A vádirat szerint a két férfi a tuzali rendőrség és a boszniai állami nyomozó és védelmi hivatal épületeteit akarta megtámadni.

Vádat emeltek két boszniai férfi ellen, aki a radikális szalafita mozgalom tagjaként terrortámadást készített elő a boszniai állami nyomozó és védelmi hivatal (SIPA), valamint a tuzlai rendőrség épülete ellen – közölte értesülését a Nezavisne Novine című boszniai napilap a honlapján kedden.

A vádirat szerint Maksim Bozic és Edin Hastor másokkal együtt fegyvert és robbanószert szerzett be, hogy a rendvédelmi szervek épületeire támadjon, és ezzel veszélyeztették az ország politikai és alkotmányos rendjét, valamint az egész térség biztonsági helyzetét. A férfiak által használt épületek átvizsgálásakor a boszniai hatóság több robbanószerkezetet, automata fegyvereket, valamint katonai felszerelést talált.

Terrortámadást készített elő két boszniai férfi, vádat emeltek ellenük

Szarajevó óvárosa

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Muu-karhu

Bosznia-Hercegovina lakosságának valamivel több mint 50 százaléka muszlim vallású, ám többségük nem tartozik az iszlám egyik radikális ágához sem, de jelen vannak a szélsőségek. A nyugat-balkáni ország területén az iszlamistáknak több kiképzőtáboruk is van, ezek többségét az 1992-1995-ös boszniai háború idején az országba érkező mudzsahid harcosok alapították.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.