Az uniós tagországok vezetői több kétoldalú egyeztetést követően megegyeztek a csúcstalálkozó csütörtöki munkanapján tárgyalt témákat összegző zárónyilatkozat szövegében, közte a migráció kezelését érintő kérdésekben – közölte pénteken Twitter-üzenetében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

EU-csúcs: megállapodtak a migrációs kérésekben

Információk szerint az elfogadott szövegben az Európai Unión belül menekültközpontok önkéntes alapon, tagállami felajánlás alapján jöhetnének létre, amelyek úgy a szárazföldön, mint a tengeren érkezett illegális bevándorlók és menekültek kérelmeinek feldolgozását látnák el.

Olaszország korábban azért nem járult hozzá a javaslat szövegének elfogadásához, mert túl sokszor szerepelt az önkéntesség lehetősége a tervezetben, amely véleménye szerint nem biztosította volna a migrációs nyomás okozta patthelyzet feloldását – közölték a tárgyalás részleteit ismerő források.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Julien Warnand

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Amennyiben "önkéntes alapon", akkor minket felejtsenek el! Nekünk csak a dohány kell az Unióból! Viszont remek előadásokat tudunk tartani, és tanácsokat adni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
ez az eu tanács elnöke? nahiszen...ez az arc mindent elárul...az eu-nak annyi(meg nekünk is)
wagabund
megállapodás? egy lófaszt...az olaszok beintettek, és sértődötten otthagyta őket a min.elnökük...
emerencia
@wagabund: 7:14 Én egy felelőssége tudatában töprengő embert látok a képen.
Nessy
Amennyiben "önkéntes alapon", akkor minket felejtsenek el! Nekünk csak a dohány kell az Unióból! Viszont remek előadásokat tudunk tartani, és tanácsokat adni!
Pálinkás Pál
Akkor a németek megszívták,meg a franciák...ott van a két leghülyébb vezető migráns ügyben...csinálnak majd mindkét helyen "kis muszlimisztánt"
emerencia
Jó érzés arról olvasni, hogy az EU-ban még nem veszítették el a józan eszüket. Szó sincs az orbáni migránsok elleni gyűlölködés és embertelen bánásmód utánzásáról. Van a megállapodásnak az EU tagországok számára önkéntes eleme a menekülőknek viszont egyértelműen tudomásul kell venni, hogy nem rendelkeznek az EU állampolgárokkal azonos jogokkal. Demokratákhoz méltó kompromisszumos megoldásnak tűnik ez a megállapodás. Remélem a gyakorlati megvalósulása is ezt fogja igazolni.
36
@Pálinkás Pál: Macron nem véletlenül vezeti be ismét a sorköteles katonaságot. Készül a belső lázongásokra vagy ne adj Isten polgárháborúra.

Merkel pedig menti a politikai karrierjéből ami még menthető.
A Németországban élő törökök hatalmas arányban szavaztak Erdoganra.
Nem is tudták megemészteni a német vélemény formálók azt a tényt, hogy a török muszlim, az Németországban is török muszlim maradt. Tök mindegy hány éve él már Németországban és hanyadik generációs.
Erdogan erőt mutat és a tradíciókhoz nyúl vissza és ez vonzó a törököknek. Merkel pedig gyenge, mert még a német öntudatot és történelmet is el akarja törölni "a mi liberális demokráciánk" címen.
(Az már csak hab a tortán, hogy a török, egy évszázadok óta fennálló, egységes kulturális, vallási, gazdasági, katonai állam. Volt nagyhatalom, most pedig a NATO második legnagyobb hadseregével rendelkező ország és megkerülhetetlen. Németország pedig csak 1871-ben egyesült, számos független államból, akkor is egy erős ember, a "vaskancellár" Bismarck jóvoltából. Németország egy fiatal állam. Csak sok pénze van és nagy külkereskedelme. Ennyi.)
Szóval, érdekes egy kérdés az, hogy ki kinek akar ideológiából, kultúrából, vallásból leckét adni.
wagabund
@emerencia: ja, akkor megnyugodtam...mert a felelősség-tudat az fontos...akkor az nekünk jó.
36
No és persze, most a törököknek(és Afrikának) ismét fizet az EU-a mi pénzünkből is-hogy a migránsokat visszatartsa.
Én azt gondolom, sem az I. sem a II. Világháború nem zárult még le. A nyugat által bután, önzően, vonalzóval meghúzott határok, szétfeszítik magukat mára-ennek csak a Hidegháború-odázta el néhány évtizedig a bekövetkeztét.
Most fizet a nyugat-és sajnos mi magyarok is-mint a katonatiszt. Végül is...gyarmati és háborús jóvátétel.
36
Így Tusk arcát nézve, nem könnyű ez a politikai pálya.(A többi sem.)
(No és persze, az sem elhanyagolható, hogy a média milyen hatást akar elérni a cikkével. Olyan képet választ a szerkesztő, amilyen a véleménye a témáról. Hol van itt az objektivitás?!)
Ezt már Pilátus óta tudjuk. "Mi az igazság?"
Az igazság=érdek.
wagabund
@36: 10.14...mint tudjuk, Japánban is, és Koreában is állomásoznak amerikai csapatok...meg még ahol megengedik, védelem címén...
36
@wagabund: Elegük is van a Japánoknak belőlük. Gondolok itt, a részeg amerikai katonák nőket molesztáló és erőszakoló, autó baleseteket okozó tevékenységére. De mindez a "biztonság" úgy is a japánoknak és a koreai embereknek kerül sok pénzbe.
Úgy is az ott a cél, hogy Kínát és Oroszországot figyeljék.
Ja. Amúgy meg jóvátétel és gyarmatosítás.
36
@wagabund: További jóvátétel az amerikai fegyverek tömegének megvásárlása.
wagabund
@36: ja igen...erre írta valaki, hogy addig jó Magyarország költségvetésének, amíg Trump meg nem hívja Orbánt, és elkezdi lapogatni a hátát a Fehér házban...ugyanis ekkor súgja a fülébe, hogy mennyit kell venni a korszerű védelmi fegyverekből...

na akkor nekünk annyi.
wagabund
@36: az amerikaiak máig nem mutatják be azt a katonai filmet, amit a szingapúri fogolytábor felszabadításakor forgattak...itt csak amerikai katonék voltak rabságban, a nagy hőség, és a hastífusz miatt anyaszült meztelenül...a látvány pont olyan volt, mit itt Osviencim a felszabadításkor..sem az oroszok, sem a yenkik nem akartak hinni a szemüknek...

ma már mindenki jóbarátja mindenkinek...(a kamerák előtt) de aztán baráti körben?
36
@wagabund: Ez bizony így van. Anno az angolok is könyörögtek az USA-nak, hogy csak adjanak nekik hadihajót, élelmiszert és védjék meg őket a II. Világháborúban. Azóta is a csicskájuk. Nem is tetszik ez az angoloknak.(Az intelligens fajtának)
36
@wagabund: Szerintem a románok pont ezért nyalnak az USA-nak. Csak hát, baromi drága ez a fagyi.
black up
A csúnyán nézés...
Működik.
Már sokszor bolt, hogy csúnyán néztem, és az elég volt.
Semmit nem kellet mondanom.
Aztán volt, amikor nem működött, olyankor azért kellett mondanom pár szót, meg tenni pár dolgot.

De nem mindenki alkalmas a megsemmisítő csúnyán nézésre.
Ehhez kell egyfajta kiállás, karakter - magasság, szélesség, mélység.
Penge arc, brutál szemöldökvonal, és az azt mozgató mimikai izom.
És persze maga a szem, - a lélekbelátó, kőkemény, jeges, megsemmisítő (legalábbis te ezt gondolod),

Hisz nem teszek semmi mást, csak nézek ki a fejemből, mint bárki más.
De akkor is furcsa a hatás és ellenhatás.
szep napot
Az azert fura, hogy sok millio embernek lenne szuksege segitsegre az EU-n belul es ezek meg azon vitatkoznak, hogy hogyan segitsek a neger, afgan etc. "menekulteket". Ha nemeteknek emberre van szuksege nezzenek korbe Spanyolorszagban ( ahol hatalmas a munkanelkuliseg), vagy probalja meg elhappolni a lengyel munkasokat a brittektol.
black up
Most kimentem a fürdőszobába, és néztem szépen, aztán csúnyán.
Én nem láttam különbséget.
Ugyanolyan csúnya vagyok, amikor szépen nézek, mint amilyen szép vagyok, amikor csúnyán nézek.
Persze ez hülyeség!
Tényleg csúnya leszek, amikor csúnyán nézek - amolyan mindenre képes fajta.
De amikor szépen nézek, meglágyulnak a vonásaim, és az tükröződik, hogy egész életemben arra vágytam, hogy bébiszitter legyek.
(amúgy tényleg szeretnek a kisgyerekek -akik még nem tudnak beszélni; meg a kutyák - az összes fajta mindig)
Imádnak.
Én mindig elmondom nekik az apróbetűs részt, és hogy forduljanak orvoshoz, de ezek csak vigyorognak, mint a vadalma - a gyerekek meg a kutyák is.
36
@wagabund: Nekem pl. Guantanamo is egy ilyen politikai, katonai abszurditás. 1903 óta bérli az USA, Kubától. Egy országtól, amivel a mai napig rossz a viszonya. No meg volt ugye, Castro kommunista hatalomátvétele és a Disznó-öbölben zajló, "sikertelen partraszállás", rakétaválság. Az amerikai támaszpont meg már több mint egy évszázada ott van.
Ilyenkor jön elő bennem az a meggyőződés, hogy a kommunizmus és a kapitalizmus egy tőről fakadnak.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/rovidek/europa/
Európa (Kosztolányi Dezső)
Egy újabb-ezúttal léleksimogató-hasonlóság napjaink és a 30-as évek szellemisége között. Aktualitása naprakész.
wagabund
@36: jó példa ez a kubai...az usa ha nagyon akarta volna, akkor megszállja őket...de érdekes, valamiért nem akarja..tízezreket veszít Afganisztánban, Irakban, és még sok titkos afrikai helyen, de Kuba valamiért tabu...ott az emberekkel lett rendesen kibaszva..
wagabund
@Eladott Ország: hogy te miket találsz..? jóóó..
Nessy
Született egy megállapodás, mindenki vérmérséklete szerin kommunikálja otthon. Nálunk Orbán megmentette a galaxist.
Aztán mikor eloszlik a győzelmi mámor, az értelmesek rádöbbennek, hogy egyesség van, csak a megvalósításról esett kevés szó. pedig az ördög a részletekbe lakozik!
Nos, az lesz a kihívás! Ott nem elég a mese, ott cselekedni kell.
Mert nem elég a jót akarni,
De tenni, tenni kell!
wagabund
@Nessy: (Vácitól szabadon)...

szóval nagyon gyanús ez a helyzet...egy igenokos ember már belengette(felkérésre), hogy ha mégis befogadunk néhányat, azok két-három nap után már Németországban lesznek ismét...tehát a nép szíveskedjen nem aggódni...

...én aggódom..
Nessy
A magyar letelepedést megfizetőket is vissza expediálják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.