Hatmillió ember küzd az éhínséggel a nyugat-afrikai Szahel-övezetben, mintegy 1,6 millió gyerek élete van veszélyben a súlyos alultápláltság miatt.

New Yorkban Mark Lowcock, az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) igazgatója közleményében hangsúlyozta, hogy

2012 óta nem volt ennyire súlyos a helyzet, a legnehezebb időszak pedig csak most következik.

A helyzet gyors romlása Burkina Fasóban, Csádban, Maliban, Mauritániában, Nigerben és Szenegálban azt mutatja, hogy sürgős segítségre van szükség. Az ENSZ azt tervezi, hogy reagál a hat országban kialakult válságra, bár csupán az igények 26 százalékának kielégítésére van fedezet.

Lowcock szerint még elkerülhető a legrosszabb. Elmondta, hogy a mostani helyzetet a tavalyi kevés csapadék váltotta ki, emiatt csökkentet a termés és a takarmány mennyisége, nőtt az elhullott állatok száma.

Idén májusban az ENSZ három ügynöksége is figyelmeztetett

az aszály következtében kialakuló konfliktusok hatására, a magas élelmiszerárakra. Mindezek a Szahel-övezetben élő emberek millióit kergetik éhínségbe, létbizonytalanságba, ha nem érkezik sürgős segítség.

Az ENSZ Élelmezési Világprogramja, az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint idén az utóbbi évek leggyengébb termése várható.

Hatmillió ember küzd éhínséggel Nyugat-Afrikában

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a térségben tevékenykedik az Iszlám Állam dzsihadista szervezet, valamint az al-Kaida nemzetközi terrorcsoport, amely emberek ezreit kényszerítette lakhelyük elhagyására, iskolák bezárására, az alapvető szociális szolgáltatások beszüntetésére.

Az említett hat országban egy év alatt ötven százalékkal több lett az alultáplált ember. Minden hatodik ötévesnél fiatalabb gyerekeknek sürgős életmentő kezelésre van szüksége. A helyzet Burkina Fasóban, Csádban, Maliban és Mauritániában a legrosszabb.

Az ENSZ-tisztviselő elmondta, a világszervezet lépéseket tesz annak érdekében, hogy 3,6 millió emberhez eljussanak segélyeik, különösen a válságos területeken, ehhez azonban több támogatói pénzre lenne szükség.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
A 10 LEGVÉRESEBB DIKTÁTOR:
1. Mao Ce-tung (1893-1976)
A kínai népvezér több mint 70 millió ember halálát okozta.
2. Joszif Sztálin (1878-1953)
A legártatlanabb becslések szerint is 23 millió ember halt meg a grúz diktátor miatt, de van, aki 60 milliót kalkulált.
3. Adolf Hitler (1889-1945)
A nácik a második világháborúban legalább 17 millió civilt öltek meg.
4. II. Lipót (1835-1909)
2 és 15 millió közé teszik azoknak a kongói kényszermunkásoknak számát, akiket kínoztatott, megöletett, illetve az éhezés vagy a trópusi betegségek végeztek velük.
5. Tódzsó Hideki (1884-1948)
A japán kormány összes fontos tisztségét birtokolva a második világháború alatt részt vett kb. 5 millió kínai, koreai, indokínai civil elpusztításában.
6. Enver pasa (1881-1922)
Az albán származású oszmán tábornok az örmény holokausztban 1,2 millió örményt irtott ki, 830 ezer görögöt és kb. 500 ezer asszírt öletett meg az első világháborúban.
7. Pol Pot (1925-1998)
A kambodzsai vörös kmehrek vezetője kb. 2-3 millió embert ölt meg az összeomlott gazdasággal, és mert kivégeztetett mindenkit, akit akart, például a szemüvegeseket.
8. Kim Ir Szen (1912-1994)
Az észak-koreai Kim-dinasztia alapítójának politikája 1,6 millió embert ölt meg saját ideológiája, a dzsucse nevében.
9. Mengisztu Hailé Mariam (1937- )
Legalább 400 ezer, legfeljebb 1,5 millió ember haláláért felel az etióp kommunista junta vezetője.
10. Yakubu Gowon (1934- )
A nigériai miniszterelnök puccsal került hatalomra, aztán őt is megpuccsolták. Polgárháborút robbantott ki, amiben 100 ezer katona és egymillió civil halt meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
No most erre mit mondjak???...Csak nem megint Afrika a problémás??? Persze jóval kisebb lenne a gond ha nem lenne családonként 10 puja!!! Mondhattok bármit libsik,amíg az agyukba nem súlykoltok némi értelmet,addig csak önthetitek a segélyeket a semmibe!!!
kripton
Mert dugnak mint a nyulak, szaporodnak ész nélkül. A családtervezésrő azt sem tudják, hogy mi fán terem.
tulipan
@Pálinkás Pál: Te, igazán egy őrült, narancsogősös agyatlan vagy!!! Mia csoda közük van a (valamilyen?) liberálisoknak az afrikai éhinséghez,,,,,
Pálinkás Pál
@tulipan: Te meg igazi hülye ,ha nem érted...nos az éhínség egyik oka...a túlnépesedés.. meg az hogy ásóbottal nehéz hatékonyan termelni...
Nos nézz utána gyorsan,mióta,és mi okból népesedik túl Afrika?
tulipan
@kripton: Mert immáron, évezredek óta ezt súykolja minden egyház: Szaporodjatok, sokasodjatok! Csak éppen az egézségügyi helyzet javulásával a 10 gyerekből, legalább 9 megmarad, nem pedig fordítva, mint régen!!!
tulipan
Ők lennének a narancsosok által oly sokat emlegetett '"liberálisok"?? :-)
varosikurir.hu/olasz-maffia-menekultek/
verőce21
Jópénzért Európába kell csempészni mindet! A nyílt társadalom kebelére őket!
tulipan
@verőce21: Te zárt vagy?? Addig kellettek csak, amig az értékeiket, embereiket elrabolták???
kripton
@tulipan: Milyen értékeiket rabolták el? A banánt? Mert semmi másuk nem volt! Bányáik, gyáraik, vasútjuk, semmi.

Közük a liberáéisoknak? Csak annyi, hogy a segélyeikkel újra és újra termelik a éhenkórász népességet.
tulipan
@kripton: Mi vaaan? A fehérek telepiítették oda a báynákat! Nem mondom, jó ötlet! Hogy ők KIHASZNÁLTÁK, a maguk kialakította bányászatot, az más kérdés, ugye?? Tönkre tették a meztőgazdsaásukat azzal, hogyí ezrével népteleítettek el falvaikat, és már nem maradt,aki emlékezett volna rá mit is kell és hogyan, ott helyen termelni! Végre si gyáarik nem is lehettek, mert még a fejlődésuk korábbi szakaszában éltek, viszont nyilván volt helyi kézműves "iparuk", hiszem valahogy ők is laktak/éltel, mielőtt magzavarta volna őket GARÁZDA, őket nem embernek tekintő FEHÉR EMBER!!!
36
@verőce21: Sőt! Mint a gyarmati időkben. Expedíciókat kell küldeni értük. Odamenni, összehajtani, összefogdosni, hajóra rakni és behozni.
Most is ez megy, rabszolga kereskedés. Csak most a migráns még fizet is azért hogy jöhessen. Az hogy hányan halnak meg út közben tök mindegy. Nagy üzlet ez.
kripton
@tulipan: Raszista és hülye vagy. Vagyis liberálfasizta.
De ha igazad is volna, akkor sem lenne ez ok a féktelen sorozatellésre, a segélyekre történő berendezkedésre.
36
Pont a felsorolt országokban ezrével jelen van a francia hadsereg. Szállító gépekkel, hajóval, tessék élelmet vinni nekik, nem pedig a helyi hadurakat lefizetve, csak a bányákat kizsigerelni!
tulipan
@kripton: Te jó Isten! Te még hány ilyen borjat szabadítotlál a világra???
kripton
@tulipan: Frappáns és releváns válasz. Amilyen egy libsitől telik. :-)
kripton
@Shikari: Stimmel. Minden politikai irányzat legveszélyesebbike, legkártékonyabbja a liberalizmus. Rosszabb a fasizmusnál és nácizmusnál is!
Azok olyanok mint egy karambol. Drámaiak és véresek, de egyértelműen látható az ártalmasságuk, ami ellen lehet védekezni.
De a liberalizmus olyan, mint a rák. Lappangva, aljasul és sunyin árt. Támogat minden deviáns ügyet. Mire a társadalom észbekap, már maga alá is gyűrte. Ez folyik most Európában a migránsok támogatásával.
kripton
Egy okos ember írása.

Hiánypótlónak számítom ezt az írást, mert barátaim és kevésbé barátaim tátott ámulattal kérdezik, mi is az a liberálfasizmus? Azonnal etimológiai kifogást tettek, mert ez a szóösszetétel nem lehetséges tudattartalmat takar szerintük. Itt egy rövid kanyarral megemlíteném, hogy a tüzesvíz sem létezik, hiszen összeegyeztethetetlen tünetegyüttest produkálnak, mégis a gabona pálinkát ezen a néven emlegette az indián lakosság. Látszólag, a szóösszetételben ellentmondás található, hiszen míg a liberalizmus egy tág teret átölelő, megengedő magatartás formára utal, addig a fasizmus az élő diktatúra, komoly kirekesztésekkel.

Ettől frappánsabban mégsem lehet a mostani hazai gyűlölködőket nevezni. Mitől is gyűlölködők ezek az emberek? Liberális szlogeneket hangoztatva nagy általánosságban a demokrácia és a szabadságjogok nagy harcosainak képzelik magukat. Küzdenek a szabadságjogokért, a vélemény és gondolat szabadságért, az általuk elnyomottak és kirekesztetteknek képzeltek életminőségének javításáért. A többség szabadsága és jogai soha nem érdekli őket! Önnön jóságukban vetett hitükben megdicsőülnek és önmagukat demokratának és tévedhetetlennek hiszik. Egyetlen elvet nem tartanak be, amiből a klasszikus liberalizmus gyökerezett, az élni és élni hagyni nemes eszméjét! Ők azok, akik ebben a harcban a mocsokból felvették a fasizmus piszkos kardját és fasiszta gyakorlatot követve küzdenek az általuk vélt nagy szabadságért. Nem riadnak vissza a kirekesztéstől, a negligálástól és az ellenfelet ellenséggé minősítik, üldözik. Minden olyan gyakorlatot és magatartásformát támogatnak, amelyet a többségi társadalom épp csak megtűr, vagy egyáltalán nem tolerál. Akár szembe mennek a törvénykezéssel is és a tolvajlást bocsánatos bűnné nemesítik. (megélhetési lopás) Mindenki ellen, aki felemeli a szavát a deviancia, a bűn és az el nem fogadott magatartásformák ellen, azonnal harcba szállnak és fasiszta módszerekkel teszik lehetetlenné, akit nemzeti érzelműnek gondolnak...
kripton
Folytatás:
A nemzet fogalma vörös posztó a szemükben, ezzel le is lepleződött valódi arcuk! Nekik köszönhetjük, hogy a legégetőbb társadalmi problémáinkról még beszélni sem szabad! Valójában igazi diktátor fasiszták ezek az emberek, csak liberális álruhát vettek magukra. Akár a hazájukat is képesek elárulni, hiszen csak a cél a lényeg, a haza semmit nem jelent ennek a nagyhangú, saját nagyszerűségük tudatában megdicsőült bűnpártolóknak. Lejáratják az országunkat is, csak ismét a hatalom közelébe kerülhessenek, de itt már kimondták rájuk a NEM-et! Ilyen fasiszta, nemzetellenes csoport nem kell a politikába, és amikor valamilyen csellel visszalopakodnak, a választók megint visszatolják őket oda, ahová valók. A gazdaság tönkretételéhez, a demagóg fröcsögéshez és a nyílt színi hazudozáshoz értenek leginkább ők, akik a bűnpártolás miatt a köztörvényes briganti névre szolgáltak rá méltán, de magam csak úgy hívom őket: liberálfasiszták!
Levendula
A 10 LEGVÉRESEBB DIKTÁTOR:
1. Mao Ce-tung (1893-1976)
A kínai népvezér több mint 70 millió ember halálát okozta.
2. Joszif Sztálin (1878-1953)
A legártatlanabb becslések szerint is 23 millió ember halt meg a grúz diktátor miatt, de van, aki 60 milliót kalkulált.
3. Adolf Hitler (1889-1945)
A nácik a második világháborúban legalább 17 millió civilt öltek meg.
4. II. Lipót (1835-1909)
2 és 15 millió közé teszik azoknak a kongói kényszermunkásoknak számát, akiket kínoztatott, megöletett, illetve az éhezés vagy a trópusi betegségek végeztek velük.
5. Tódzsó Hideki (1884-1948)
A japán kormány összes fontos tisztségét birtokolva a második világháború alatt részt vett kb. 5 millió kínai, koreai, indokínai civil elpusztításában.
6. Enver pasa (1881-1922)
Az albán származású oszmán tábornok az örmény holokausztban 1,2 millió örményt irtott ki, 830 ezer görögöt és kb. 500 ezer asszírt öletett meg az első világháborúban.
7. Pol Pot (1925-1998)
A kambodzsai vörös kmehrek vezetője kb. 2-3 millió embert ölt meg az összeomlott gazdasággal, és mert kivégeztetett mindenkit, akit akart, például a szemüvegeseket.
8. Kim Ir Szen (1912-1994)
Az észak-koreai Kim-dinasztia alapítójának politikája 1,6 millió embert ölt meg saját ideológiája, a dzsucse nevében.
9. Mengisztu Hailé Mariam (1937- )
Legalább 400 ezer, legfeljebb 1,5 millió ember haláláért felel az etióp kommunista junta vezetője.
10. Yakubu Gowon (1934- )
A nigériai miniszterelnök puccsal került hatalomra, aztán őt is megpuccsolták. Polgárháborút robbantott ki, amiben 100 ezer katona és egymillió civil halt meg.
tulipan
Csak annyit kérdeznék ettől néhány, hülye naarncsos nácitól, hogy ugyan a sorolja már fel azokat a milliós áldozatokkal járó HÁBORÚKAT, amiket NEM az ájtatos rabló,, elnyomó jobb oldal inditott??
tulipan
Ebbwn a lsitában többnyirre A 10 LEGVÉRESEBB DIKTÁTOR:
1. Mao Ce-tung (1893-1976)
A kínai népvezér több mint 70 millió ember halálát okozta.
2. Joszif Sztálin (1878-1953)
A legártatlanabb becslések szerint is 23 millió ember halt meg a grúz diktátor miatt, de van, aki 60 milliót kalkulált.
3. Adolf Hitler (1889-1945)
A nácik a második világháborúban legalább 17 millió civilt öltek meg.
4. II. Lipót (1835-1909)
2 és 15 millió közé teszik azoknak a kongói kényszermunkásoknak számát, akiket kínoztatott, megöletett, illetve az éhezés vagy a trópusi betegségek végeztek velük.
5. Tódzsó Hideki (1884-1948)
A japán kormány összes fontos tisztségét birtokolva a második világháború alatt részt vett kb. 5 millió kínai, koreai, indokínai civil elpusztításában.
6. Enver pasa (1881-1922)
Az albán származású oszmán tábornok az örmény holokausztban 1,2 millió örményt irtott ki, 830 ezer görögöt és kb. 500 ezer asszírt öletett meg az első világháborúban.
7. Pol Pot (1925-1998)
A kambodzsai vörös kmehrek vezetője kb. 2-3 millió embert ölt meg az összeomlott gazdasággal, és mert kivégeztetett mindenkit, akit akart, például a szemüvegeseket.
8. Kim Ir Szen (1912-1994)
Az észak-koreai Kim-dinasztia alapítójának politikája 1,6 millió embert ölt meg saját ideológiája, a dzsucse nevében.
9. Mengisztu Hailé Mariam (1937- )
Legalább 400 ezer, legfeljebb 1,5 millió ember haláláért felel az etióp kommunista junta vezetője.
10. Yakubu Gowon (1934- )
A nigériai miniszterelnök puccsal került hatalomra, aztán őt is megpuccsolták. Polgárháborút robbantott ki, amiben 100 ezer katona és egymillió civil halt meg.
verőce21
Hej, jó lenne behozni ebből a mezítlábas, analfabéta néger népségből vagy 100-150 milliónyit Európába és segélyen eltartani őket! Még ha fel kellene venni évente 30 milliárd Euró hitelt is, Soros bankjaitól. :)
wagabund
..."Hatmillió ember küzd az éhínséggel a nyugat-afrikai Szahel-övezetben, mintegy 1,6 millió gyerek élete van veszélyben a súlyos alultápláltság miatt."...

németország tárt karokkal, és rengeteg élelemmel várja a szenvedőket...ugye mutti?
human
@tulipan: fideszes válasz: ... És képzeljük el, ha még liberálisok is lettek volna :/
human
@Pegero: Végig olvastad a cikket amúgy?

"Elmondta, hogy a mostani helyzetet a tavalyi kevés csapadék váltotta ki, emiatt csökkentet a termés és a takarmány mennyisége, nőtt az elhullott állatok száma."
"idén az utóbbi évek leggyengébb termése várható"

Én is azt szoktam támogatni, hogy ne halat adj, hanem hálót. OK, csak mi van ha nincs tenger és így hal sincs. Akkor cseszheted a hálódat meg a jótanácsot, hogy tessék dolgozni.

Egyébként láttam egy filmet afrikai törzsről. A törzsben a termőföld kiváltság. Aki nem műveli azonnal elveszik tőle és büntetésül kisebb adagot kap a termésekből, egyben szégyen is számára.
tulipan
@human: Köszi! Kiváló szórakozás volt, mondhatom! :-)
tulipan
@Shikari: Magadnak mondjad a tükör előtt!
tulipan
@Pegero: Ezért kellene ezeket a szemét kapzsi, csempészeket, valamilyen módon, sokkal keményebben megbünztetni, mert azt hireszetelik ott, hogy EURÓPÁban nem kell dogozni a segéLypénzekért! Hogy ezt hogy képzelik azt sosem érem, de gondold el, a bolondnak is megéri, hpgy egy család összedobja, amije csak van, hogy 1 tagja abból eljussson a csempész ígéret földjére, ahonnan majd foyamatosan küldheti a család megélhetsését, minden gond nélkül!!! HA netán létezne valahol ilyen Eldorádó, BIZTOSAN NEKEM is megérné bele fektetni a családikasszát!!!
tulipan
a@Shikari: Nem hinném, hogy ezt nálad jobban tudhatja valaki! :-) Ha nem lennél ennyire undorí horogkeresztes dög, még röhögnék is rajtad, igy viszont a hányás kerüleget, minden szavadtól!!!
tulipan
@Shikari: Ugyan, az a hatmillió az semmi hozzád képest ! Arról meg nem is beszélek, hogy nem tapasztalok Tőlük egyetlen egytől sem, ennyi gennyes, jellegzetesen magyar rosszindulatot, mint Tőled!
tulipan
@Shikari: Hülye,bunkókám! Már megint a a narancsos beidegződés, uyge??
tulipan
@Shikari: Jééé, milyen jól tudod ki is volt az és mikor kell az a gyertya!
36
@Pegero: Igazad van, az afrikai munkahely teremtéssel kapcsolatban, csak sajnos minden nagyhatalom, csupán nyersanyag forrásként és katonai szempontból tekint rá. És amit fel is épített a fehér ember, azt most lopják és rombolják szét a helyiek. Lásd. Dél-Afrika.

Én Dzsibutiról olvastam néhány cikket. A kis Kelet-Afrikai ország területén, a földrajzi fekvése miatt, egyszerűen bevásárolták magukat katonai szempontból a nagyhatalmak. Franciaország, USA, Kína és még talán Törökország is, haditengerészeti és légierő bázist épít, amiért bérleti díjat fizetnek a kormánynak(amitől persze az ott élő emberek, még ugyanúgy éhen halnak, mert semmit nem látnak a pénzből).
Ismét egy példa arra, hogy a nyugat legfeljebb, otthon humánus és demokratikus.
tulipan
@Shikari: Nácikám! Nem ugat, feszik! Menj vissza Indiába!
tulipan
@36: Ez az! A őlük beszerezető hasznot, kiKizsákmányolják,de nem fejlesztik! hu.wikipedia.org/wiki/Afrika
csak úgy....
@Shikari: piszokul ráijeszthettél tulipánra,hogy nem akarsz vele társalogni! :) ...szerintem ha betartod , akkor Ö pezsgöt bont ! :) ... és ezzel vannak így mások is! ;)
kripton
@csak úgy...: Szerintem már elég barna lett a nyelved. Kihúzhatod a loberonáci végbeléből.
csak úgy....
@kripton: na baxod... és lön világosság ! csak nem shikarinál a konyhában fényeskedsz?
tulipan
@Shikari: HAHAHAHA! A tülör ott van eltőtted, hogy MAGADRÓL BESZÉLSZ???
tulipan
@csak úgy...: Ugyan már hisz kripton ezzel csak a saját nyelvét hipózza,lehet éppen a konyában!
kripton
@tulipan: @csak úgy...: soixante-neuf :-) :-) :-)
tulipan
@kripton: Jaj, Te szegény vízefejű! Részvétem!
tulipan
@kripton: A Tied nem kevésbé, vízfejű óvodás!
tulipan
@Shikari:, @kripton JAJJ, de jó MERT ÉN MEG A TIEKET, NEM KICSIT, DE NAGYON! :)
kripton
@tulipan: Ez semennyi! A könnyzacskókat célzó, sunyi aljas, propaganda film. Ennek helye lenne Törökországban, Jordániaban, Cipruson, Izraelben, Egyiptomban, Bármelyik szomszédos, vagy tengeren elérhető, azonos kutúrkörű muszlum országban. Nálunk, Skandináviában már semmi kersesnivalójuk nincs!

Menekült az, aki KÖZVETLENÜL háború sujtotta. vagy biztonságát fenyegető trületről érkezik, a beléptetőpontokon jelentkezik, a hatóságokkal együttműködve, magát azonosítva és a regisztrációnak alávetve lép az országba, menekülttáborokban maradva megvárja amíg döntés születik a befogadása helyéről. Telepített akadályon átmászó, terményt dézsmáló, környezetet telepiszkító, törvényeket, szabályokat, szokásokat semmibe vevő, ordibáló, követ dobáló, kisfiúkat, nőket, pónilovakat(!!!) erőszakoló, követelőző primitív, állati színvonalú horda nem menekültekből, hanem kontinensfoglalókból áll!
Tehát magyarországra menekült nem érkezhet, mert minden szomszédos országban béke van. Az ideáramlók egytől egyig erőszakos gazdasági bevándorlók. Ilyen mértékben pedig már agresszorok.
tulipan
@kripton: Gondolom Te sokezer bevándorlóval, elbeszélgettél már, hogy ennyire "felvilágosult" vagy???
Na persze, jó narancsos szokás szertint, füldugóval a füledben!!!
tulipan
@Shikari: Nem ugat a jó kutya, csak ül!!!
kripton
@tulipan: Melléduma libsi módra.

Nem "felvilágosult" vagyok, hanem tájékozott. Te meg libsináci módra elvakult és agymosott.
tulipan
@kripton: Gondolom Te sokezer bevándorlóval, elbeszélgettél már, hogy ennyire "felvilágosult" vagy???
Na persze, jó narancsos szokás szerint, füldugóval a füledben!!!

Nem ám, mellé! Ez bizony a VALÓSÁG, amit Ti narancsködös agyak, nem VAGYTOK hajlandók MEGLÁTNI!!!
karma1
Nagy kunszt,... Az egy fel foldresz a 6 millio ehezovel, Magyarorszag meg csak egy kis orszag, es kb. 4 millio ehezovel.

Firkaszkam, errol is lehet valamit bofogni...:o)))
tulipan
@karma1: ITT VISZONT NEM CSAK AZ ÉGHAJLAT, VAGY A HÁBROÚ A BŰNÖS!!! Hanem ez a narancsos, rohadt kapzsi horda!!!
karma1
@tulipan: Nalunk az eghajlat is sokszor kivedheto, nemcsak mostanaban vannak oriasi viharok, fagy, jegeso meg aszaly, mindig is voltak ilyen tenyezok.
De az nem hagyhato figyelmen kivul, hogy a legjobb foldeket az uj oligarchak felvasaroljak, es aztna csak a fejlesztesi penzt veszik fel ra, de szart se csinalnak rajta, nem gazdalkodnak.
Peller Anikó
@Levendula: a tízszerese is kevés lett volna. Az emberiség végzetesen túlnépesedett.

A gyereked már éhen fog dögleni a bevaduló éghajlattól, a minden partot elöntő tengertől, a szárazságtól, a növényzet, halak, az állatok kiirtásától, a nyersanyagok szétszórásától, a kőolaj elpöfögtetésétöl, betegségektől. A legnagyobb gazemberség gyerekgyártásra ösztönözni a népet, sajnos.
tulipan
@Peller Anikó: Ezeket az ilyen értele,s ,megfomtoás, nem érdekli! A lényeg a "migráncs"!!!
tulipan
A legnagyobb baj az, hogy ezt a 6 milióz még ellbítna Európa, de a kontinensen összesen legalbb 50x annyi kivándorlni szándékozó van!
kripton
@tulipan: Debizony. Ez mocskos, hazug libsi szarkavarás!
tulipan
@kripton: Te halálfejes horogleresztéském, ül a csontjával babrálval, de nem ugat!
1magyar
De a gyerekcsináláshoz nagyon értenek! Na azt kellene csökkenteni vagy megakadályozni és inkább munkára bírni őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.