Az amerikai elnök interjút adott még hétfőn, Helsinkiben, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott közös sajtótájékoztatója után. Donald Trump elsősorban a csúcstalálkozó tényét és a sajtókonferencián elhangzottakat érintő kritikákra reagált.

John Brennan, a CIA volt igazgatója hazaárulásnak nevezte a közös sajtókonferenciát, amelyen Trump mintha nem adott volna hitelt az amerikai választásokba történt orosz beavatkozásról szóló amerikai hírszerzői jelentéseknek.

Az elnök, aki kedden a Fehér Házban nyilatkozatban korrigálta hétfői szavait, mondván, hogy rosszul fejezte ki magát, az interjúban kijelentette: „Brennan nagyon rossz ember, nézzék csak meg, hogy mi minden történt, amikor ő irányította az ügynökséget.”

Az elnök a CIA volt vezetőjét a FBI volt vezetőihez és munkatársaihoz hasonlította, akik szerinte hazugságokat terjesztenek.

Trump: Nem vagyok oroszbarát

„Én nem vagyok oroszbarát, semmilyen barát nem vagyok, egyszerűen csak azt akarom, hogy a mi országunk biztonságban legyen” – fogalmazott Trump. Hangsúlyozta: az Egyesült Államok és Oroszország birtokolja a világ atomfegyvereinek 90 százalékát, és nemcsak ezért:

„Oroszországgal kijönni nem rossz, hanem jó dolog.”

A hosszas interjúban az amerikai elnök ismételten bírálta az európai országokat a bevándorlási politikájuk miatt, és amikor Tucker Carlson riporter rákérdezett, hogy vajon melyik európai ország lett jobb a tömeges migrációnak köszönhetően, Trump szerikt egyikük sem. Hozzátette: „a bevándorlási politika Európában katasztrófa, elpusztítják Európát, elpusztítják Európa kultúráját, bizonyos vidékeken a bűnözés megnövekedett, jobb lenne már tenni is valamit”.

Trump az amerikai demokrata párti politikusokat is ostorozta az illegális migrációval kapcsolatos álláspontjuk miatt. Mint mondta: a demokraták nyitott határokat akarnak, és ezzel szabad utat engednének a bűnözésnek is

A Fox televízió egyébként kedden több esti műsorában is foglalkozott Donald Trump Helsinkiben tett, majd kedden Washingtonban pontosított kijelentésével, miszerint nem fogadja el az amerikai hírszerző közösség megállapításait a 2016-os amerikai választásokba történt orosz beavatkozásról. A Fox hosszas részletet játszott be az elnök 2017. júliusában Lengyelországban tett látogatásáról, amikor Trump kifejtette, hogy az oroszok igenis beavatkoztak az amerikai választásokba.

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Michael Reynolds

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ami aTrump-Putyin találkozót illeti (ha már Provokátor Viktornak beszorult az ő feje néhány nagyhatalom segge közé, és ettől úgy érzi, világpolitikai tényező lett a felcsúti játékvasútjával együtt), az amerikai politikusok pártállástól függetlenül megrökönyödésüknek adtak hangot annak nyomán, hogy a legmagasabb világi hely vezetője konkrétan hülyét és balekot csinált magából és az Egyesült Államokból is Vlagyimirovics társaságában. Némelyek szóvá tették, hogy a történelemben egészen konkrétan példátlan, hogy egy amerikai elnök az orosz államfő mellé állva szidalmazza a korábbi amerikai adminisztrációt. Nem kicsit szánalmas, hogy Amerika főpojácája Putyinnak hisz, aki azt állította, Moszkva nem avatkozott bele a 2016-os amerikai elnökválasztásba, mint az ennek az ellenkezőjét állító amerikai titkosszolgálatnak, illetve egyéb amerikai szerveknek. Mi tagadás, a legjobb kezekben a világ. A késsel-villával enni nem tudó és nem is hajlandó, kiszámíthatatlan gazemberek kezében. De legalább a politikai korrektségnek vége, a magyar propagandamédia is büszkén kürtölte tele az ég alját is azzal, hogy Oroszország nem avatkozott bele az amerikai választásokba és hogy Trump arról ömlengett, álhírekkel próbáltak éket verni a két ország közé, de szerencsére ezzel az összeborulással minden a helyére került.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Donáld Tramp
мы любим россию !!! :) Szeretünk Oroszország !!! :)
Hellcat
Pedig ők jutatták hatalomra...ez is ilyen orbán féle faszkalap hogy oda szarik ahonnan enni kapott? :D
Eladott Ország
@Donáld Tramp: Иди трахай свою мать!
vladimir putin
@Eladott Ország: Скажем, это был бы мертвый скандал.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.