Olajfúrásokat engedélyez a Kongói Demokratikus Köztársaság a világörökség részét képező nemzeti parkokban, ahol például a kihalás által fenyegetett hegyi gorillák és más veszélyeztetett emberszabású majmok élnek.

A Virunga Nemzeti Park területének ötödén, valamint a világ legnagyobb védett esőerdőjének otthont adó Salonga Nemzeti Parkban is lehetővé teszik a próbafúrásokat a kongói minisztertanács döntése szerint. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy bármelyik olajtársaság megszerezte volna már a területre a szükséges jogokat.

A pénz mindenek felett: világörökségi helyeken lesznek olajfúrások

Környezetvédők már májusban tiltakozta a kongói kormány terve ellen. A hatalmas kiterjedésű és természeti sokszínűsége miatt egyedülálló Virunga Nemzeti Parkban él a világ hegyigorilla-állományának negyede. A Salonga Nemzeti Park pedig egyebek mellett a törpegorilla élőhelye.

Egy brit, a Soco International cég néhány évvel ezelőtt már lehetőséget kapott a Virunga Nemzeti Parkban, a Kongói Demokratikus Köztársaság és Uganda határán fekvő Edward-tónál próbafúrásokra. A nemzetközi felháborodás hatására azonban 2014-ben elálltak tervüktől.

(MTI)

Fotó: pexels.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
az emberek ugyan qurva szegények, de a bevételből egy kiflit sem kapna a nép, sem a gorillák. hogy az olaj hová vándorolna? hááát...oda, ahol a legtöbbet adják érte.

a kapzsiság mindenek előtt.
CsipkeRózsa
Kicsiben nálunk is van hasontó eset:
"Engedélyezte a hivatal – természetvédelmi területen építhet dísztavat Tiborcz István"

www.zoldvalasz.hu/2018/06/22/engedelyezte-a-hivatal-termeszetvedelmi-teruleten-epithet-disztavat-tiborcz-istvan/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.