A brit miniszterelnök szerint London a brit EU-tagság megszűnése után szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az Egyesült Államokkal.

May: London szabadkereskedelmi megállapodást szeretne az Egyesült Államokkal
Fotó: Wikipédia

Theresa May csütörtök este a Londontól száz kilométerre északnyugatra, Oxfordshire megyében emelkedő Blenheim-palotában, Sir Winston Churchill néhai brit kormányfő egykori otthonában látta vendégül díszvacsorán a hivatalos nagy-britanniai látogatáson tartózkodó Donald Trump amerikai elnököt és feleségét.

A rendezvényen 150 brit és amerikai üzletember is részt vett. A brit kormányfő felszólalásában kijelentette: a két ország kölcsönösen egymás legnagyobb külföldi befektetője, a kétoldalú befektetői tőkeállomány értéke meghaladja az ezermilliárd dollárt.

May szerint azonban Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból "példátlan lehetőséget" teremt a még szélesebb gazdasági együttműködésre; e lehetőségek között van a kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodás is.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Na ezért lépett ki GBR az EU-ból, ők négyen: USA-Anglia-Kanada-Ausztrália és Új-Zéland alkotnak egy új szabadkereskedelmi övezetet és nagyobb sebességre kapcsolnak.

Az orosz energiától függő Európa a balkáni övezeteivel pedig mehet a levesbe! Öntsünk rájuk még egy csomó afrikait, meg arabot, hadd fejlődjenek a gdp-robbantókkal! Mercedes sem kell az amerikai utakra! :)
fekete
SZabadkereskedelmett ezel a fe'lnotas Trampal? Ott a NAFTA Canada,USA,es Mexico koszt mar
kozel 50 eve,es ez a felo"rult aszt is felrugta,hogy meglopjak az usa't!Ez egy bohoc,kinek minden
szava hazugsag! Go"go"s mindenkit lene'zo',

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.