A világ még alig ocsúdott fel a több, mint 80 áldozatot követelő görög tűzvész pusztításából, máris újabb helyszínen, ezúttal Kaliforniában lobbantak fel a lángok.

Tűzcsapdában halt meg a nagymama és az unokái

Fotó:  JOSH EDELSON / Getty Images

Már legalább öten meghaltak a tomboló tüzekben: Melody Bledsoe (†70) és két unokája, James (†5) és Emily (†4) valamint két tűzoltó vesztette életét. Tizenhét embert eltűntnek nyilvánítottak – közölték a hírügynökségek. Az idős nő a házában vigyázott a két gyerekre, amikor a viharos gyorsasággal terjedő lángok a közelükbe értek. A kétségbeesett nő felhívta telefonon a munkahelyén lévő férjét, hogy szóljon, nagy a veszély, minél előbb érjen haza.

Aznap elvittem a családi kocsit, noha hallottam, hogy a környéken a szárazság miatt már szerda óta fellobbantak kisebb-nagyobb tüzek – elevenítette fel megtörten a tragikus napot Melody férje, Ed. – Siettem haza, mert éreztem Melody hangján, hogy nagy a baj, de leszakadt az autó lökhárítója, ezért nem tudtam továbbmenni – mondta a férfi, aki ekkor riasztotta a gyerek nagynénjét, Carla Bledsoe-t, hogy gyorsan induljon és mentse ki a családot, de ő már későn érkezett.

A kis James megállás nélkül hivta a 911-et, ám a tűz nagyon gyorsan terjedt, és porig égette a családi házat – sírta el magát a nagynéni.

Szörnyű perceket éltem át, az utolsó pillanatig vonalban voltunk, Melody és a gyerekek jajveszékelő hangja most is a fülemben cseng, ahogy a telefonban segítségért kiáltanak – mesélte elcsukló hangon a férfi, aki elmondta azt is: félrevezették a hatóságok, amikor szeretteik után érdeklődtek. A tűzoltók kezdetben azt mondták Ednek, hogy a felesége és a gyerekek biztonságban vannak, ám később sehol sem találták őket a környéken.

Tízezreket menekítenek

A hétfőn kezdődött tűzvész eddig félezer otthont perzselt fel, a lángok 33 ezer hektárnyi területen pusztítanak és további ötezer épületet fenyegetnek. A 10 ezer lakosú Shasta Lake Cityt teljesen evakuálták, és további 28 ezer embert otthonaik azonnali elhagyására köteleztek a veszély miatt.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.