z MSZP tartósan nem tud mit kezdeni magával, de másokkal sem. Kongresszusok idején ilyenkor a pártok új fejezetet nyitnak, az MSZP esetében azonban addig nincs és nem is lehet új fejezet, ameddig nincs bátorságuk lezárni a régit, amelynek nyomai újra és újra átütnek szövetén. Egyelőre nem látni a cserepadon senkit, aki képes volna ezt a kényes műveletet úgy elvégezni, hogy maga ne essen áldozatául ennek, sőt lehetséges, hogy a gyenge immunitású, széthullott szervezet is megsínylené, mert egy markáns átalakulás belefutna önnön korlátaiba. (...) Az MSZP lassan, de folyamatosan vesztette el néppártjellegét, s ha most ismét a néppártosodást tűzik is zászlajukra, az így, ilyen felállásban, ilyen hívószavakkal nem fog menni. Friss arcok nélkül új formát, vonzó üzenetet pedig különösen nehéz találni akkor, ha a régit dolgavégezetlenül mindig sutba dobták vagy átfazonírozták, netán elárulták. (...) Ugyanakkor a korábbi, sokszorosan bukott szocialista vezetés majd minden tagja...

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Mindegyik párt néppártosodásról álmodik. Nagyságban, taglétszámban, választásokon elért sikereihez - ha nagyon igyekszenek - eljuthatnak a ma hivatalosan is hazánk egyetlen néppártjához, a KDNP-hez. :DDD
justhpeter
Az mszp sebességet váltott a nulla felé. Ugyanazzal az ideológiával és ugyanazon emberekkel nem vezethet másfélé az út csak lefelé.
Eriksson
Ezt a Molnár Zsolttal készült riportot kétszer is megnéztem, hátha közelebb kerülök a megvilágosodáshoz. Ilyen és hasonló talentumokkal az MSZP-nek már régen vezető pártnak kellene lennie. Vagy mégsem? Talán éppen azért tartanak ott, ahol?
Le a kalappal Tvrtko előtt, hogy kibírta röhögés nélkül:
www.youtube.com/watch?v=T_OXYD-LxwI
Eriksson
@justhpeter: Azt mondta Molnár Zsolt, hogy nem akarnak megújulni, sőt! Legújabb úti cél az új Hornizmus. :)))
Eriksson
@durbincs: Kiegészítés: Meg kell nézni a videót s akkor kiderül, hogy minden néző előtt le a kalappal, aki végig tudja nézni/hallgatni röhögés nélkül Molnár interjúját. :)))
Eriksson
@durbincs: Ez a Molnár nem az a Molnár, aki pénzelné a Fodort. A buksza neve Molnár Gyula.
justhpeter
@Eriksson: Érdekes. Pont Horntól állnak a legmesszebb. Vagyis nem fog sikerülni. Ekkora utat az mszp fénykorában sem tudott megtenni.
Eriksson
@justhpeter: Na, pl. ez a kijelentés is egy humorbomba Molnártól.
Eriksson
@durbincs: Vannak, akik hisznek még a meséknek..
Eriksson
@durbincs: Minden jel arra mutat, hogy egyre boldogtalanabbak. :///
Eriksson
@durbincs: Van ott pénz annyi, mint a sz.r csak markolni kell.
kulabombaafityiszre
A gyagyás meg a hű kiskutyája.Egymás alá nyalnak.
kulabombaafityiszre
@durbincs: ma, 18:18
1000km-re laksz Magyarországtól,kis kérdőjeles gyagyás?
Szánalmas idióta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.