Orbán kereszténydemokrata puccsa címmel közölt kommentárt a Le Monde francia lap. A francia balközép napilap szerint a magyar miniszterelnök Helmut Kohl halálának egyéves évfordulóján elmondott beszéde arra utalt, hogy kész ellenállni a szélsőjobboldali pártok szövetségi szándékának, s abban a hitben, hogy megnyerte a csatát az illiberális demokráciáról és a bevándorlásról, az európai jobboldal alapjainak megváltoztatását tűzte ki célul, és 2015 óta legfőbb célpontjának Angela Merkel német kancellárt tekinti - szemlézte a Le Monde cikkét az MTI.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Eccer a bolha elhatározta, hogy seggberúgja az elefántot. Addig ügyeskedett, amíg sikerült is felmásznia a faráig. És akkor az elefánt leült...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ha disznók közé keveredsz megesznek a korpák

Ha Európa ezt is hagyja akkor nekik is annyi

A derék MTI olvasatában olvadhatunk arról, hogy mit írnak, hogyan vélekednek Orbánról a az európai médiák. A szokásos mazsolázgatás mellett a megfogalmazások lényegét – nyelvtani szerkezeteket félre tolva – elferdítve elmélkednek. Szemezgetnek például „Alain Salles, chef du service international du « Monde »: « Le putsch démocrate-chrétien d’Orban »” cikkből. Árdekes módón kifelejtve a Putyinos és Erdogános utalásokat. Ennek ellenére néhány gondolat benne maradt:
„Orbán Viktor már nem az európai jobboldal margójára, hanem a közepére helyezi magát, az európai kereszténydemokrácia valódi örököseként tünteti fel magát”,
vagy
„Orbán magát az EPP CSU-jának, a néppárt jobboldali kereszténydemokrata platformjának tekinti”,
illetve
„mindebben azonban csak egy olyan politikus újabb átalakulását látja, aki képes egyik napról a másikra beszédmódot váltani”
papa.49
Mindenesetre nem ellenfél a Merkelnek, nincsenek ,,egy súlycsoportban,, !!!
Persze erőlködnie lehet, de csak úgy mint az egér, az elefánt mellett !!!
Hiába ha már nem lehetett az USA elnöke, itt Európában akar valaki lenni a súlytalan kis senki !!!
Jozefina
ov-t a V4-ek se veszik komolyan!!! Tényleg pattog, mint kecske sz... a deszkán!!!??
kereső
@Jozefina: ölég baj az!!!,hogy nem veszik komolyan.Anno hitlert se vették, pedig orbán legalább olyan mániákus,megátalkodott hatalmat imádó ,mint előde.
kereső
Jó régen mondogatjuk már azt, hogy Merkel kigyót melenget.Ha bekövetkezik ,amit a cikk sugall, csakis és kizárólag magának köszönheti." hittem szép szavadnak, mégis megcsalál..."
Qqberci
@RonaGyuri: Pontosabban: a korpákok...
Qqberci
Eccer a bolha elhatározta, hogy seggberúgja az elefántot. Addig ügyeskedett, amíg sikerült is felmásznia a faráig. És akkor az elefánt leült...
tudode
Ezt csinálja bárki utána!
.
Akkora SZERETETNEK ÖRVEND, hogy egyéniben még SOHA nem nyert attól kezdve, hogy fasza gyerekként szirén hangjával MEGDUMÁLT 10-20-30 KISZ-est, aztán MÍG a többiek a TANULMÁNYAIKRA fordították az erejüket, addig ebből a SELF MADE történetből a két I-GAZI "liberális" olyan ÁTALAKULÁSON ment/megy végbe, hogy már EURÓPÁT célozták meg, miután KINŐTTÉK az saját hazájukat!
.
Ez a cikk körvonalazza, hogy MIBŐL LETT A MÁKVIRÁG:
.
----- Van valami, ami még Orbán Viktornak sem sikerült soha
444.hu/2018/01/05/van-valami-ami-meg-orban-viktornak-sem-sikerult-soha
.
Sok beszédnek sok a ZAJA, oly annyira, hogy találgatják, hogy KI IS ŐKELME:
.
------ Orbán Viktor az EU keményvonalú hőse vagy gazember?
www.dw.com/en/is-viktor-orban-the-eus-hardline-hero-or-villain/a-44529560
.
Rá van írva az ORCÁJÁRA, hogy SOKAT AKAR A SZARKA, de a leejtőn már számára, és számunkra NINCS MEGÁLLÁS!

.
tulipan
@tudode: Ostoba kapzsi, Gőgös Gúnár Gedeon!!!
RonaGyuri
@Qqberci: jogos: korpákok, csak elírtam
cikicakk55
Nem írni kéne Orbánról,hanem tenni ellene az Európai országoknak is,elvégre Magyarország az Unió tagországa. A magyar Politika, a Magyar Kormány rengeteget árthat a többi Uniós országnak,ráadásul most már Trump miatt Amerika is kapott egy olyan agyament elnököt,mint nálunk van,csak ott még vannak lehetőségek neki menni. Ott Államokból áll Amerika,itt meg megyékből az ország és országokból az Unió. Bizony ha csak írogatnak Orbán diktatórikus,egész Európát zsebre vágni akaró terveiről,akkor félő,hogy késő lesz,mire tennének is valamit ellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.