Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Közép-Európában biztonságosabb zsidónak lenni, mint bárhol máshol Európában, és ez "összefüggésben áll a tömeges migráció okozta új típusú antiszemitizmussal".

Kovács Zoltánt azzal kapcsolatban kérdezték csütörtökön az M1 aktuális csatornán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a nap folyamán Jeruzsálemben tárgyalt Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: megkérdőjelezhetetlen a kormány elkötelezettsége a zsidóság, illetve a zsidóság biztonsága mellett, minden segítséget megadnak az itt élő magyar zsidók, zsidó magyarok életéhez. A zsidó közösség a magyar nemzet szerves részévé vált – tette hozzá.

Kormányszóvivő: Közép-Európában biztonságosabb zsidónak lenni, mint bárhol másutt Európában

Orbán Viktor miniszterelnök (k) mutatja az olajfa elültetésének emléket állító plakettet a Nemzetek Ligetében, Jeruzsálemben 2018. július 19-én. A fát a kormányfő ültette a ligetben.

Kormányszóvivő: Közép-Európában biztonságosabb zsidónak lenni, mint bárhol másutt Európában

Orbán Viktor miniszterelnök (k) és felesége, Lévai Anikó megtekinti az áldozatok fényképeivel borított Nevek Csarnokát, balról Robert Rozett, a Jad Vasem Könyvtárak igazgatója a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet és Emlékmúzeumban 2018. július 19-én

Fotók, címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megjegyezte: bár a közép- és kelet-európai régiót "kipécézték" az antiszemitizmussal kapcsolatban Nyugat-Európában az elmúlt évtizedekben, azt látják, hogy az antiszemita incidensek száma és jellege Nyugat-Európában messze felülmúlja azt, ami Magyarországon vagy Közép-Európában tapasztalható.

A "Stop Soros" törvénycsomag miatt megindított európai uniós kötelezettségszegési eljárásról Kovács Zoltán azt mondta: nem lepődnek meg, az történik, amire számítottak; a bevándorláspárti vélemények nekimennek azoknak az új intézkedéseknek, amelyek megpróbálják felszámolni azokat a kiskapukat, amelyekkel "az úgynevezett civil szervezetek visszaéltek".

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Jessssszusom! Há', már megint megszólalt egy hamis viszhamg???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Csak nem keresztelkedtek át a NER-lovagok!
nevemnick
"A zsidó közösség a magyar nemzet szerves részévé vált "

Na, ezt jól elb@szarintottad te izé.
Ebből megtudták, hogy ugyanolyan sz@rban vannak, mint a többségben lévő ,,hagyományos" magyar polgárok.
KisGenyo2
Akkor szól6tnának néhány rokonunknak, hogy ne akarják elárasztani a térséget muszlimokkal... ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.