A román oktatási minisztérium ellenőrző testülete vizsgálódik a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, ahol a diákok állítólag Nagy-Magyarország térképét rajzolták az udvarra június 4-én, a nemzeti összetartozás napján.

A vizsgálat tényét Görbe Péter Hargita megyei főtanfelügyelő erősítette meg, aki az MTI-nek elmondta: a minisztériumi emberek a következő két-három napban kivizsgálják ahogyan a tanfelügyelőség eljárt az ügyben, de az iskolában történteket is ellenőrzik.

Nagy-Magyarországot rajzoltak az iskolások Székelyudvarhelyen – vizsgálódik a minisztérium

Fotó: wikipedia Közkincs

A rajzokról készített fényképeket az iskola Facebook-oldalára tették ki közvetlenül az esemény után, de miután a médiában kedvezőtlen fogadtatása volt, eltávolították.

A Hargita megyei prefektus korábban bírálta az iskola igazgatóját, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának 98. évfordulóján "politikai jellegű" rendezvénybe keverte az iskola diákjait.

Görbe Péter elmondta: a székelyudvarhelyi tanintézmény vendégül látta a Határtalanul program keretében a magyarországi testvériskolájukat. A főtanfelügyelő szerint az iskola tanárai azt állítják, hogy június 4-én az volt az egyik feladata a diákoknak, hogy rajzolják le az udvarra azokat a területeket, ahol jelenetős számú magyar közösségek élnek. A főtanfelügyelő szerint így rajzolódott ki a Nagy-Magyarország térképe.

Hozzátette: az iskola tanárai azt állítják, hogy az anyaországi és a külhoni magyarok közötti kapcsolatok építésének fontosságáról beszéltek a diákoknak.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ez volt. De szeretnék látni Nagy-Olaszország (római birodalom), Nagy-Törökország (Szulejmán), Nagy-Macedonia (Nagy Sándor), Nagy-Németország (a hanza városokkal, Elszász-Lotharingiával, stb.), Nagy-Ausztria (Dél-Tirol), matricákat az autókon. És nincsenek. Egyesek tudomásul vették, hogy ez van. Nekünk is előre kellene nézni, és nem a múlton rágódni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@advocat: hajjaj, még jó hogy a hitleri németország nem jutott eszedbe felsorolni, akarommondani hitleri Európa.

Nagyon. De a nemzetmentők (?) imádják rágni ezt a csontot, hátha tesznek egy tiszteletkört a román tankok.
namihami
Tessék mondani egy jó okot, hogy a románok miért rágnak be az ottani magyarokra és miért verik őket, némelyiket nem vitatom ok nélkül, de élvezettel?
Az ilyenfajta szándékos provokáció csak rontja a helyi magyarok helyzetét. És joggal. Talán sajnálni ezek után nem is kellene őket. Egyszerűen házhozmennek a lóf@szért.
Jozefina
Ezért nincs mit csodálkozni azon, hogy a határon túli magyarokat egyre több támadás, fenyegetés éri!!!?? Az orbáni gyűlöletkeltés a visszájára fordul!!?? Nagyon nem jó!!!
Peller Anikó
@Jozefina: Kérdés, hogy ez a visszája e? Mert az orbán nem bán, bármi történik a román magyarokkal, neki csak a voksok kellenek sok.
namihami
@Shikari: És abban a magyarázatban részletesebben ki lehetne fejteni, hogy Erdély sose volt Magyarország SZERVES egységének része. Mert, és ez szimpla történelmi tény, csak mint társult államrész volt . Tehát, az igaz, hogy soha nem volt szerves része Romániának, de Magyarországnak sem.
Lehet közös uralkodókra, állam-kooperativumra hivatkozni, de attól még nem válik Magyarország részévé.
Úgyhogy, csak óvatosan azzal a nagyköveti behívatással, mert lehet, hogy a román erőszakos, de azért hülyének sem hülye és a történelmet azok is ismerik. Még akkor is, ha nem akarják és szeretik a mi szánk íze szerint tanítani.
Peller Anikó
www.pic-4-you.net/pictures/muveszet/iparmuveszet/fem/n/p4y_magyar-Szent-Korona-2.jpg

Melyik része?

(Itt valakinek a skalpja bennefelejtődött, de ez gyakran előfordul a kiránypalántákkal)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.