John Major szerint a brit kormány nem tud olyan megállapodást kötni az Európai Unióval a kilépés megszűnésének feltételrendszeréről, amely pótolhatná a brit EU-tagság előnyeit.

Volt brit kormányfő: nem létezik olyan megállapodás, amely pótolhatná az EU-tagság előnyeit

Az egykori konzervatív párti brit miniszterelnök a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: bármilyen megállapodásra jut London az Európai Bizottsággal, "az kevésbé lesz jó", mint az a kapcsolatrendszer, amelyet Nagy-Britannia az Európai Unió tagjaként jelenleg fenntart az EU-val.

Major – egyenes utalással arra a többször hangoztatott kormányzati álláspontra, amely szerint egy rossz megállapodásnál az is jobb, ha nincs megállapodás az EU-val – kijelentette: a megállapodás nélküli kilépés a lehetséges legrosszabb forgatókönyv.

A volt kormányfő szerint ebben az esetben például az északkeleti országrészt, amely "most sem virágzó jólétéről közismert", a helyben megtermelt hazai össztermék (GDP) 16 százalékának megfelelő gazdasági veszteség érné.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az a folyamatos bizonytalanság, ami jó ideje fennáll a Brexit eldöntése óta már elég rendes kárt okozott az országnak és még nem lehet látni, mi lesz a vége.
Anglia megvívta az I. világháborút, mert bízott az amerikaiakban.
Anglia lemondott tengeri fölényéről, mert bízott az amerikaiakban.
Anglia megvívta a II. világháborút, mert bízott az amerikaiakban.
Anglia felszámolta a Brit Birodalmat, mert bízott az amerikaiakban.
Anglia kilép az EU-ból mert bízik az amerikaiakban.
Legkésőbb 1910 óta az Egyesült Államok deklarált külpolitikai célja az Egyesült Királyság gazdasági és politikai hatalmának visszaszorítása. Amerika sosem bízott az angolokban.
Jozefina
Ezt már egyre többen kezdik megérteni, csak kevesen mernek, vagy nem akarnak véleményt nyilvánítani róla!!! Minden esetre egy újabb népszavazás lesz szerintem előbb-utóbb!!!
Rockxy
Az eutagság hatalmas előnye még, hogy muszlim a pógármester és azóta mindenki nyugodt, mert tudja, hogy a nagyvárosok életének szerves része az erőszak.
fekete
Mirol koda'l ez a beteg? Hisz UK havonta 1 milliardott tett be Merkele'knek.Mi van? Lejartal mint
a rossz varroge'p,es ve'ged van.NUlla vagy a kobon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.