Bejelentette győzelmét Recep Tayyip Erdogan török elnök a nem hivatalos eredmények alapján a vasárnapi elnökválasztáson. Bülent Tezcan, a legfőbb ellenzéki párt, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) szóvivője szerint az elnökválasztás nem dőlt el az első fordulóban.

Erdogan vasárnap este Isztambulban szólalt fel, miután a szavazatok 96,6 százalékos feldolgozottságánál jelenleg a voksok 52,6 százalékát megszerezte.

Mint fogalmazott: "népünk személyemet bízta meg az államfői és a végrehajtói hatalom feladatával". Hozzátette: Törökország a mostani választáson a közel 90 százalékos részvételi aránnyal az egész világnak leckét adott demokráciából.

Tezcan a CHP ankarai székházában tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: az elnökválasztás a második fordulóra maradt.

Kifejtette, miközben az Anadolu török állami hírügynökség arról ír, hogy már az urnák több mint 90 százalékát kinyitották, a Legfőbb Választási Tanács (YSK) őhozzájuk olyan adatokat küld, amelyek szerint ugyanez az érték csak 50 százaléknál tart.

Egyesek túl korán zendítettek rá a dobra és a harsonára. Amikor még 40 millió szavazat és 110 ezer urna van hátra, senki ne kiáltsa ki magát államfőnek

- fogalmazott Tezcan.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Ott is vannak fanyalgók. Ami számukra kedvezőtlen, azt kétségbe vonják.
SystemError
@Shikari: Gombócból is megárt a sok! Sok lúd disznót győz! Kutyából nem lesz szalonna! A fekete az nem fehér, igaz-e he. Hát nem, de, akkor, de. Na látod, hogy a nap az sosem hold!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.