Tíz év rejtőzködés után hibát véthetett a gyilkos, ezért végre el tudták fogni a rendőrök. A kegyetlen férfi barátnőjét ölte meg 2008-ban, akit korábban is folyamatosan vert.

Dominikán fogták el Lászlót, egy magyar lány körömletépő, brutális gyilkosát

A Blikk cikke szerint tíz évig bujkált brutális tette után F. László (43), akire a Dominikai Köztársaságban csapott le a rendőrség a napokban. A férfira azért vadásztak az egyenruhások, mert 2008 májusában kegyetlenül megverte és megkínozta akkori élettársát. A lap úgy tudja, az áldozat nem más, mint P. Barbara (†23): a lány egy hét kóma után a kórházban halt bele az ütleg okozta sérüléseibe – írja a Blikk.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya halált okozó testi sértés gyanúja miatt folytat nyomozást – tudták meg Fedor Rita szóvivőtől, aki azt is elárulta, Lászlót nemzetközi elfogatóparancs alapján kapták el, majd repülővel szállították Magyarországra július 8-án.

A férfit kihallgatása után őrizetbe vették. Jelenleg előzetes letartóztatásban van. Ennél többet a rendőrök egyelőre nem közöltek a lappal a büntetőeljárás érdekeire való tekintettel.

A lap úgy tudja, a meggyilkolt fiatalt korábban is folyamatosan verte az agresszív férfi, aki a tragédia napján a fiatal lány mindkét karját és lábát eltörte, körmeit pedig harapófogóval tépte le. Ezután magára hagyta az eszméletlenre vert nőt, azóta keresték a zsaruk.

Végh József kriminálpszichológus szerint nagyon valószínű, hogy hibázott és nyomot hagyott maga után, ezért kaphatták el most, tíz év bujkálás után a gyilkost.

– Egy ilyen szörnyű tett után az első időszakban a bűntény a férfi minden napját befolyásolhatta, ám az idő múlásával az elkövető egyre jobban biztonságban érzi magát. Ilyenkor már előfordulnak hibák: nem rejtőzködik, elkezd „beszélni”, felveszi a kapcsolatot a régi ismerősökkel, családdal – magyarázta Végh. – Előbb-utóbb megbuknak ezek az emberek, a kérdés csak az, hogy mikor – tette hozzá a kriminálpszichológus.

Ha a nyomozás megállapítja, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés történt, akkor a büntetés akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

(Blikk)

Fotó: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.