Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnökkel tárgyalt Berlinben Angela Merkel német kancellár és Heiko Maas német külügyminiszter – tudatta rövid közleményben hétfő délután a berlini kancellária.

A tárgyalások középpontjában a közel-keleti, kiemelten a szíriai helyzet állt, és szó esett a kelet-ukrajnai állapotokról is. A találkozóról a múlt héten állapodott meg egymással Angela Merkel és Vlagyimir Putyin orosz elnök. A kancellária többet nem közölt a megbeszélésekről. Nyilvánosan korábban nem is jelentették be.

Szíriáról és Kelet-Ukrajnáról tárgyalt az orosz külügyminiszterrel és a vezérkari főnökkel Merkel

Fotó: wikipedia GFDL 1.2/Ralf Roletschek

Az orosz külügyminisztérium azt tudatta, hogy Merkel, Maas, Lavrov és Geraszimov a szíriai menekültek hazatérési feltételeinek előkészítéséről egyeztettek.

Előző nap Lavrov és Geraszimov Izraelben tárgyalt Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel, ahol ugyancsak szó volt Szíriáról.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
ez a hüje ruszki medve... né'd a, hát nem kijött a barlangjából? Samu bátya, erre varrjál gombot...
tudode
Angela Merkel minden tisztelet megérdemel amiatt is, hogy NINCS RÁÍRVA az arcára, hogy közel 83 milliós népesség KÉPVISELETÉBEN teszi a LAKOSSÁG JAVÁRA a dolgát az NDK és az NSZK egyesítése óta!
.
Ellentében a mi kis HERNYÓNKKAL, akinek "csak" a NER-re futotta a "felcsútias" színtű, politizálásnak nem nevezhető VALAMIRE, de nem az IGAZIRA, berepülést okozva ma már a NAGYHATALMAK között is, mivel FÉLÉVSZÁZADOSAN sem képeSS eldönteni, hogy SOKAT AKAR a ...ka, de nem 30 év alatt sem TANULTA MEG azt, hogy a "politic" az értelmes VITA MŰVÉSZETE, és nem a SZÉLKAKAS repdesése!
Peller Anikó
@tudode: Igazad VAN, valóban a szír SZARABB arab LAKOSSÁG javára TESZI azt ami nem a kis DOLGA ha NEM szerintem KURVA rossz olvasni amit így összeVISSZa iROk nem DEbár, DEBÁR.

A saLYát népéT és egész EURÓPÁT viszont nyomorba dönTÉ ahelYt, HogY inkább GYomorba döntené. BelE.
tudode
.:@Peller Anikó: .
Se nem se másnak egyenlőre NEM LEHET IGAZA amiatt sem, mert szerencsére "csak" a világhálón tájékozódva "csak" azok indulnak el Európa felé a háború, és éhínség elől Európába, akik besokalltak a veszélyeztetett övezetek HATÁRÁBAN létesített táborok nyomorát!
.
Két youtube-os videót ajánlok figyelmedbe, együtt érezve velük átélve a klasszisokkal rövidebb ideig tartó, már ami Bp-t illeti a II. vh borzalmait. Rágondolni is rémes!
.
----Egymillió menekült egy négymilliós országban - reporter
www.youtube.com/watch?v=Z2yYsXwlmCU
.
------ Túlzsúfolt menekülttáborok Szíriában
www.youtube.com/watch?v=0Fqxwj-dFyU
.
Időnként tájékozódom, hogy mi is folyik az ÁRTATLAN EMBEREKKEL a világban a XXI. században:
.
------ Minden második másodpercben egy újabb ember vált menekültté tavaly
24.hu/kulfold/2018/06/19/ensz-menekultek-unhcr/
.
Európának "is" tennie kell AZOKÉRT, akik nem szórakozásból hagyják el a hazájukat, csak azért, mert NEKIK IS EGY ÉLETÜK VAN!
.
Tegyük össze a kezünket, hogy Európában 73 éve nem volt háború, mivel EGY ÉLETEN ÁT KÍSÉRI azt aki átélte a borzalmakat!
sokanvagyunk
@Peller Anikó: Ha nyakkendője lenne, folyton azt igazgatná. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.