres Párizs 10. kerületében

Fotó: Twitter/Philippe Grasset

Az AFP-nek egy forrás azt állította, a helyzet egyelőre eléggé zavaros, de nem tűnik terrorista cselekedetnek a túszejtés, más állhat a háttérben.

A Local szerint ugyanakkor a hírek arról is szólnak, hogy a fegyveres férfi azt követelete, hogy kapcsolatba léphessen az iráni nagykövettel és hogy a környéket a rendőrök hagyják el. 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Ebből még film is lehet! Címe: négyen egy lakásban
Rockxy
"a jelek nem terrortámadásra utalnak."
Akkor amit eddig csinált a muksó, az mi vót?
Teadélután?
Rockxy
@Peller Anikó: Nyilvánvaló, hogy a möszijő egy párizsi lokálpatrióta, de szívén viseli az arab világ sorsát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.