Tízezer orvos hiányzik Németország kórházaiból és rendelőiből – jelentette ki a Rheinische Post című düsseldorfi regionális lapnak adott hétvégi interjúban Andreas Gassen, a német szövetségi orvosi kamara (KBV) elnöke.

A problémát érzékeltetendő a kamarai elnök elmondta, hogy ez egy komplett évfolyamnak felel meg a német orvosi egyetemeken.

Gassen arra figyelmeztet, hogy

a német háziorvosok harmada nyugdíjas korú, és öt éven belül visszavonul.

A szakorvosoknál is három év múlva ugyanez lesz a helyzet. Kettő-öt éven belül érzékelhető lesz az orvoshiány – húzza alá Gassen.

Hozzátette, hogy ha nem készül most hatékony stratégia ennek elhárítására, akkor

5-10 éven belül nem lesz szinten tartható az egészségügyi ellátás mai színvonala.

Forrás: MTI

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
@csipetke: A jó orvos mindenütt megbecsült, csak a pénzre hajtók érzik rosszul magukat. Az ilyeneknek adhatnak bármennyit, akkor sem fognak jobban teljesíteni.
A hivatás nem pénzkérdés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@csipetke: Az már biztos, hogy az orvostársadalom a műtősök kegyeiért tolong.
Családja és számlája pedig mindenkinek van, azoknak is, akik tizedannyi jövedelmük sincs mint a szerencsétlen orvosoknak.
madlaci66
@tulipan: én nem politizálok. Csak nem értem, hogy mi az értelme annak, hogy alpári stílusban mondja mindenki a magáét, és szidja a másikat. Ki nyeri a vitát? Aki bunkóbb?
csipetke
@Eriksson: 18:16 Igen.Ők a közmunkások.Nem mindig értem,hogy mit miért mondasz,pl "Az már biztos,hogy az orvostársadalom a műtősök kegyeiért tolong"Ha nem is tolonganak,de minden sebész tudja,hogy egy jó műtős aranyat ér,ugyanis ugyanúgy nincs műtős nélkül műtét,mint sebész nélkül,miután ők együtt dolgoznak.Erre már ne válaszolj,mert úgy tűnik,hogy már nem tudsz mit mondani...
Eriksson
@csipetke: Hogyne tudnék. Csak éppen betonra szórt mag.
Amiről írsz, az a munkahelyi kölcsönös jó munkakapcsolat és nem tévesztendő össze a barátsággal. S a gyermeked vélt baráti társasága nem hiszem, hogy belelátást enged NEKED az az ők problémáiba. Legfeljebb feltételezheted azt, ami csupán fikció, és nem kellene körömszakadtodig ragaszkodni hozzá.
csipetke
Miért beszélsz olyan dolgokról,amikről gőzöd sincs?Csak azért írom,hogy ne kombinálj tovább.A fiam,és a menyem több orvossal is összejárnak,mert barátok.Nem értem,ez miért olyan különös?
A továbbiakban csak az eredeti témához szólj,bár már ahhoz sem tudsz új dolgot hozzátenni.Ja,és nincsenek fikcióim,amikhez körömszakadtáig ragaszkodnék.
tulipan
@madlaci66: TE szándékosan nem érted ! Rendben! ENNYI!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.