Még mindig fennáll az uniós értékek rendszerszintű és súlyos megsértésének a veszélye Lengyelországban, további lépésekre lenne szükség az aggályos kérdésekben, azonban ennek semmilyen jelét nem adta a lengyel delegáció – jelentette ki Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke a tagállamok általános uniós ügyekben illetékes minisztereinek keddi luxembourgi találkozója után.

Timmermans: továbbra is fennáll az uniós értékek módszeres megsértésének veszélye Lengyelországban
Fotó: Wikipédia

Az ülésen sor került a lengyel kormány hivatalos meghallgatására az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, eddig példátlan jogállamisági eljárás részeként.

A záró sajtótájékoztatón az EU soros bolgár elnökségének képviselője úgy vélekedett, hogy nincs szükség újabb meghallgatásra, mert a felek mindegyike részletesen ismertethette a véleményét, elegendő idő állt rendelkezésre, ezért a következő találkozón a tárcavezetők értékelni fogják a helyzetet és döntenek a további lépésekről.

Timmermans leszögezte: a bizottság és ő maga személy szerint is nyitott marad a párbeszédre az előrelépés reményében.

Hozzátette, hogy Brüsszelnek és Varsónak nem kell mindenben egyetértenie, de

elengedhetetlen a közös jövő szempontjából, hogy bizonyossággal ki lehessen mondani: elhárult az európai alapértékek rendszerszintű megsértésének veszélye Lengyelországban.

Újságírói kérdésre válaszolva az alelnök rámutatott, a bizottság még határozhat úgy, hogy kötelezettségszegési eljárást indít a legsürgetőbb ügyben amiatt a konkrét jogszabály miatt, amelynek értelmében július elején kényszernyugdíjaznák a varsói legfelsőbb bíróság minden harmadik jelenlegi tagját.

Magyar tiltakozás

A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára az MTI-hez is eljuttatott nyilatkozatában tiltakozását fejezte ki az eljárással szemben, amelyet boszorkányüldözésnek minősített. Takács Szabolcs úgy vélekedett, hogy

"Brüsszel meg akarja büntetni a bevándorlást elutasító országokat, és politikai nyomásgyakorlásra használja a jogi eljárásokat".

Hangsúlyozta: a bizottság "a diszkriminációmentesség, a törvény előtti egyenlőség és a megfelelő eljáráshoz való jog értékeit figyelmen kívül hagyva, hatáskörein újfent túlterjeszkedve citálta a lengyel kormányt" a tagállami kormányokat tömörítő tanács elé. Mint írta, Magyarország kezdettől fogva ellenezte a hetes cikk szerinti eljárást, mivel az "részrehajló, politikailag motivált, megalapozatlan és igazságtalan", .

"Lengyelország számíthat Magyarországra, nem fogunk semmilyen hazug politikai támadáshoz asszisztálni" – közölte Takács, aki szerint veszélyes precedenst teremt a Varsóval szembeni eljárás.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
back up
Van egy Monitor Audio audiophile hangfalpárom.
Még sosem hallottam szólni. Biztos jól szól.

Egyszer átéltem a női orgazmust - férfi létemre.
Zenehallgatás közben.
Az a lélekben legbelül történik - nagyon durván.
És tényleg hullámokban tör rád - sokszor, sokáig.
Elég kemény érzés, de főleg kimerítő érzelmileg.
Kiürülsz önmagadból a végére - egyfajta nihil állapotba kerülsz.
Akkor csak egy HIFI hangfalpáron hallgattam, ami nem volt olyan részletes, és életszerű hangzás, de még így is megnyomott. (Oké, akkorák voltak, mint egy kisebb hűtőszekrény, de ne vesszünk el a részletekbe.)

Szerintem ezt egyszer már leírtam, de közben elfelejtettem melyik zene váltotta ki belőlem az Érzést.
Nem rég belinkeltem egy Vivaldi Négy évszak Summer-t gitáron játszva (csak úgy, mások bosszantásaképpen).
És eszembe jutott, hogy ez volt az.
Bakker!

Most beizzítom a cuccost, és újra meghallgatom audiophile, de félek, mert annyira fárasztó a női orgazmus.
Nem akarom többször!
Egyszer elég volt!
back up
A Timmermans-teóriához van bármiféle hozzáfűznivalóm?
Nem, nincs semmi.

Viszont elkezdtem gondolkodni egy klubban.
Valami olyasmi néven: "Férfiak, akik átélték a női orgazmust - vagy nem"
Akkor legyen a klub neve csak annyi: "Férfiak"

Vagy hagyjam a ptsába az egészet, és álljak újra két lábbal a földön?
Commenter
@karma1: Donald Tusk nem dőlt be:Egyre többen hiszik azt, hogy csak az erős kezű, Európa-ellenes és antiliberális hatalom képes megállítani az illegális migrációt. Ha ezt elhiszik, akkor mindent elhisznek, amit mondanak nekik. A tét nagy, az idő rövid.

Ebben a kemény hangvételű Twitter-posztban invitálta az uniós állam- és kormányfőket a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozóra Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke:
More people starting to believe only strong-handed, anti-European & anti-liberal authority can stop illegal migration.

If people believe that, they will also believe everything else they say.

Stakes are high. Time is short.
(Donald Tusk a Twitteren)
back up
Férfiak, aki éreztek valamit.
Egyszer úgy érezték, hogy éreznek valamit.
Feeling

www.youtube.com/watch?v=iy4mXZN1Zzk
back up
A Timmermans teória...

Szegény Timmermans úgy néz ki, mint az anyám.
Szegény anyám...
karma1
@Commenter: Igazad van: Lengyelorszag minden szempontbol fontosabb lehet az Unionak, nem is ertem, hogy oellenuk sokkal kevesebbert miert is inditottak el a 7-es cikkely szerinti eljarast? Ok nem putyinka pincsijei, elfogadtak a felteteles kvotarendszert, nincs akkora korrupcio, mint Magyarorszagon, es sokkal jozanabbak, mint a magyarok.
Megis megkaptak mar azert az eljarast, mert az igazsagszolgaltatasban lattak ne'mi kormany-beleszolast.
Nem ertem, hogy ami Magyarorszagon hangosan ordit, (CEU, civilek elleni torveny, Nepszabi bezaras, emberi- es szemelyi jogok megnyirbalasa, az OLAF jelentesek pl. az Elios korrupciojarol, bunszovetkezet feltarasa az ugyben) az hogy nem veri ki sokkal jobban a biztositekot, es allitolag meg Paks2-nek is szabad utat engedtek, pedig ez putyin vastag befolyasa a magyarorsagi belugyekbe, gazdasagba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.