A következő öt évben 20 milliárd fonttal (7400 milliárd forinttal) emelkedik a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) éves finanszírozása, és a pótlólagos összeg egy része a brit EU-tagság megszűnésének "anyagi hozadékából" ered – mondta vasárnap a brit miniszterelnök.

Theresa May a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette: a finanszírozási többlet a 2023-2024-es pénzügyi évre teljesedik ki, az NHS attól fogva gazdálkodhat a jelenleginél 20 milliárd fonttal több központi finanszírozásból reálértéken számolva.

May utalt a brit EU-tagságról két éve tartott népszavazás kampányának egyik legvitatottabb elemére, a kilépést támogató tábor azon kampányígéretére, hogy ha Nagy-Britannia kilép az EU-ból, hetente 350 millió fonttal többet fordíthat az NHS-re az uniós költségvetésbe befizetett brit hozzájárulás megtakarításával.

Theresa May a vasárnapi BBC-interjúban kijelentette: a kormányzati tervek alapján 2023-2024-re valójában heti 600 millió fonttal több jut majd az NHS-nek.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Na ugye! Ha már nem az EU feneketlen kútjába dobálják a fontmilliárdokat, jut nekik az eü-re is.
Eladott Ország
Látszólag teljes a tanácstalanság a britek uniós kilépésével kapcsolatban a brit kormánynál. Egy hangfelvétel megerősíti, Theresa May kabinetje valóban nem tudja, hogy a Brexit milyen következményekkel jár. Külügyminisztere, Boris Johnson ugyanis egy titokban felvett hanganyag tanúsága szerint azt közölte, „számolni kell azzal, hogy teljes összeomlás következik majd”.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.