Az ősszel tartandó úgynevezett félidős amerikai törvényhozási választásokon Oroszország a demokrata párti jelölteket segíti majd – vélekedett Donald Trump republikánus párti amerikai elnök keddi Twitter-bejegyzésében.

Miközben az amerikai hírszerző ügynökségek egybehangzóan arra figyelmeztetnek, hogy Oroszország beavatkozhat a novemberben tartandó félidős választásokba, Donald Trump ezúttal amiatt aggódik, hogy Moszkva az ellenzéki demokrata párti jelölteket segítve igyekszik befolyásolni a választási folyamatot.

Trump szerint az oroszok a demokratákat fogják segíteni a félidős választáson

Fotó: pixabay.com CCO

Nagyon aggódom, hogy Oroszország keményen küzd majd, hogy befolyásolja a következő választásokat. Tekintettel arra a tényre, hogy egyetlen elnök sem bánt nálam keményebben Oroszországgal, nagyon igyekezni fognak majd a demokraták érdekében. Kétségtelen, hogy nem akarják Trumpot!

- írta mikroblog-bejegyzésében Trump.

Az elnök a Twitter-bejegyzés közzététele közben Missouriba államban egy veteránok számára tartott konferencián vett részt. Amerikai lapértesülések szerint várhatóan bejelent egy, a farmergazdaságok megsegítését célzó tervet is.

A novemberi félidős választásokon – amely Donald Trump elnöki megbízatásának közepére esik – az amerikai szövetségi parlament alsóházát, a 435 fős Képviselőházat teljes egészében újraválasztják, a 100 fős felsőház, a Szenátus tagjainak pedig mintegy a harmadát. Jelenleg a törvényhozás mindkét házában az elnök pártjának, a Republikánus Pártnak a politikusai vannak többségben.

Paul Ryan, a Képviselőház elnöke Washingtonban újságíróknak nyilatkozva trollnak nevezte az Egyesült Államok elnökét. A republikánus politikus azt a hétfőn a Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders által közölt információt kommentálta, amely szerint Donald Trump fontolgatja az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama kormányzatában szerepet vállalt néhány tisztségviselő biztonsági engedélyének visszavonását.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
Hogy ez is mekkora egy mocsok bunkó. Kábé mint Orbán Viktor Miniszterelnök Úr.
Komolyan mondom, hogy nem is értem, miért nem fogadja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.