Augusztus 1-jétől a kiegészítő védelemben részesülő menekültek újra Németországba hozhatják közvetlen családtagjaikat, és a közel-keleti német külképviseleteken nagy is az érdeklődés, 28 ezer ilyen kérelem vár elbírálásra – jelentette kedden a Rheinische Post című düsseldorfi regionális lap.

A lap kiemeli, hogy

nem jöhetnek mindannyian egyszerre, mert a kormánypártok megállapodása értelmében havonta legfeljebb ezer ember érkezhet majd családegyesítés keretében Németországba.

Kiegészítő védelemben a német menekültügyi törvény vagy a genfi egyezmény alapján részesülhet az, akit hazájában halál, kínzás vagy embertelen bánásmód veszélye fenyeget. Ilyen védelmet egy évre kaphat, aki jogosult rá, de a státusz meghosszabbítható, és öt év után tartós letelepedési engedélyt is kaphat az, aki ilyen védelemben részesül.

A kiegészítő védelemben részesülő menekültek 2016 márciusa óta nem hozhatják Németországba családtagjaikat, de a tavaszi kormányalakításkor a kormánypártok abban állapodtak meg, hogy ezt július végén feloldják, és törvényben szabályozzák a kiegészítő menekültek családegyesítésének kérdését.

Az új szabályok értelmében a menekültek csak házastársukat és gyerekeiket, a kiskorúak pedig szüleiket és testvéreiket hozhatják Németországba.

A hagyományos menekültstátussal rendelkező emberek családegyesítése folyamatosan zajlik. Az év első felében a német külügyminisztérium 18 451 családegyesítési vízumot állított ki szíriai, iraki, afgán, iráni, eritreai és jemeni állampolgároknak, ami jelentősen kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

durbincs
hát ez nem sok ? ha elfogy a lowé , akkor áll majd a bál ?
Shikari
Ezt jó lenne, ha a vadak otthon tennék!
durbincs
@Shikari: jobb ha ők futnak az oroszlán elöl ? mint mi ő előlük ?
Shikari
@durbincs: Csupa hiányszakmát pótolnak Európában. Oroszlán vadász. Gazella nyomolvasó.
Bogár diatetikus! Sakál simogató.
durbincs
@Shikari: Az étrendkiegészitőt meg kihagyta ?
Shikari
@durbincs: Fűszeres emberhús roston! Kinézem belőlük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2019. May 20., 06:56
Tizenegy embert öltek meg egy brazíliai bárban
Szórakozás - 2019. May 20., 06:35
John Wick leverte a Bosszúállókat
Itthon - 2019. May 20., 06:30
Egy tizenöt éves fiút keres a rendőrség