Kárpátaljai magyar romák táborát verték szét szélsőjobboldali támadók az Ukrajna nyugati részén lévő Lviv városában. Egy ember meghalt és négyen vágott sebekkel kerültek kórházba, köztük egy tíz éves kisgyerek. A RomNet szervezésében tiltakozó gyertyagyújtást szerveznek június 25-n, hétfőn 18 órára Ukrajna Magyarországi Követsége (Xll. Istenhegyi út 84/B) elé. "Nagyon rossz folyamat indul el Európában: szétosztanának, összeírnának, kitoloncolnának, és most már megsemmisítenek romákat. Megálljt kell parancsolni ennek mielőbb! " (H. B. A.)

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
persze hogy hallgat mint szar a felcsúti pancser aréna füvében.Mit is lehet elvárni egy rasszista és homofób szélsőjobbos kormány külügyérétől, akinek csak akkor nagy a pofája ha az ENSZ-et, az EU-t és úgy általában a demokratikus országokat kell kioktatni az emberi jogokról és a demokráciáról...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Madácsi Pali: Te balfasz...ott voltál??? tudod miért ölték meg??? Lehet régóta terrorizálta a helyieket és valaki megunta!!!Undorító férgek vagytok...itthon is ha valaki nem hagyja magát ,és elkalapálja a cigányt,egyből rasszistát kiáltotok...Okádok tőletek...nálatok kártékonyabb fajtája kevés van az emberiségnek!!
Pálinkás Pál
@Madácsi Pali: Maga a cím is röhejes már...Ukrajnában egy "magyar cigány" ...
Csizmás Kond
...ilyenkor a cigány is magyar lesz..más csak ukrán...
..na de cigány...miért nem kárpátaljai magyar-roma ??...ha már becézünk ??
Nessy
@Pálinkás Pál: lehet, hogy ő is kettős állampolgár, és volt szavazni is!
Pálinkás Pál
@Nessy: ebben igazad lehet,mert cigány meg határon túli is!!!:)
Nessy
@Pálinkás Pál: Akkor ne csak a nyelvtörvény miatt zsarolja kormányunk az Ukrán kormányt, hanem védje meg az "állampolgárait"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.