Csak harmadjára találta el Közép-Európa legnagyobb tavának nevét.

Mint megírtuk, Orbán Viktor Berlinben járt Angela Merkelnél, a találkozó legfőbb hozománya annyi volt, hogy kitűnek a német-magyar gazdasági kapcsolatok, és Magyarország vonzó befektetési helyszín. Az együttműködést pedig az európai gazdaság előtt álló legnagyobb kihívásokat jelentő ügyekben, a digitalizáció, az alternatív gépjármű-meghajtási technológiák és a mesterséges intelligencia területén is tovább kell erősíteni.

A migrációról is szó esett, itt Orbán azt hangoztatta, hogy Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról azzal, hogy napi 4-5 ezer bevándorlót tartóztat fel. Merkel a határok védelmét és a probléma humánus kezelését egyaránt fontosnak nevezte.

A találkozó legviccesebb része az volt, amikor Merkel a Balaton vonzerejét méltatta, mert még mindig sok német tölti itt a szabadságát. A tó neve azonban – bár ott volt a nyelve hegyén – nem jutott eszébe, helyette először Balkán-tavat (Balkansee), aztán majdnem Bajkált mondott, mire végül beugrott neki a Balaton német neve (Plattensee).

A bakit a sajtótájékoztatón mellette álló Orbán Viktornak is lefordították, és mint a videón látható, a magyar miniszterelnök is jót nevetett Merkel bénázásán.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

funthomas
Freudi elszólás.
Merkel, inkább a Balkánhoz tartozónak tartja Magyarországot, mint a fejlett Nyugat-Európához..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
Nem bakizott , hanem tanulatlan tuskó Merkel!!!
Clavigo
@Shikari: Legalább nem masztizik zsebben,,,,mint a csüngőhasú Gazdád,,te gyagyás.
silber13
@Shikari: Önarckép???:-)))) Elhiszem, valóban az vagy!:-))))
kereső
Hááááááát(sic!'), akinek dokorátusa van fizika tudományokból, nem igazán nevezném tanulatlan tuskónak.Perszze aki csak a Gőgös Gunár Gedeonig jutott, az gondolhotjja azt, hogy az a "tudomány " és persze a műveltség legmagasabb foka.Ugye shikari?
advocat
36.
A németek mindent kiadtak az érintetteknek. (Néhányat olvastam. Sok - volt - NDK-s ismerősöm is van.) Ha érintett lett volna tudnánk! Vagy marha ügyesek. Találgatni persze lehet. Semmi nem tiltja. Szerintem tudja, hogy miről beszél, hasonló tévedés bárkivel megtörténhet! Te még pl:nem tévesztetted el a Bleistiftet a Bleispiellel. Még sör sem kell hozzá.
Shikari
@silber13: Merkel egy tahó a követőivel együtt a degeneràlt libsikkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.