A bátor döntést sajna nem Magyarországon hozták meg, hanem a szomszédban, Horvátországban. Ott 120 ezer ember valószínűleg jobban örül most, mint amikor a nemzeti csapat döntőbe jutott a foci-vb-n. Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ez igen!!! Ez egy igazi nép érdekeit szem előtt tartó bírósági döntés. A magyarok szart sem érnek mellettük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Ez igen!!! Ez egy igazi nép érdekeit szem előtt tartó bírósági döntés. A magyarok szart sem érnek mellettük.
szép új világ
@1magyar: Nézd meg a horvát és a magyar miniszterelnök(nő) megjelenése és viselkedése közötti különbséget és mindjárt minden érthető...
tudode
Nem lehetett az felvétel OLYAN ROSSZ ÜZLET, hiszen a mi TEMPLOMEGERÜNK, és a csicskái is visszafizették anno 180-on, a többi halandónak diszkriminativen 260 v mi, mennyiért volt lehetséges.
.
Jó szokásukhoz híven a FÉL MUNKA is munka, mert 2,4 milliárdért megépitettették az ócsai szoc. lakótelepet, elzárva a külvilágtól.
.
Lássuk csak:
.
------ Orbán már törlesztette ötmilliós frankhitelét

www.origo.hu/itthon/20110917-blikk-orban-viktor-vegtorlesztette-otmillios-svajcifrank-hitelet.html
.
"""" Ötmillió forintos svájci frankhitele volt Orbán Viktor miniszterelnöknek, de két hónappal ezelőtt visszafizette az egészet - derül ki a Blikk honlapján szombaton megjelent interjúból. A kormányfő a bulvárlapnak azt mondta, hogy "már tisztán áll az Úr előtt", mert végtörlesztette frankban felvett tartozását. "Körülbelül két hónappal ezelőtt én kiszálltam" - mondta, hozzátéve, hogy a hitel egy részét már korábban törlesztette, most pedig a maradékot is kifizette, svájci frankban.
.
Bár ő maga még frankban fizette vissza az adósságát, Orbán az interjúban védelmébe vette azokat a parlamenti képviselőket, akik a jövőben élni szeretnének a 180 forintos frankárfolyamon lehetővé tett végtörlesztéssel.""" (...)
.
Akik még MINDIG NYÖGIK a forintosított kölcsönüket, DÖGÖLJÖN MEG A TEHENÜK!
Peller Anikó
Húúha, még perelni kell, de ha ez gördülékeny lenne akkor azért kinyírja a bankokat és az nem biztos, hogy annyira jó. A népnek se.

Mert a nép nem csak az aki hitelt vesz fel agyba főbe, a bankrendszer fontos része a gazdaságnak, úgy értem ott ahol azt nem lopják el.
1magyar
@Peller Anikó: Az igazságszolgáltatás ott kezdődne, hogy a bankok automatikus utalják vissza az uzsorakamatokat azoknak is akik már kifizették.
De a vezetőit a nép azért választja, hogy kizsigereljék őket és akik tudnak lopjanak ill. törvénykezve csalják el amit csak tudnak.
Grafix69
Az a helyzet hogy a deviza alapú kölcsönök , nem deviza kölcsönök . Mint a nevében is benne van deviza alapú . Nos a sok hanta banta , hogy a bankok nem tájékoztatták az ügyfeleket stb , csak egy szar indok . Valójában törvénytelen az egész , csak akkor lenne törvényes ha valóban devizában adtak volna hitelt , de azzal nem lehetett volna annyit lopni .
Peller Anikó
@Grafix69: Miért lenne törvénytelen? Biztos, hogy törvényes.

A mi kormányunk is törvényesen lopja ki a szemed, erre való a törvényhozás és a képviselet.

Népviselettel jobban járnánk.
Grafix69
@Peller Anikó: Imádlak , de leírtam mért nem törvényes , mert nem devizában adták a pénzt.:)
Peller Anikó
@Grafix69: ok, de nem törvénybe ütköző, adhatták volna mongol tugrikban is.

Legfeljebb nem etikus. Aztán ha hoznak törvényt visszamenőleg ahogy szoktak, akkor lehet törvénytelen. A törvény az amit a gecik leszavaztatnak maguknak. Aztán ha nem tetszik nekik akkor szavaztatnak egy másikat. Reggelre kész van.
wpym
@tudode: ,,...visszafizették anno 180-on, a többi halandónak diszkriminativen 260 v mi, mennyiért volt lehetséges."

A végtörlesztés lehetősége mindenki számára adott volt. Ennyi.
wpym
,,...a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról."

Kizárt, hogy a kuncsaftok ne tudtak volna az árfolyamkockázatról. Remélem nálunk nem lesz ilyen, mert ha még is, akkor az adófizetők állják a számlát.
wpym
@Grafix69: Mégis önként aláírták százezrek és amíg nyertek vele a forint hitel ellenében, addig furcsa mód kuss volt. No, akkor legyen kuss most is.
wagabund
és itt mikor hoznak ilyen döntést? szerintem soha, mert baromijól jövedelmez a mostani állapot néhány jobbmódúnak...
magyarbakancs
Istenem csak egyszer állnátok fel kis sámlira kender nyaktekerencei melfekvencel
tudode
@wpym: .
Lehet védeni a mundért, annak ellenére, hogy még MINDIG ADÓSOK ezrei gebednek bele a BANKKÖLCSÖNÖK visszafizetésébe!!
.
Laikusként, deviza kölcsönnel nem rendelkezőként FIGYELMÉBE AJÁNLOM egy bankjogász fejtegetését, AKINEK a szava nem JUTOTT EL sem az illetékesekhez, sem az adósokhoz:
.
------ Egy volt bankjogász leleplezi a banki és politikai csalásokat.
www.youtube.com/watch?v=Bxwjj1FLXr8&t=223s
------------------
Ki tudja MENNYIEN lettek áldozata a "JÓSÁGOS" államnak!
.
Ez a bátor asszony vállalta 2016 március 15-én MESSZEBBRE MENŐEN azt, hogy vagyunk, mint a befőtt, egy MAGÁNHADSEREG markában:
.
www.youtube.com/watch?v=YzAiuassBK8&t=28s
.
Ennyi!
wpym
@tudode: Nem védem csak leírtam a tényt.
Ami pedig az adósok ezreinek gondját illeti: ők saját magukkal ba@tak ki, önként írták alá a hitelszerződést.
tudode
@wpym: .
Figyelmébe ajánlom az alábbi videót, amely szerint MÉG A BANKI DOLGOZÓK sem voltak tisztában a klf. kölcsönök következményeivel, oly annyira, hogy a SAJÁT ÜGYÉVEL kapcsolatban bírósághoz fordult!!!
.
Fentiekkel összefüggésben a HORVÁTOK belátva a hibás pénz kihelyezést, tisztességesebben JÁRTAK EL, mint a honi, az állampolgárok NYOMORÁN nyerészkedők szinte minden szinten!!!
.
------- Egy banki dolgozó, Deák Emma felszólalása április 12-én a Nyugati téren
.
www.youtube.com/watch?v=IKcT_7EcBBU
.
""" Ezt látnod, hallanod kell! Emma, volt banki dolgozó őszinte beszéde."""
---------------
.
Égbe kiáltott szó maradt!
1magyar
@wpym: Csakhogy ez egy államilag, kormány által engedélyezett történet nem pedig egy házaló által kínált áru amit ha megveszel és rosszul jársz a te bajod.
Amikor a kormány által engedélyezett történetbe hiszel akkor az a te bajod?
Grafix69
@wpym: Az ,hogy valahol csak 2 pofont adnak 3 helyett és utána 20 -at nem azt jelent ,hogy az törvényes lenne , és nyilván mindenki azt választja ami kedvezőbb .
Grafix69
@wpym: Mondhatnám neked azt is , a te gondolkodásoddal , ha a rendszer megbukik és te megszavaztad akkor magad is vesszél, te magad is, hiszen senki nem kényszerített , hogy erre szavazzál , nem ? Tipikus magyar gondolkodás , ezért is nem viszi Magyarország semmire sem .
Grafix69
@Peller Anikó: Értem és igazad is van ebben , de itt szerintem az " alapú " kifejezés miatt törvénytelen , mert a hitel az nem " alapú " volt hanem forint , sokszor még az sem .:)
Peller Anikó
@Grafix69: De, az pont alapú volt, mert deviza alapon számolták. Ettől lett alapú. Ha nem alapú lett volna akkor igazi devizában kapták volna (ez különben teljesen mindegy) aztán ugyanebben kellett volna visszafizetni.

De nem ez történt. Devizában tartották nyilván a tartozást és ha romlott a forint akkor ennek megfelelően többet kellett fizetni.

A hitelt felvevő mindenképpen rosszul jár.

Ha forintban veszel fel hitelt akkor a banknak akkora kamatot kellene felszámolnia amennyi az inflációt (= pénzromlást) is belekalkulálja, ami ugye nem látható előre és így a bank rosszul járhat.

A disznóság abban állhat, hogy a forint legfeljebb 10 %-ot romlott a kérdéses időszakban (kb 280 Ft - ról 310 Ft köré az euró), viszont a terhek nem 10 %-al hanem jóval nagyobb mértékben nőttek.

Arról nembeszélve, hogy a kormányzat meghekkelte a forintot azzal amikor bejelentették, hogy holnapra összeomlik a forint, nyilván sortoltak. Másnap ismét ráerősített a kósa, hogy biztos legyen. Ekkor ugrott meg a forint. De mondom ez csak egy 10 %-ért felelős.
Grafix69
@Peller Anikó: A disznóság abban állt Ancsa , hogy a teljes futamidőre beterhelték az aktuális deviza ár emelkedést , a többit én is tudom és értem is . Ha nincs szó devizáról mert nem is volt soha semmi köze hozzá , már maga az elszámolás is humbug , szerintem . Veled nem vitázom mert neked mindig igazad van , meg amúgy is egyről beszélünk .
Grafix69
@Peller Anikó: Minden esetre a Horvátok normálisan jártak el .
Jozefina
Minden esetre orbánt terheli a felelősség a deviza alapú hitelek miatt. Már régen, a horvátokat megelőzve kellett volna hasonló döntést hozni, De nem, orbám odadobta a bankokobak koncként a hiteleseket a banki adóért cserébe!!!?? Minden esetre szemét megoldás!!??
verőce21
Csak röhögni tudok mindig ezeken a CHF-alapú hiteleseken, akárhányszor szóba kerül a dolog!
Minden épeszű ember tudta, hogy a CHF az egyetlen valuta, amelyik húsz évente mindig megháromszorozza az árfolyamát a forinttal szemben! Pontosan annyi idő alatt, amennyire a hülye ügyfelek aláírták a hitelszerződést. A tinta még meg sem száradt a papíron, a bankok már akkor röhögtek.
1magyar
@verőce21: Akkor szerinted az a kormány aki ezt megengedte tudatosan verte át a saját népét?
Mert ugye a pénzügyi szakemberek (szaremberek) előre láttták ezt míg egy átlag embernem nem kell feltétlenül pénzügyminiszternek is lenni.
verőce21
@1magyar: (07:51) Ferenc testvér kormánya vezette be a nagyarányú devizahitelezést, úgy hogy eltörölték a Fidesz kamattámogatott lakáshitelét, mondván nagyon megterheli a kamat az állami költségvetést! Fizessenek a lakásvásárlók!
Ezt úgy, hogy Fletó még észrevételezte is 2005-ben, hogy a CHF nem jó a lakosságnak, mégsem tett semmit. Csak hab a tortán, hogy az osztrák bankok 2004-ben már megtiltották a bankoknak a CHF-hiteleket!
1magyar
@verőce21: Mikortól van devizahitelezés?
verőce21
@1magyar: Azt hiszem a Horn kormány óta van deviza hitelezés! Én már '98 előtt vettem német márka hitellel kocsit.
verőce21
@1magyar: (08:02) A Fidesz pont azért vezette be a kamattámogatott forinthitelt, hogy ne terjedjen el a devizahitel a lakásvásárlásokban is! :)
kereső
@verőce21: deviza hitelezés 2001 óta van, az meg szerinetm nem a Horn kormány ideje. A forintos kamattámogatásos hitel feltételei nem a lakhatási feltételek megteremtését volt hivatott támogatni-hiszen nem azoknak kedvezett,akik fedelet szerettek volna a fejük fölé.Ezek voltak kevesebben ,akik fel tudták venni. Többen voltak azok, akik befektetési céllal vették fel- tudták felvenni ezt a hitelt. Vettek egy lakást- kiadták feketén,ami fedezte a hiteltörlesztést, a többi marha meg fizette a kamattámogatást.Vagy csak egyszerűen lekötötték a felvett hitelt-akkor még egész jó hozamokat lehetett elérni- hiszen a jegybanki alapkamat az égben volt!-és duplán kamatozott a delikvensnek .Hát nem megérte az országnak?
verőce21
Itt egy 2003-as cikk, milyen megfontolásból törölte el az MSZP a Fidesz kamattámogatott forinthitelét, és vezették be a devizahiteles lakásvásárlásokat!

magyarnarancs.hu/belpol/a_kormany_es_a_lakashitel-tamogatas_matat_a_kamatban-61453
1magyar
Puc­­h: Indokolatlanul
ösz­tönözték a devizahitelezésPuch László, az MSZP országgyûlési képviselõje
szerint az elõzõ kormányok tehettek volna a
devizahitelezés felfutása ellen. A korábbi GKM
államtitkár támogatja a végtörlesztést.
– A devizahitelezés 2000 utáni gyors és
nagymértékû elterjedését az alacsony devizakamatok
vonzereje okozta. A lakosságot akkor
sajnos senki nem tájékoztatta az árfolyamkockázat
következményeirõl, és egyáltalán nem
volt indokolt arra ösztönözni az embereket,
hogy devizában adósodjanak el. Az árfolyamkockázatot
nem jelezték elõre, és amikor valós közelségbe került
a veszély, nem voltak határozott lépések, ez volt a fõ probléma.
2005–2010 között egy szigorú szabályozást kellett volna érvényesíteni,
például kötelezõvé tenni a devizahitelek leváltását, vagy kamatplafont
bevezetni, ami megosztotta volna a kockázatot a költségvetés, a lakosság
és a bankok között. Erre már akkor is voltak nemzetközi példák.
2010 után is indokolt a lépés, hogy a devizahitelekkel kezdeni kell
valamit, hiszen Magyarországon a lakásépítéshez mindig járult valamilyen
állami támogatás, szocpol, kamattámogatás, a devizahitelesek
voltak az elsõk, akik ebbõl kimaradtak. Az államnak vállalnia kell a
szerepet a kockázatfutásban. A végtörlesztés lehetõsége szükséges
lépés volt, amit már korábban meg kellett volna tenni.
1magyar
@Grafix69: Na a jogászész itt kezdődik. Ha mindenki így gondolkodna, seperc alatt meg lehetne hozni a döntést a bankok ellen. Csak a jog 'gazsága valamiért mellettük áll.
kereső
@verőce21: nem hinném, az ismereteim tapasztalatokon alapulnak.Amugy meg Ausztria 2002-től tartozik az euro övezethez, mi értelme lett volna fenntartatnia a deviza hitelezést?Hm?...,ha már á-t mondasz,mondj b-t is, mert ez igy csak dezinformáció, amiben igen nagyok vagytok- már mint a csúsztatásban,és a féligazságokban.
verőce21
@kereső: (08:30) A CHF-hitelezésről írtam Nagyokos! :)
verőce21
@1magyar: (08:23) Na ezt mulasztotta el a Ferenc-testvér kormánya 2005-ben, amiről írsz! - száz év börtön is kevés lenne neki ezért!
verőce21
De meg kell állapítani utólag is, hogy EUR-ban nem volt rossz felvenni a deviza-alapú hitelt, Japán Jenben(JPY) pedig egyszerűen csodás volt! (El is törölték a bankok hamar, mert az árfolyamváltozás nem nekik dolgozott!)
kereső
@verőce21: igen arról irtál, de ez összefügg a forint hitelezés gyakorlatával, és úgy általában az egész politikával. Abban teljességgel igazad van,hogy már 2005-ben lépni kellett volna, egy szigorúbb szabályozással-de ez meg nem fért bele a csányiék elképzeléseibe.Most is azt mondom,hogy az otp a legnagyobb rabló bank Magyarországon,hiába aposztrofálja magát "magyar" bankként.És itt esik a fene seggre.
karma1
@Peller Anikó: A bankok ott (sem) fognak belerokkanni ebbe a dontesbe, mert a torzstoket mar ott is visszafizettek az emberek,
Az viszont nem egeszen tiszta a szamomra, hogy akkor mi lesz ezutan? Mert azert nehogyma' 120 ezer ember "csak ugy" ingyen jussanak vadiuj otthonhoz, mert az meg a bankokkal szemben unfair.
Ha az osszes szerzodest lenullazzak, megsemmisitik, akkor azert kell azonnal kotni egy masikat veluk, ami az akkori piaci feltetelek es kamatokkal van kiszamolva, hiszen a bankok ezeket a penzeket azonnal kifizettek anno az epitesi vallalkozoknak!

Magyarorszagon ez azert nem menne sehogy sem, mert a jogtalan kamatemelesbol es megemelt visszafizetesi osszegekbol szarmazo banki bevetelek mar regen kuszaszem es a szaztagu unokatestveriseg, meg a tagabb maffia zsebeiben mar regesreg eltunt offshore cegekbe...
verőce21
@kereső: (08:38) Nem az OTP! Ezt is rosszul tudod! Ők csak követték a labanc Erste és Raiffeisen bankok hitelezési gyakorlatát - akiket addigra kitiltottak a hazai osztrák piacokról a CHF-hiteleikkel -, és az OTP nem akart kimaradni a tortaszeletelésből!
Hiszen a labanc bankok elszipkázták az OTP ügyfeleit a devizahiteleikkel. Ezt állította meg az OTP és ők is beindították a devizahitel gőzhengert, így maradt meg náluk az ügyfelek 70%-a.
verőce21
@karma1: "Ha az osszes szerzodest lenullazzak, megsemmisitik, akkor azert kell azonnal kotni egy masikat veluk" - Nagyon igazad van ebben. Csak a kedélyek felkorbácsolása ez a cikk, mert a végén mindenképpen rosszul fog járni az a 120 ezer ember ott, csak arról majd hallgatnak! :)
verőce21
Újra le kell írnom, mert olyan jó látni: Csak röhögni tudok mindig ezeken a CHF-alapú hiteleseken! Akárhányszor szóba kerül a dolog.
Minden épeszű ember tudta, hogy a CHF az egyetlen valuta, amelyik húsz évente mindig megháromszorozza az árfolyamát a forinttal szemben! Pontosan annyi idő alatt, amennyire a hülye ügyfelek aláírták a hitelszerződést. A tinta még meg sem száradt a papíron, a bankok már akkor röhögtek.
A Napnál világosabb, ha forintban veszek fel hitelt, az idővel elinflálódik, egyre könnyebb törleszteni. Ha deviza alapon, aminek meg is háromszorozódhat az árfolyama a futamidő alatt, akkor pedig egyre nehezebb lesz törleszteni az idő múlásával!
karma1
Azert en varom azt az euforia-csokkento cikket is, ahol megallapitjak egy uj szerzodesben a fair arakat.
Magyarorszagon csak az a bosszanto, hogy senki nem hajlando meg targyalni sem a kerdesrol, hiszen a magyar devizahitelesek TUDJAK, hogy torleszteniuk KELL, csak eppen nem mindegy, hogy mennyit?
orban sajnos targyalhatatlan ezugyben, kuszaszem meg nem merne leulni targyalni, hiszen akkor be kellene vallania, hogy minden penzt eltapsoltak..
eltolcsinak egyetlenegy modja lenne megsegiteni a hiteleseket: hogy elengedi az igazsagtalanul megallapitott reszletfizeteseket, visszaallna egy kezelheto szintre, mert a devizahitelesek egyike sem akar NEM fizetni, - ok csak a realis kolcsont, realis kamattal akarjak visszafizetni.
Persze, hogy ez egyaltalan nem erdeke eltolcsinak, mert akkor nem tud 30 ezer bajbajutott embert kilakoltatni, es a kilakoltatasokkal keletkezo - tulnyomoreszt uj - ingatlanokat ujra teljes aron ertekesiteni az ujonnan betelepitett letelepedesi kotvenyeseknek, mint befektetes.
Viszont kuszaszem azt is elfelejti, ha tul sok lakas kerul az ingatlanpiacra, plane kozel egyidoben, az lecsokkenti az ingatlanarakat, es ok nem tudnak annyit kaszalni a "bo'ton" mint amennyit elkepzeltek. De azert nem sirnek utana, ha neki ezzel kurva rossz lenne...
kereső
@verőce21: 2005-ben és utána is az otp volt az ok!Lehet,hogy a lavina a "labanc" bankok miatt indult, de az otp-nél volt már akkor is -és azóta is a kihelyezett legnagyobb lakossági hitelállomány. Én nem tudok ezen röhögni- bár nekem nincs és nem is volt devizaalapú hitelem-én ezt az egész ország tragédiájának tartom.A szocik részéről azért,mert nem voltak kellően erélyesek - a mini kis egyéni érdekeik miatt- lásd puch-ot, aki 2011-ben "világosodott" meg- orbánék részéről meg azért mert ők már pofátlanul érvényesitették az egyéni érdekeiket az "un.megoldás" során.Az meg,hogy a chf igy viselkedik,amit szerinted mindenkinek illett volna tudni,aki felveszi a hitelt- csak azt erősiti,hogy a bankok tisztességtelenül helyezték ki ezeket a hiteleket, nem igazán foglalkoztak az árfolyam veszély kérdésével,mert a szerződések szerint minden árfolyamkockázat a hitel felvevőt terhelte,terheli.
karma1
@kereső: Jarai Zsigmond eroltette a musort, es az orban kormany alatt tortent ezeknek a hiteleknek a bevezetese., Ezt valahogy minden fideszkedvelo elfelejti kihangsulyozni, egyszerubb az osztrak bankokra tolni a felelosseget...
kereső
@karma1: Járai égi magasságban tartotta a jegybanki alapkamatot, ami forinthiányt eredményezett-hiszen a bankok ilyen refinanszirozási környezetben nem igazán ugráltak a forint hitelekért. Ezért inkább az "anyáktól" vettek fel hiteleket- ami mögött ugye deviza van!És ezt igy adták tovább.Lehet itt mutogatni kérem, de a fidesz célja már akkor is a regnáló kormány gyengitése ,ellehetetlenitése volt-mint mindig,amikor ellenzékbe került. Az ország érdeke? a stabilitás, a nyugodt épitkezés? ugyan!
verőce21
@karma1: (09:12) Hülyeségeket írogatsz!
"Kezelhető szintre" - azon van rögzítve és forintosítva, alacsony jegybanki alapkamat mellett (és éppen időben léptek),
"a kilakoltatasokkal keletkezo - tulnyomoreszt uj - ingatlanokat ujra teljes aron ertekesiteni" - 10-14 évesek már ezek az ingatlanok, többnyire lelakottak, de nem kell hagyni elárverezni.

Tele van (minden) beírásod feltételezésekkel, érzelmi túltengésekkel és uszító megjegyzésekkel. Amiből persze semmi nem jön be, mert hamis állítások.
verőce21
@kereső: (09:16) Írtam, hogy az OTP-nél maradt a hitelek 70%-a!
wpym
@1magyar: Az, hogy ez a hitelkonstrukció legális volt, nem jelenti azt, hogy az emebereknek ész nélkül kell aláírni a hitelszerződést.
wpym
@Grafix69: Írhatod, komám, de attól még a helyzet változatlan marad... lol
advocat
Ha népünk szeretett vezére (hogy a jó Isten...) szerint a horvát fociban mi is benne vagyunk, akkor ezt a döntést a magyar bíróság is meghozhatná. Szerintem.
1magyar
@wpym: Hát igen, megtanult a nép nem hinni a kormányoknak és az általuk hivatalosan engedélyezett dolgoknak. Egyszer s mindenkorra.
1magyar
@verőce21: Végül is úgy voltak vele ha csalnak a külföldi bankok csaljunk mi is. Ez ám a kormányzás, ezt megengedni.
Gyurcsányt azért kedvelem mert szólt, de mondjuk ő sem változtatott a szövevényen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.