Újabb gyermeket sikerült felszínre hozni a thai barlangból. A már kimentett gyermekek jól vannak, de a kórházban napszemüveget és védőruhát kell hordaniuk.

Kimentették a kilencedik gyereket is a thai barlangból – a kórházba került fiúkat még csak üvegen keresztül láthatták szüleik

Fotó: MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet

Ez azt jelenti, hogy a várakozásoknak megfelelően gyorsabban haladnak a mentéssel, mint korábban.

Még három gyermek és az edző van a barlangrendszer mélyén.

Valamint kedden jön ki a barlangból egy orvos és a thaiföldi haditengerészeti kommandó három tagja, akik azóta vannak a csoporttal, hogy megtalálták az ifjúsági focicsapatot és edzőjüket múlt hét elején.

A barlangrendszerben egy ifjúsági futballcsapat 12 tagja és az edző rekedt benn június 23-án. Vasárnap négy, hétfőn pedig további négy gyermeket mentettek ki.

A hétvégén kimentett gyerekeket felszínre érkezésükkor rögtön megvizsgálta egy orvos. Három fiút mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, a negyediket pedig mentőautóval. Annak ellenére, hogy az állapotuk kielégítő, állandó orvosi megfigyelés alatt állnak, illetve még számos vizsgálat vár rájuk.

Két gyereket enyhébb tüdőgyulladással kezelnek, néhánynál kihűlés jeleit észlelték, egy gyermeknél pedig alacsony szívfrekvenciát mértek, amikor kórházba szállították, de értékei azóta normalizálódtak.

A gyerekek a Chiang Rai Prachanukroh kórházban vannak és egyelőre még csak üvegen keresztül láthatták szüleiket. Először energiagélekkel táplálták őket, és fokozatosan adnak nekik hagyományos ételeket

- írja az Index.

A gyerekeknek napszemüveget kell viselniük, hiszen szemük hosszú két héten át a barlangi sötétséghez szokott hozzá.

Az első napon még 11 óra volt a mentés, hétfőn viszont már 9 óra alatt meg lehetett tenni az utat.

A mentőakció vezetője szerint ez az utolsó művelet jobban igénybe veszi a csapatot, és várhatóan hosszabb ideig fog tartani, mint a korábbiak:

Több időre lesz szükségünk, de reméljük, megéri a várakozás. Kérem, drukkoljanak nekünk

Hétfőn este heves esőzések voltak a térségben, de a mentőcsapatok szerint ezek nem érintették az előkészületeket.

Forrás: zoom.hu, Index, MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.