Visszatértek a mentőegységek a barlang bejáratához, és újabb négy gyereket sikerült kimenteni a barlangban rekedtek közül.

A CNN és a Reuters egyelőre nem megerősített forrásai szerint újabb 4 gyereket sikerült a felszínre hozni. 

Ha megerősítik ezeket az információkat, akkor az azt jelenti, hogy még négy gyerek és az edzőjük maradt lent a barlangban. A Guardian hozzátette, hogy vasárnap is csak órákkal a négy fiú kimenekülése után erősítettek meg mindent a mentőcsapatok, és hétfőn is sajtótájékoztatót ígértek.

Újabb gyerekek jutottak ki! Folytatódott a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek mentése

Fotó: MTI/EPA

Legalább öt mentőegység tért vissza a thaiföldi Tham Luang-barlang bejáratához, hogy folytassák a tegnap megkezdett akciót. A búvárok eddig négy fiút hoztak ki a barlangból, akik a hivatalos tájékoztatás szerint jól vannak – írja a CNN.

Újabb embert mentettek ki a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből hétfőn, egyelőre nem tudni, hogy gyerekről vagy felnőttről van-e szó. 

A barlangrendszerben egy ifjúsági fociccsapat nyolc tagja és az edző rekedt benn június 23-án. A thai mentőcsapatok négy gyermeket vasárnap már kimentettek, az akció hétfőn helyi idő szerint 11 órakor folytatódott.

Ugyanaz a búvárcsapat fogja a többi gyereket és az edzőt is kihozni a barlangból, amelyik vasárnap bent járt. Ezek a búvárok már ismerik a terepet és az ottani viszonyokat. A csapat tagjait alapos vizsgálatnak vetették alá, hogy megbizonyosodjanak arról: teljesen felkészültek a további feladatvégzésre.

A kihozott gyerekek jól vannak

Jó egészségi állapotnak örvend az a négy gyerek, akiket tegnap mentettek ki a Tham Luang barlangrendszerből, nevüket egyelőre nem közölték.

A gyerekeket felszínre érkezésükkor rögtön megvizsgálta egy orvos. Három fiút mentőhelikopterrel szállítottak korházba, a negyediket pedig mentőautóval, s most a Csian Rai Mung körzet kórházában ápolják mindannyiukat. Annak ellenére, hogy az állapotuk kielégítő, állandó orvosi megfigyelés alatt állnak, illetve még számos vizsgálat vár rájuk – nyilatkozta Anupong Paocsinda belügyminiszter a Bangkok Post című lapnak.

(24.hu, Blikk)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Designer: Mert tökkelütött marha ,aki ezt a főcímet adta!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Designer: Mert tökkelütött marha ,aki ezt a főcímet adta!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Közben ebben a pillanatban javították áldozatot gyermekre.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Én is hülye vagyok ,mégse
Zeta
Ártó Peti kesőn ajánlotta fel a segítségét, mire odaérünk fenn lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.