Nemcsak az angol és a tunéziai szurkolók készülnek az oroszországi futballtorna hétfői játéknapjára. A két gárda volgográdi mérkőzése előtt és után ott állnak majd lesben a hazai huligánok, hogy folytassák a két évvel ezelőtti, a franciaországi Európa-bajnokságon megkezdett, marseille-i véres háborújukat a britekkel.

Folytatódhat a 2 évvel ezelőtti véres háború – angolokra vadásznak az orosz huligánok

Fotó: YURY MARTYANOV / KOMMERSANT / AFP

A 2016-os Eb-n az oroszok többször rátámadtak az Angliából érkezőkre, s már akkor megígérték, ez csak a kezdet, a vb-n még rosszabbra számíthat az „ellenség”.

A kemény fiúk hónapok óta készülnek az összecsapásokra, s a napokban a világhálóra is felkerült egy megdöbbentő videó, amelyen jól látható, hogy kigyúrt, kopasz, illetve maszkos férfiak brutális kiképzésen vesznek részt. Elhagyott gyártelepeken, erdőkben súlyzókat emelgetnek, fekvőtámaszokat nyomnak, futnak, egymással harcolnak. A kisfilm végén pedig jelzik, számukra ma indul a vébé, Volgográdban, utalva arra, elsősorban a városba érkező angolokra vadásznak majd.

Ha felajánlanának nekem egy jegyet a világbajnokságra, nem fogadnám el. Sajnos, az Angliáért szorítóknak arra kell készülniük, hogy aki nem vigyáz, az könnyen életét veszítheti a torna alatt – mesélte a brit Express újságnak egy korábbi drukkervezér, Carlton Leach.

Együtt kell maradniuk, rendőrségi védelem alatt, s akkor talán nem lesz baj. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy az orosz drukkerek próbálkoznak majd, hiszen az angolokra a huliganizmus keresztapáiként tekintenek, így igencsak nagy dicsőség számukra megmérkőzni és legyőzni őket.

Persze a szervezők – még Vlagyimir Putyin (65) miniszterelnök is felhívta a veszélyre a figyelmet, és jelezte, nem akar utcai háborút – mindent megtesznek, hogy elkerüljék a balhét. Rengeteg rendőrt és katonát vezényeltek az utcákra, folyamatosak a szigorú ellenőrzése.

Az afrikaiak sem barátok

Az angol huligánoknak nemcsak az oroszokkal van közös múltjuk, az észak-afrikai riválisok közül a tunéziaiakkal is összecsaptak már éppen húsz évvel ezelőtt, az 1998-as franciaországi világbajnokságon, Marseille-ben. Anglia 2-0-ra nyerte a meccset, majd a találkozó után véres balhé tört ki a kikötőben, többen megsérültek, négy embert pedig megkéseltek.

(Blikk.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na ez a foci közös nyelve, hiába hadovál az államtitkárunk.
mackóalsó
Putyin miniszterelnök, ha ezt olvasná a fogaid kikaratéjozná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.