Mintegy ötven migráns vett részt egy tömegverekedésben a boszniai Velika Kladusa melletti Trnovo migránstáborban, több tucat ember megsebesült – közölte a Dnevni Avaz című boszniai napilap szerdán.

Tömegverekedés tört ki egy boszniai menekülttáborban
Fotó: Pixabay

Az eset kora délután történt, egyelőre ismeretlen okból.

Az Una-Sana-i kanton rendőrsége a lapnak megerősítette, hogy két tucat migráns sebesült meg, de senki sincs életveszélyben. A migránsok a verekedésben éles tárgyakat is használtak, valószínűleg késeket – írta az újság.

A rendőrség mellett orvosi segítség is érkezett a helyszínre.

A horvát határ menti kantonban, ahol a legtöbb migráns táborozik, nem ritkák az összetűzések.

Utoljára egy hónappal ezelőtt volt tömegverekedés, szintén Velika Kladusában. Akkor egy fiatal marokkói fiút meg is késeltek, aki később a kórházban belehalt sérüléseibe. A rendőrség az ügyben két algériai migránst tartóztatott le.

A hatóságok adatai szerint Bosznia-Hercegovinába az év eleje óta több mint 9 ezer migráns érkezett, jelenleg pedig négy és fél ezren lehetnek az országban. Többségében az Una-Sanai kantonban vannak, Bihac és Velika Kladusa környékén, különböző parkokban és romos épületekben. Az illegális bevándorlók Nyugat-Európába akarnak eljutni, de a szigorított horvát határvédelem miatt nem tudnak tovább menni. Azoknak, akiknek mégis sikerül illegálisan átlépni a boszniai-horvát határt, Szlovéniába is el kell jutnia. Többségüket elfogják, és visszaküldik Boszniába.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Agysebészek az elméleti matematikusok ellen ...
wagabund
..."Mintegy ötven migráns vett részt egy tömegverekedésben"...

mielőtt tiszteletüket teszik merkel muttinál...
KisGenyo2
Ezt otthon is csinálhatták volna. Nem kellett volna ennyit utazni miatta. ;-)
tulipan
@jancsipapa: Na eeeem! Közülük, az agysebészek és az elméleti matematikusok már régen ott vannak,ahol szükség van rájuk, keleten is, nyugaton is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.