That's all, folks.

Donald Trump amerikai elnök szerint az illegális bevándorlás legegyszerűbb megoldása, ha nem lépik át a határt illegálisan.

Az elnök Washingtonban, a Fehér Háznál nyilatkozott erről újságíróknak, mielőtt elindult több mint egyhetes európai látogatására.

Trump átvágta az illegális határátlépés gordiuszi csomóját

Fotó: pixabay.com CCO

Az amerikai kormánynak egy szövetségi bíróság keddig adott határidőt arra, hogy hogy egyesítse az amerikai-mexikói határon illegálisan érkezett és – az amerikai törvényeknek megfelelően – egymástól elválasztott bevándorlószülőket és gyermekeiket, a kormánynak azonban nem sikerült betartania ezt a határidőt. Erre reagálva szögezte le Donald Trump:

nekem van rá megoldásom. Meg kell mondani az embereknek, hogy ne jöjjenek illegálisan az országunkba. Ez a megoldás. Ne jöjjenek ide illegálisan. Jöjjenek úgy, ahogyan mások, jöjjenek legálisan.

Hozzátette, hogy az Egyesült Államoknak megvannak a törvényei és megvannak az országhatárai.

Az egyik kerületi bíróság Los Angelesben kedd hajnalig adott határidőt az ötévesnél kisebb gyermekek családegyesítésére, és a bírónő elutasította az igazságügyi minisztérium kérvényét a határidő meghosszabbítására, vagyis arra, hogy a gyermekeket hosszabb ideig, akár húsz napig is szüleiktől elválasztva őrizhessék.

Az elmúlt hetekben a Trump-kormányzatot éles bírálatok érték mind republikánus, mind demokrata párti politikusok részéről a családokat szétszakító politikai gyakorlata miatt. Trump először védelmébe vette ezt a gyakorlatot, azt hangoztatva, hogy a problémát a kongresszusnak kell megoldania egy átfogó bevándorlási törvény megalkotásával, a közfelháborodás hatására azonban elnöki rendeletet írt alá az illegális bevándorlók családegyesítésére, s arra, hogy az újonnan érkező családoktól ne válasszák el a gyermekeiket. Ám az elnöki rendelet ellenére sem sikerült egyesíteni valamennyi szétszakított családot, s nincsenek pontos információk arról, még hány család vár arra, hogy újra találkozhasson gyermekeivel.

A családok szétszakítása egyes demokrata párti politikusokat arra indított, hogy felvesse a bevándorlási és vámhatóság (ICE) feloszlatását. Trump kedden reggel az újságíróknak ostorozta ezt a felvetést. "A demokrata pártiak nyílt határokat akarnak, és nem érdekli őket a bűnözés. Mi nem akarunk bűnözést, és határokat akarunk, s azt, hogy a határok jelentsenek is valamit" – fogalmazott az elnök a Fehér Ház kertjében.

(MTI)

Itthon - 2019. February 3., 19:33
Borult, szeles idővel indul a hét

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
A velünk vitatkozó páciensnek csapjuk le a fejét, és akkor nem tud velünk tovább vitatkozni!!!
Trampli megoldásai ilyen egyszerűek!
Jozefina
Trumnak nem lesznek jó napjai!!! Péntek 13!!?? Ezt nem vették figyekembe!! Bukta!!
Pegero
Igaza van az amerikai elnöknek! Ennél egyszerűb megoldást én sem tudnék javasolni!
Pálinkás Pál
Azért érdekesek vagytok libsik...az illegális határátlépés a világ normálisabb országaiban büncselekmény,vétség..stb..
Erre ti az okozatot szídjátok napestig...Valamelyíkőtök fejtse már ki itt nekem...miért is kéne toleránsnak lenni az ilyen dolgot elkövetővel szemben??
Miért is nincs igaza Trumplinak??? Hallgatnám a liberális eszmefuttatást róla...onnan hogy a mucsacso elindul a határ felé!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.