Nem kapott könnyített beutazási vízumot az Egyesült Államokba Javier Solana, a NATO volt főtitkára és az Európai Unió volt külügyi biztosa.

Nem kapott könnyített amerikai vízumot a NATO volt főtitkára

A számítógépes rendszer automatikusan megtagadta a könnyített vízumra irányuló kérelmet Solana egyik korábbi iráni látogatása miatt.

Ez nem azt jelenti, hogy a spanyol politikus egyáltalán nem léphet be az Egyesült Államokba, hanem azt, hogy teljes vízumért kell folyamodnia, amelynek kiadása hosszabb ideg tart, és drágább is. A könnyített (vagy más néven: ESTA) vízum szabályait még az előző amerikai elnök, Barack Obama szigorította meg. Ennek értelmében a könnyített vízumra jogosult 38 ország állampolgárainak 2011. március elseje óta megtagadják a könnyített vízumot, ha korábban látogatást tettek Iránban, Irakban, Jemenben, Líbiában, Szomáliában vagy Szudánban. Ezért teljes vízumot kell kérniük, amelyhez szükséges egy személyes beszélgetés is az adott ország nagykövetségén vagy konzulátusán. Javier Solana 1995 és 1999 között irányította az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét, majd az EU külpolitikáért felelős főbiztosa volt. 2015-ben részt vett az Iránnal kötött többhatalmi atomalku kimunkálásában. 2013-ban Teheránba utazott, hogy részt vegyen Haszán Róháni iráni elnök beiktatási ünnepségén.

Jelenleg azért kíván beutazni az Egyesült Államokba, mert több amerikai egyetemre van vendégtanári meghívása.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...ezek csak amolyan baráti basztatások...
Csizmás Kond
Amúgy ilyen amikor egy gép ítél helyzeteket...
nezelodo
Csak nem volt benne a mieink étolaj bizniszében?
Eladott Ország
Solana azt mondta, utoljára 2013-ban, Haszán Róháni elnök beiktatásakor utazott Iránba, de való igaz, hogy akkor nem volt semmilyen hivatalos kormányzati tisztsége. A vízummentességgel kapcsolatos szabályok a belbiztonsági minisztérium honlapján fel vannak tüntetve, de nem olvasta, készült a vendégtanári meghívásra. A jó pap is holtig tanul ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. February 17., 21:01
Kasza Tibi és Csuti videóra vette, ahogy anyatejet kóstolnak
Itthon - 2019. February 17., 21:40
Kerékpárost gázolt halálra egy autó Nyírmadánál
Sport - 2019. February 17., 20:47
Megvédte címét a Nyíregyháza