Ausztria szerint az Európai Unió külső határainak védelmében a jövőben EU-katonákat is be kellene vetni – ezt mondta Mario Kunasek osztrák védelmi miniszter a Welt am Sonntag című német lapnak adott interjúban.

"Nézetem szerint a Frontex (az EU part- és határvédelmi ügynökségének) mandátumát úgy kell módosítani, hogy a jövőben lehetővé váljék rendőrök és katonák határvédelmi bevetése. Ausztria a (küszöbönálló) soros EU-elnöksége során mindenesetre erősen szorgalmazni fogja ezt, és a védelmi miniszterek augusztus végi bécsi találkozóján ilyen értelmű javaslatot fog benyújtani"

- mondta az osztrák miniszter a vasárnapi brüsszeli – migrációval foglalkozó – nem hivatalos mini-csúcstalálkozó küszöbén.

Az osztrák védelmi miniszter uniós katonákat küldene a migránsokra

Mario Kunasek osztrák, és Ursula von der Leyen német védelmi miniszterek egy korábbi rendezvényen – Fotó: Wolfgang Kumm / dpa / AFP

A katonák civil parancsnokság alatt állnának, és a határrendőröket logisztikával, felderítéssel és fegyverekkel támogatnák. A bécsi kormány javaslatának célja "az EU külső határainak hatékony biztosítása, az illegális migráció elleni harc és az embercsempészek szennyes üzletének lerombolása" – magyarázta az osztrák védelmi miniszter.

Kunasek szerint a rendőrök és a katonák együtt tevékenykednének a Balkánon, de Olaszországban és Görögországban is az uniós külső határokon. Európai határőröket egyidejűleg már az afrikai országokban is bevetnének.

"A Frontex mandátumát úgy kellene módosítani, hogy a rendőrök és a katonák a jövőben az EU part- és határvédelmi ügynökségének nevében, az adott ország hozzájárulásával az afrikai országokban tevékenykedhetnének"

- mondta a miniszter. A katonák segíthetnének a határvédelemben, az illegális migránsok hazájukba történő visszatoloncolásában, a csempészbandák felderítésében és őrizetbe vételében és a tervezett menekülttáborok őrzésében – mondta Mario Kunasek.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@Sámannus: na maga aztán ? nagy az isten állatkertje ? 50IQ-ból ?
vladimir putin
@durbincs: 5-ven ik úból nagy onne héz meg ért eni, am it mag a írde,,, ? az ért meg le hetpró bálni egy magy ?a,, r em? !!! ber neki s.
vladimir putin
@durbincs: te shikari, mennyé' má' elmegyógyintézetbe, 5 év múlvára van is beutaló.
Cicamama55
Bár nem vagyok szakértő a dologban, de én ezt kiváló javaslatnak tartom! Már kezdettől fogva ezt kellett volna tenni.
durbincs
@vladimir putin: romány , az Ákcentusa ? ordenáré ?
Jozefina
Talán egy ütőképes EU haderő felépítésében kellene nelőször munkálkodni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. February 21., 15:43
Kútba esett és meghalt egy idős férfi Csörögön
Itthon - 2019. February 21., 14:09
Durva lehűlés jön, mínusz 10 fok is lehet
Itthon - 2019. February 21., 12:39
Egyre több a melanómás megbetegedés